Епизиотомија

Дискусија во 'Бременост' започната од girl.23, 13 октомври 2011.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    9.637
    По пораѓај после две недели почнав да го користам спрејот, и со него целосно зарасна за еден месец. Требаше подолго време.

2. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Зборуваме за внатрешно така? Дека и мене ми рекоа подолго треба внатрешно,ама не ми дадоа ништо да прскам,матичната рече треба време додека помине ,не мора ништо да ставаш..:shake:
    Надворешно со контатубекс мачкам и целосно си заздраве,дури не се познава толку сечењето,ама внатрешно јок..
    Ти благодарам,се надевам ќе се среди се наскоро.:*

3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    9.637
    Да за внатрешно. И мене во прво време не ми дадоа ништо, ама после ми се воспали и многу ме болеше, не можев ни да седам ни да одам како човек па затоа ми го дадоа спрејот. Дури и ми крвавеше после тоалет. Со спрејот ми се смири за кратко време.

На Стефанни27 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. babyusa

babyusa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14
    Здраво на сите. Читав и барав по интернет ама ништо, па може некоја да има некое слично искуство. Породена сум пред 6 месеци напревена ми е епизотимија раната е заздравена (така вика докторт). Е сега јас имам друг проблем до сега сум пробала да имаме со мм односи се вкупно 2ти и после односите јас крварам 1 недела а во текот имам страшна болка. Дали некој имал слично искуство. Поздрав и извинете на долг текс ама мака ми е :)

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.799
    Допаѓања:
    14.356
    Другарка се жалеше на нешто слично по првиот пораѓај, немаше крварење ама имаше болка при и по однос. Беше на консултација со хирург, и рекоа дека тоа се решавало на пластична хирургија и ќе треба приватно да оди, или со следен пораѓај да ја исечат и повторно сошијат подобро. Затоа направија второ дете релативно брзо, и болката ја нема сега после второто, ама викаше дека пак лошо ја сошиле бидејки сосема поинаку се чувствува сега. Што точно беше проблемот не знам да кажам, може и не е ист со твојот, ама како и да е крварење не е добро. Тоа е отворена рана, секави инфекции може да развиеш. Би ти препорачала преглед кај друг доктор, евентуално и после однос додека крвариш, нема шанси да не се види од што е. А заздравено не може да е ако крвариш при контакт.

На babyusa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Мајки се познава ли нешто после епизиотомијата? Како изгледа кога е раната веќе заздравена? Психички се подготвувам после месец дена да се погледнам ама страв ми е, не знам што да очекувам :)

7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Немој да гледаш:D јас погледнав и се заебав|(

На drugarka, fana и maja8 им се допаѓа ова.
  8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.799
    Допаѓања:
    14.356
    Јас погледнав штом дојдов дома. Потечено и црвено. После 40 дена кога ми престана и крварењето минимално како лузна се познаваше. Сега после 5 месеца не се познава воопшто, само на допир се осеќа погруба кожата минимално. Барем јас ја осеќам, маж ми вика ништо не приметува различно од претходно.

На Presrekna и maja8 им се допаѓа ова.
  9. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Јас штом дојдов дома одма се видов и скоро секој ден проверував како заздравува.Тек после 3 месец ќе почне скоро ич да не се познава.Сега имам само малку линија како лузна и накај анусот некако како тврдо и повдлабнато е местото,ама и тоа е нормално.Раната заздравена е супер,нема набори или слично како на почеток кога те шијат,сега само мала линија се познава.Мачкај со Контрактубекс и побрзо заздравува лузната,јас еве и после 4 ипол месеци мачкам и супер е.:) Иначе немој да се секираш кога ќе го пипнеш местото прв пат,на допир е тврдо,ама после некое време и тоа се средува.Значи дај му време на телото да заздрави и сè ќе биде како што треба.:inlove:

Последна измена: 27 јуни 2019
    На lia22, Spidy и maja8 им се допаѓа ова.
  10. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Ништо не се познава барем колку што јас гледам :$

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Кај мене ништо не се познаваше ама се видов дури после 40тина дена.
    Болките што ги имав ми поминаа уште во болница, а дома после 2 дена функционирав како да не сум родила.
    Ни линија, ни лузна, ни тврдо имав.
    Не знам колку бев шиена, ама кратко ме шиеја, така да сигурно малку.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Со прв пораѓај сум лошо сошиена и имам на влезот како топче од ткивото, но не ми смета воопшто, само изглед квари :D
    После второто супер ме сошија и еве после една година нема апсолутно ништо. Само една линиичка тенка бела како лузна.
    Не му се секирај, и јас си правев филмови и се плашев дека сексот нема да биде веќе ист. Ама грешка бев. Премногу секирации за секоја жена :)

На Ygritte, drugarka, maja8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Дали смее да се мачка раната со контратубекс?

На Floresita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    За тоа не знам, мене ми помогна Антролин маст за хемороиди... И брзо ми зарасна

15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    За зараснување зарасната е, туку за да нема белег :)

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Уффф не знам тоа.... А се познава белег :wasntme: јас не ни имам погледнато уште еднаш :D ко се вратив од болница погледнав и само толку, страв ме фати :D:D:D

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    2.221
    Епа ако со контратубекс нема да има белег немаше да постојат операции со кои се 'бришат' белезите. Не би ти препорачала да мачкаш, подобро ништо, и сама велиш веќе зараснала раната, а белег мора да има, а и што ти врши раб, белегот во гаќи е.

На Ygritte и maja8 им се допаѓа ова.
  18. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    9.637
    Белегот се губи со тек на време, јас сум породена пред 8г, се познава една тенка линиичка што воопшто не е страшна. Имав голем рез со 9 конци, се секавам само дека допко време ги осекав чворовите, но сега нема ни трага од нив.

19. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Откако целосно ќе се затвори раната ДА,можеш да мачкаш секое утро и секоја вечер. :)
    Јас уште мачкам и можам да ти кажам дека мене ми помогна многу,па среќно❣

20. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.486
    Ако твоево било голем рез, што да кажам јас со 20 конци? :rofl::rofl:
    П.с еве веќе 2ипол недели после пораѓај, уште се немам решено да си ја ѕирнам ранава..