Може едноставно треба подолго време да помине, неможам да се сетам како беше кај мене. Во секој случај на промена на време не би требало да боли, сепак била површинска рана. Јас на исто место сум два пати сечена/шиена, не осеќам апсолутно ништо.
Јас користев маст Антролин, и многу ми помогна, го здрвува местото и лади. Конците 1-2 имав јас, ми паднаа за 10ина дена, сами. Не забележав ништо, кога ќе се избришев беа како трошки. Лузна останува инаку, и онака не се гледа
Devojki jas se porodiv pred 8 dena so epiziotomija. Koncite mi padnaa denes znaci po 8 dena uste eden e ostanat megjutoa ranava na ogledalo mi izgleda sosem malku 2mm odprilika kako otvorena. Inaku bas denes mi pominaa bolkite nakverojatno od sto padnale koncite. Nemam nekoj cuden iscedok normalno krvarenje imam i bez miris. Dali e normalno taka da izgleda ranata
Јас мислам дека е нормално,рана е,ќе зарасне кожата. Сега ќе почне да те чеша. Откако се паднати сите конци можеш на улошката да капнуваш кантарионово масло,или со стапче за уши натопено во кантарион директно на раната да ставаш.
Исто беше и кај мене. Конците паднаа по една недела, раната беше како подотворена и имав некоја тапа болка. После секое одење во тоалет се миев со солена вода некаде околу е недели и сосема ми помина.
Сецната сум од десна страна со еден конец продолжен. Ми кажаа за против болки можам кетонал и парацетамол. Не штетело на млекото. Во болница бев со бони и мрежни гаќички а сега никако не можам да си олеснам, крај не можам да си најдам со гаќи, секако ми е неудобно. Ме стега Ми беше страв многу како ќе одам во вц по нужда бр.2 6 дена не бев после пораѓај, бев на лесна храна, суви кајсии, сливи, урми, смокви, овесни снегулки со млеко, банана, киви, круши, зелено јаболко... и си завршив работа без проблеми
Јас до утре 2 недели од пораѓај, конците паднати, тоа сецнаното од десната страна го чуствувам само при одење по голема нужда. Мене ме чеша и пече на моменти тоа што сум пукнала на внатре, пред некој ден ми се идеше да дувам со фенот внатре од што ме жежеше. Скоро ич не крварам веќе. После секое одење во тоалет се мијам и де кантарјон, де бетадине ставам на влошка, или од спрејот прскам.
Lugje 20dena po poragjanje ostanative konci aber nemaat dapadnat. Razlabaveni se celi ama ne pagjaat. Dali treba da odam da mi gi izvadat ili???
Кои останати конци? Ако е мала раната би паднале 2 до 3 конци , со второто беше поголема ми паднаа 5 конци , тоа се само надворешните конци на кожата внатрешните се распаѓаат тие не се гледаат воопшто .... ама пак отиди си на гинеколог ако ти е сомнително нешто
Nadvoresni konci imav okolu 5. 2 mi padnaa posle 4 5 dena. Ostanatite 3 ne pagjaat nikako. Neznam dali e normalno. Minatata sreda koga bev na kontrola doktorkata mi rece eve kaj da e ke padnat kajsite razlicno vreme pagjale ama nekako mnogu vreme mi e 3 nedeli
Јас денес бев на контрола после 1 месец зошто многу крварев последните денови. И докторот внатре во вагината ми извади конец, не сум била шиена убаво и не можел да испадне. барај си и друго мислење кај друг доктор.
Sleden cetvrtok zakazav ke vidime so ke bide. Inace uste mi stojat koncite i vnatre i nadvor a i jas krvaram seuste ne mnogu ama eden den ima malce eden den nema
Dali imate iskustvo so vioplex t spreyot za napravena epizotomija. Dali go imat koristeno i tie sto dojat bidejki na samoto upatstvo pisuva deka ne se preporacuva? Maticniot mi go preporaca no ne znam sto da napravam
Јас го користев и мн ми помогна. Го користев 2 пати дневно и за 2 ддена ми помина болката, а претходно маки мачев