Vcera mi se pojavija tri mali topcinja kako vnatresni bruncinja do vaginalniot otvor na usnata i strasno me bolat od niv mi tece zoltenikav sekret, sto moze da d ova? Siena sum dolu imam samo 1 kondc i od vcrra stavam Sinlab Nano sprej no ne znam dali kense ppvlecat ani sto se tie voopsto?! Nemav nikakvi bolki fo vcera si velam lele konecno mozebi pominaa bolkite od sienoto koga ete ti problem pak me faka nervoza od sto me boli , ne znam sto da napravam veke... pomos ?
Vo ponedelnik odam obavezno kaj maticniot, iako se slusnav so doktorkata so me poragase ,kaza deka seto toa e normalna reakcija ke pomini ..Za razlika od vcera deneska nekako e pomala.bolkata ,no sepak si boli odvreme na vreme..
Pominaa 4 nedeli otkako se porodiv po priroden pat, mi prestama krvarenjeto , se povlekoa topcinjata sto minse pojavija na ranata kade sto sum secena so antibiotski sprej shoricav i za 2 dena se sredi..prasanjeto mi e dali kaj nekoja od vas posle krvarenje vi se pojavi blago zolt iscedok i dali imavtr malku los miris dolu koga menete vloska? Osetiv nekolki dena otkako mi prestama skroz krvarenjeto minse pojavi nesto slicno kako belo pranje so malku los miris.. treba da se grizam ili normalno e seto ova ? Inaku slednata nedela ke odam na prva kontorla posle poragaj
Да се надоврзам...и јас имав жолт исцедок . Најверојатно добив менструација, темен многу темен исцедок имам.... пред 3 месеци породена сум природно. Ваљда нормално е така?! Бебе помалку цица, повеќе сме на ад. При пораѓај испукав и плус сум сечена....пишував во темава после пораѓај......катастрофа бев едвај ми зарасна раната. Е сега, шиена сум и внатре и правено ми е ревизија на цервикс...и уште како конци да ми паѓаат. Бев на преглед 40 дена после пораѓај др. вика уште има конци, рано е за односи да имате . Ни на крај памет не ми паѓа де...ама до кога ова со конциве...имала некоја ревизија на цервикс?
Мами денес е 28ми ден како сум породена. Е сега раната не ме боли туку ете така го чувствувам местото што претпоставувам е нормално и ретко на движење некое знае да ме здоболи ама тоа е моментално не е постојана болка. Сеуште носам влошки бидејки имам исцедок, а понекогаш и мало крварење. Не ставам ништо само со вода се мијам после секое одење во тоалет. Конците сеуште не ми се паднати па тоа малку ми го мати мозокот. Нормлано е до сега да не се паднати? Еден само ако ми е паднат имам уште 5.
Мене многу брзо ми паднаа, ама прскав и спреј виоплекс за да ја суши раната и побрзо заздравува. Чим немаш болки не е страшно.
И мене не ми паднаа сами, после месец бев кај матичната, таа ми ги извади. Од кога ги извади ми олесна, веќе ништо не чувствував.
Јас од што ме затегаше и отидов пред 40 дена на контрола. Не ме болеше вадењето на конците, и внатрешните ми ги извади. Систина си породена?
Да систина, закажав контрола за наредна недела. И во извештајот кога ме пуштија ми пишуваше после 6 недели на контрола, е јас ќе одам точно 6та недела. Немам болка, затегање ретко па заради тоа не отидов порано. Ќе видиме што ќе каже докторот.
Незнам зошто они ставаат некои мн јаки конци, баш матичната ми искоментира овир тешко паѓаат сами. Јас инаку читав на други има паѓаат на 7-10 дена.
Да ама исто приметив и дека најчесто користат и некои спрејови па можеби тие побрзо ја сушат раната па и конците паѓаат...јас само вода ништо друго не ставам. Ајде за една недела ништо страшно ваљда не е. Ама ми падна чудно затоа реков да споделам овде да видам мислења.