Да да тоа секако. Бев на контрола се е супер вика докторот. А и откако пишав тука ми паднаа конците и ми попушти затегањето. Плус и кога на контрола ми кажаа дека се е во ред мислам уште толку ми олесна. Може и психички оптеретена.
Девојки, петти ден откако сум породена, имам страшни болки, едвај станувам и легнувам. Седнување не доаѓа во предвид, хорор ми е, стоење на нозе макс. 1 мин. Дури едвај можам и да си го поткренам бебчето. Ве молам за совет, што можам да направам и дали смеам да пијам нешто за болки.
Виоплекс спреј само , од него за два дена седнав претходно и јас како тебе не можев ни да одам не па да седнам
А што кога ќе дојде моментот да одам во тоалет по голема... Многу ми е страв од тоа пошто и вака имам јаки болки
Ништо , многу течна храна за да имаш помека столица и тоа е ќе биде тешко првиот пат ама ќе помине. Земи од спрејпв после 3-4 прскања полесно е
Бруфен можеш да пиеш. Држи го чисто и суво местото, ставај виоплекс и памучни влошки, дури и без гаќи биди ако можеш
Антролин маст мачкај, и можеш да пиеш кетонал. Бебето ионака има грчеви, секако не му се отворени цревата. Препорака од д-р. Јовчески од ГАК
Онаа од инфузија (бар другарка знам со таква се одмиваше). Јас ништо не ставав и мачкав, само со обична вода и без мака некоја ми помина раната. Само одма и по мокрење се миев, првите денови под туш само и мочав, за одма да се мијам
Девојки, раната полека ми заздравува и намалени се болките, меѓутоа анусот почна да ме притиска и боли премногу, едвај одам. Дали некоја имала слично искуство?
Консултирај се со матичен, ќе ти даде нешто за мачкање... и исхрана знам се менува, мора да исфрлиш некои работи. Не сум имала јас мака со ова...