Се надевам дека не е, приметив дека имам 2 топчиња, па претпоставувам дека се работи за хемороиди. При дефекација имам болка (не е нешто екстремна ) што од што сум шиена што од тоа што ми излегло.
Само со вода јас и тоа на секое одење по мала нужда си се миев. Пријателки се одмиваа и со солена вода (физиолошки од аптека за инфузии што е), но тоа не го пробав. Супер ми поминуваше и така само со вода и не мачкав ништо друго.
Со сапунче еуцерин , после ставав бетадин на влошка , прскав виоплекс директно на рана и мачкав терезиново масло (ова најмногу ми помогна)
Јас имам три. Немам многу болки јас и седам на газ. Сега боли ама се трпи. Само ми е страв да не фатам инфекција доле дека само со вода се мијам а со рака страв ми е да ја допрам раната. Ќе пробам со спрејот и со бетадин.
Пробај со сапунче медицинско ептен олеснува кога ќе се измиеш и мене ми беше многу страв да се пипкам ама од голема помош ми беше и тоа и маслото малку покасно ги почнав нив и затоа подолго ми траеше процесот на зараснување. Со лесно мами!
Виоплексот е мајка за раните Зимајте слободно Ја распукав оти не сакаа да ме сецнат демек второ Коа зема да шие само го глушав дај игла за дебела кожа дај игла за мускул за незнам ти шо И криво ми е шо незнам колку конции ми опнаа ама имам црта околу5см накај дупот шо оде
После колку дена може да се користи спрејот? Матичната моја вика ништо да не ставам, можело така да паднат предвреме конците. Ама многу боли, не можам ни да седам и станувањето ми смрт. Па вака болно и незгодно не ми беше ни во бременост. Се породив во неделата и изгледа бааѓи сум сецната раната оди накај газот
Нешто не користиш друго? Мене ми дадоа едни чепчиња за болка ако сакаш баш ќе прочитам како се викаат и речиси и да немам болки . Еве денес заборавив да ставам и ме боли повеќе раната.
Не пробувај со Бетадине. Од него ќе влажи раната, а од Виоплекс ќе ја сушиш, не треба и едно и друго. Бетадине се користи само еден ден за дезинфекција на рана. Имам пишувано искуство на темата, првиот пат користев Виоплекс, раната зараснуваше три недели. Со второ дете не користев ништо, само често измивање со вода и веќе ништо не се познаваше после десет дена.
Вчера и сабајлево ставив малку од спрејот ама па страв ме фаќа стварно да не ги растопам конците пред време и реков уште неколку дена не ставам ништо. Се мијам на секое одење во вц. Кога стојам и кога лежам немам болки само на седење и станување. И со првото ме сецнаа ама не ми текнува дека беше вака незгодно. Изгледа стварно се забораваат болките и маките од пораѓајот после некој период
После секое одење во тоалет ја миев со вода, два три пати со солена вода во шприц ја измив и многу брзо ми зарасна. Кончињата сами си паѓаа околу недела, недела ипол можеби. Не ти треба ништо друго, може да ја закоравиш со виоплекс, или разлигавиш раната со бетадин, па да си направиш белја.
Zdravo sakam da prasam vaka pred 1 mesec sum porodena sakam da prasam dali moze hematon da iskoči na imtimniot del kaj što sum sečena stranicno
Вие што ставате бетадин до кога стававте? Јас имам 11 конци бидејќи бебушка беше навистина голема, а прво бебе ми е па доста ме исекоа… До сега мијам само со вода, секое одење по мала нужда ми е во тушкабина, вака освен чешање и печење немам друг проблем. Породена пред две недели ☺️