Јас не ставав бетадин, ниту прскав спреј некаков. На почеток миев само со вода и некако споро ми зараснуваше и потоа почнав со физиолошки раствор да се одмивам и брзо се среди.
Не знам дали и колку е заздравена ама одамна не ја осеќам. Јас сум прилично активна особа па почнав уште 3 тиот ден да седам на неа и морам да признаам солзи течеа од болки. После првите 7 дена ја чуствував кога незгодно ќе седнам при доење. После 15 тиот ден минимално и се поретко. Докторот што ме прегледа рече добро што не сум ставала бетадин бидејќи кога се многу конци, поради бетадинот секако брзо се разложуваат, а раната е поголема и може да не заздраве. Еве денес 31 ден после пораѓај и добро сум, чат пат гледам конец на улошка, но болка не чувствувам одамна. Инаку првите 10 дена,а и после тоа повеќето пати во денот мокрев исклучително под туш и директно со туш ја одмивав со силен млаз. Со лесно
Мене почна да ме зетега најверојатно заздравува за седење така потешко ама седнувам се движам се надевам за брзо ќе пројде гледам конци почнаа да паѓаат а 10 ден ми е денес само со вода и физиолошки раствор ставам фала ти на одговорот
Девојки сечена сум 2cm, не многу, породена пред 18 дена, раната си заздраве, немам болки ама во последниве 3 4 дена почна да ме чеша. Конците не се паднати, има некако неубава миризба. И онака крварење немам многу, но имам како жолт секрет, цело време.
Мамички тие со природен пораѓај што сте шиени колку време ве болеше? Јад сум 5 дена породена ама шиена сум малко повеќе и накај задникот па сега ме боле кога седам. Не можам да функционирам едноставно.
Некаде 10ти ,11ти ден почнав да функционирам нормално,болка од време на време осеќам,не е константна.
Првите 2 недели не можев да седнам. После тоа, пак така чудно дур да заздрави без болка. Инсега после 1 година катастрофа во однос на интима
Се породив природно пред 3 дена , исечена сум , исто имам хемороиди од породување . Ептен ми е страв да си одам во вц за да не ми пукнат конците . Дали тоа е можно мајки ?
Породена веќе 20 дена- конци од внатрешно што сум шиена паднаа вчера-месо боја. Надворешниве абер немаат - како лила боја се - крути како сајла. Породена на ГАК. Некој со слично искуство? Да одам да видат што се дешава?
Јас лично немав потешкотии во одењето, ама по одење по вц катастрофа беше, мислев дека имам хемороиди, а уствари запек сум имала.