Da znaete deka ranata moze i da ve boli, a toa da e kako posledica od reakcija na koncite. Kaj mene bese takov slucaj i toa posle 3 nedeli od poroduvanjeto me fatija pointenzivni bolki na ranata ama sega mi pominaa, i na pregled koga bev mi kazaa deka e reakcija od koncite
Женски, 8 дена сум породена со епизиотомија … уште боли и некако како да затега на страна кај што сум сецната од систина настојуваа само миење со вода, на консултација со околни луѓе пред два дена го земав силвер нано спрејот и физиолошки раствор за премивки. Некои делови од денот како да ме боли пече повеќе некои како посмирено ја осеќам гледам да ја чувам сува и спрејов е како прашкаст вероватно ќе помогне. За колку време ви зараснаа вашите? Некои типс анд трикс други? Дека лето па и се осеќам спурена доле со мрежести влошки сум и со мрежести гакички некако најзгодно ми е.
Виоплекс спреј користев јас. И на секое одење во вц се миев со млака вода и потоа добро сушев. А спрејот го прскав три пати дневно. Јас имав друга компликација па мачкав и една маст од што на едно место не ми се поврза раната, попуштија конците. Тоа е веќе друга работа. Ама од виолекс презадоволна
Mene mesec ipol me bolese kako sto opisuvas i posle toa pomina skroz bolkata i si zarasna se normalno, vekje voopsto nemam bolki a pred 2 ipol meseci se porodiv. Inaku od vreme na vreme koristev viopleks sprej 2 pati na den , se miev so voda posle sekoe mokrenje i na uloskata mozes da stavis kantarion maslo i toa pomaga
Нормално е ама сега од жешково уште по некомотно ти е,скроз те сфаќам. Јас не користев ништо,само вода после секое одење во тоалет.. Пробај со обични влошки можеби по лесно ќе ти биде
Виоплекс ,две прскања и осеќам разлика. После секое одење во тоалет миење ,сушење и ја прскам ако не е до мене големата стојам така легната без ништо да се луфтира. Ако е тука носам и гаќи памучни... ама веќе подобро ја осеќам барем во одење не боли при седење уште боли ми се темни кога треба да седнам. Во болница спомнаа нешто дека и ради влошките можела да пече...
Во аптека на маж ми му рекле пвпј силвер нано да пробам прво пошто во виоплексот имало два вида антибиотик а дојам … ништо такво не ви спомнале?
Pa i vo upatstvoto pisuva deka ne se koristi pri doenje i jas dojam samo i zaradi toa koristev od vreme na vreme , probaj so kantarion ulje na vloska da stavas kaj sto e ranata da ja pokrie
Јас сум породена со првото во Германија и тука ми препорачаа малку маслиново масло на влошка и влошката во замрзнувач да се олади и ја ставаш. Или исечи го само делчето каде што ќе ставиш масло, олади го и стави го врз раната. Мене ми помогна тоа доста, дури и во болница имаше такви влошки, само мислам таму беа со камилица.
Како шо ти кажале и другите Виоплекс и миење само со вода после секое одење во вц. Месец дена ми требаше за да престане да ме боли. Пиев Ибупрофен по потреба зошто првите денови не можев да станувам и седнувам.
Jas vo avgust prošla godina se porodiv i najžeškiot period, isto samo uloški vir i oktenisept sprej prskav, za mesec dena nemaše vekje ništo A ako sakaš drug lek, ja so prvoto imav sečenje na porogjaj i dva časa posle porogjaj, i mnogu MNOGU konci i bolka i pokraj oktenisept sprejot se miev sekoja večer temelno so kamilica i sol (maž mi beše sestrata ja ne možev haha) , vo žeška voda stvav dve filterki kamilica i raka sol i čekav da se zamlači, oladi ama da e toplo sepak
И јас доев. Не може тоа толку да штети. Верувај ми. Мене гинекологот што ми ја водеше бременоста ми рече слободно прскај иако доиш. За три дена можев да седнам ако ми веруваш.
Како да не се стегам. Ја стегам некако вагината ли анусот ли и боли пм. Знам и со првото го правев истото или сите така правиме ?
Јас не користев спреј, само често се миев. Во третата недела ми се засили многу болката и докторката ми препорача да ставам Ациди Борици и ми помогна многу (ми рече дека ме болело од реакција од конците). Ставав на влошка 3 дена и ми помина. Веќе во 6тата недела скроз ми зарасна раната а спреј не ставив ниеднаш зошто не ми препорачаа докторите