Дали имала некој слично искуство? После 8 години од пораѓајот овие денови на лузната од епизиотомијата осеќам печење некое, нелагодност од време на време. Користам од тенките дневни влошки оти сум при крај на циклус. Не знам дали е од нив или од жешкото, ама до сега не сум имала проблеми
Здраво мајки, 2 години после пораѓај уште осеќам нелагодност кај раната, дури и периодов повеќе, ја чувствувам при седнување и движење (не знам дали промена на време има улога). На гинеколог сум била ама секогаш одговорот е дека е се во ред од аспект на рана како рана, а јас ја чувствувам. Ќе помине ли некогаш ова чудо, има ли некој со вакво искуство и после 2 години да поминало?
Мене при добивање и про промена на време ми беше така.. како тупа болка. Сеа се породив со второ сечена на истото место сум ама не можам да кажам уште рано е нормално мислам е да ја осеќам.
после колку дена од пораѓај може да се прска и колку пати на ден? знам со првото исто во Систина ми викаа само со вода, маки мачев 2 недели, после прочитав овде за спрејов и одма се оправив, сега не ми се чека пак две недели, одма си купив, ама не знам сега дали е рано, петокот сум породена
Женскааа сега гледам дека си се породила жива и здрава да е и пак природно бравос! За спрејов и јас 2недели мака мачав па го земав одма побрзо зараснува, прскај!
Жени да се погледнам ли долу втор ден од пораѓај или сепак да си го чувам здравјето и живците Сечена сум , ќе почнам од денес со виоплекс по еднаш на ден ама никој не кажува дали сум многу или малку сецната...
Немој ни да си помислила да се гледаш , само ќе се истрауматизираш, а секако после се враќа се во нормала, нема потреба да си ја видиш таква другарката
мене ми викаа да не се гледам, јас прва работа шо направив тоа беше. иначе ако се прскаш ќе мора да се видиш иначе како ќе знаеш каде да прснеш после првиот пораѓај бев истрауматизирана од гледката, еве сега не ми личи ништо страшно шо и да одлучиш со лесно !
Не. Прерано е а и мене лично ми беше страв да не распука нешто од ширењето. После 2 недели со првото, после 7 дена со второто се видов. Ништо нема да ти смени колку си сецната
Не се гледај, јас не се видов ич со првото, мм го терав да ми каже како ми изгледа раната, он викаше топ е ништо немаш. Јас знаев дека сум многу сечена по шиењето, долго ме шиеја, после се потврди, ама како не погледнав тогаш не знам. Сега со овој ум сигурно ќе ми доаѓаат фикс идеи
Алал да ви е како издржувате јас прво станување за во вц си земав мало огледалце да се видам Ама сепак ако може ич не се гледајте
Значи се враќа у нормала Мене страв ми е каква ќе биде хахах дали ќе биде исто све. Плус уште немам контрола ни на мочкање тотално...
Све ќе биде супер не бери гајле, за секс и после 2ипол месеци уште не е истото чувство можда и во мојата глава е пошто не сум тотално опуштена и цело време мислам на бебка
Јас уште во болница земав тел и си ја сликав од што бев радознала ама не се гледаше многу, затоа дома кога видов имаше што да видам
Сакав да ве прашам, како се снаоѓате за нужда (и мала и голема) после породување и епизиотомија? Дали е лесно, тешко, дали боли?