Јас искочив во вц 5тиот ден од пораѓај. Јадев течна храна. Ќе седнеш полека , немој да седнуваш ако не осеќаш потреба. Мене не ме болеше сма имав страв и блокада и затоа едвај 5ти ден излегов .Сега идам нормално а уште не ми се конците паднати
не е ништо страшно, не боли, ќе си одржуваш само хигиена, ја сум породена пред 12 дена, после секое идење се измивам, ставам чиста влошка, тоа е тоа.
Јас чувствував многу нелагодност за мала нужда, ја чувствував бешикста полна и од двај неколку капки околу 4,5 дена вака ми беше,после се среди само од себе
Да си дадам апдејт , паднаа конците се погледнав и не е страшно , како што рече Бејби и поубава ќе да е изгледа Уште не е убава нормално ама се надевам.. Болки имам минимални , раната е како што гледам убаво сошиена и не изгледа воопшто страшно. Ме натера ѓаволот и се погледнав Точно 11ти ден од пораѓај.
Мене ме натера кога ми пукна да ја видам хахахха Штом тоа срцево мое издржа, ќе издржам и друго хахахха А да се пофалам, дека сексот е боље откако е ,,рестартирана”
Ако немаш проблем и не ти препорачал доктор, само миење со вода често, без сапуни секако. Јас не прскав никаков спреј, имав тешка и болна епизиотомија, ама помина за 10 дена некаде максимум.
Јас ништо не ставав до сега само чиста вода ама еве 2ипол недели уште боли, како да ме сече на моменти. Ама има време значи и до месец може. Фала ви
Да, може и цел месец да те боли, нормално е. Секако после 40 одиш на преглед нели, па ќе ти кажат како е.
И јас така од систина сугестија беше само вода и да се суши местото … ама после 2ипол недели веќе ептен почна да ме сече доле и не можев ни да седнам како зараснуваше инсе сушеше раната и почнав виаплекс и се среди за две недели скроз