Duri ne pomini samo od sebe so sakas pravi,vreme treba,jas skoro 3nedeli,imav i hematom i hemoroid i ranata.
Женчиња здраво, две недели откако сум породена, кај вагиналниот отвор имам чешање веќе некои 5 дена, заздравува раната или пак може да е инфекција? Би знаел некој да ми каже..?
Zdravo zenski, dali nekoja se soocila so bolka kaj ranata t.e secenoto posle 8 meseci od poragjaj ? Posebno pri odnosi me boli secenata strana , pri sednuvanje , opsto, kako da ja osekjam celo vreme , ne znam kako da objasnam iskreno ne mi e kako sto mi bila , ne sum dobro sosiena ili mi puknale konci , stvarno ne znam ili ednostavno moze taka treba da bide Maticniot ginekolig mi vika deka e se super , ama jas gledam bukvalno nakaj vnatresnosta krajceto ne mi e spoeno dali se soocila nekoja so vakov problem? Dali bi mozela da se odi povtorno na sienje ?
Мене на 5 ти ден негде ми пукна и пак бев шиена. Супер сошиено, зараснато, ама некогаш знае да ме заболи , особено пред промена на време. Рана е сепак, шиено, нормално е да заболи. Ако е се друго ок.
После првото вака имав болки и крв на тоалетна по малку ,матичен гинеколог рече дека е ок малку воспалено и ми аплицираше еднаш некоја антибиотска крема па се смири. А сега вчера бев и имам пишано погоре дека мислам имам пролапс епа тоа не било пролапс туку или прерано скинато конче или недоволно сошиено. Вика кога работел во болница ги сошивал ваквите пациентки ако му отиделе ама сеа немало да прифатат да ме сошијат. Со локална би болело... и сеа не знам ни јас кај да барам чаре.
Да ама ако убаво сум те сфатила беше тазе породена а кај мене 7 и пол месеци се поминати. Каде те прешиваа ?
Девојки породена пред точно месец дена , мака со раната немам меѓутоа на секое излагање вц кога имам тврда столица нс бришење имам по малку крв, нормално е ?
Синоќа се породив, распукав малку и ме сошија неколку конци, отпосле станав со помош на сестрата се измив и сменив влошки. Сега ме разбуди одеднаш течење силно две три влошки се наполнија така лежејќи не станував воопшто. Ми е страв сама да станам а се мрднам одма тече Со првото не крварев толку обилно
Здраво на сите Денеска 14ти ден од породувањето и јас сеуште крварам, на почетокот кога дојдов дома почна кафеаво и не така обилно но пред некој ден пак почна, дури си тече она убаво кога мокрам, сега собрав храброст да видам долу со огледалце и забележувам како растегнат конец ,дали е можно да пукнале конците и раната да е отворена па затоа крварам, се исплашив и ми е страв да не завршам пак на шиење. Пред некој ден имав запек па дали тогаш од напон се отвори. А рекоа дека само еден или два конци се, и тогаш на бокс крварев и се мислеа дали уште еден конец да стават но рекоа ајде не треба добро е. Отпосле на визитата кога ме стисна на стомакот парчиња крв испаѓаа. Дали може да ставам некоја крема или некој спреј за побрзо зараснување ? Кога седам малку боли како боцкање осеќам.
Виоплекс спреј смееш да прскаш слободно. Инаку за раната не знам, не верувам дека се отворила после 14 дена. Можеби се распаѓа конецот па затоа. И нормално е да крвариш, јас околу 20 дена мислам дека крварев не памтам баш.
Па и јас не памтам баш убаво со првото колку дена беа но сега ми е чудно што ми иде како менструација дури црна крвта ,таман ќе сменам влошка и се избришам убаво пак почнува, утре ќе земам од спрејот па ќе видам како ќе биде наредниве денови.
Жени по 40 дена крварат ,тоа ти е чистење т.е лохии раната не ти крвари сигурно кај мене и конче се откачило па не крварев од таму. Мислам дека 14 дена се ок за зараснување и всушност ти се распаѓаат конците. Боцкање осеќам на промена на време уште и од првиот пораѓај над 5 г се поминати...
Спрејот е супер јас од прв ден го користев. Нормално е да крвариш, и парчиња да крвариш, така беше кај мене. 7м се поминати на раната не осеќам апсолутно ништо. Менструација ми дојде на 40 дена
Скроз е нормално да се чистиш уште. Цели парчиња ми паѓаа. А спрејот е супер. И конецот ќе си падне сам.
Не ,сигурно се чистиш со првото послд 20 тиот ден речиси ми запре крварењето. Облеков потесни панталони за на лекар да носам бебе кога се вратив цели парчиња имав и онака свежа крв и после до 30 и некој ден ми беше така па само што се смири по 2 дена добив. Виоплекс секако можеш да си ставаш ќе ти олесни.