Kolku pati sakas. Ic ne mu ja misli. Ama ke vidis za kratko ke osetis olesnuvanje. Mene toa mi bese spas inaku ne se trpese
Здрaвo мaјки. Јaс сaкaм дa прaшaм зa искуствo, епизиoтoмијa нaпрсвенa пред еднa неделa приметувaм нa еден дел кaкo oтвoренo,кaкo дa не е убaвo зaрaснaтo имa дупкa мoжеби е рaнo зa еднa неделa, нo се прaшивaм дaли ќе зaздрaве или мoрa нa гинекoлoг сo време. Некoј дa имa искуствo вaквo?
Каде има дупка? Секако исто неможе да биде како што било... накај отворот кај вагината е повеќе растегнато? Башка рано е, плус отечено е местото... нема да изглеа како што ти изгледа сега, ке спадне.. но нема да е совршено како што било @forumce мене не боли при менструација раната
Мислaм делoт кaде штo е шиен нели зaздрaвенo е дoбрo oсвен нa еднo местo кoгa ќе пoгледнеш имa oтвoр, и тече бел исцедoк. Не е убaбo врзaн тoј дел кaкo oтвoренa рaнa. Амa ќе и дaдaм време уште еднa неделa
Ако влажи тоа не е добро, може ќе треба некој антибиотик, а тоа што ти изгледа дека не е добро сошиено може само доктор да процени. И јас така мислев, имав на едно место како неспоено делче но всушност лоша проценка, си заздрави ткивото. Можеш да промиваш со Бетадине, може ќе престане да влажи.
А ако нема процес дали може да се става Бивацин спреј за побрзо да зарасне? Сакам да си купам за во болница ама се двоумам.
Ако нема процес, како Форумче што имала, не ти треба. Неколку доктори ме советуваа само да се одмивам повеќе пати во денот само со вода, и раната скроз беше зарасната за 10 дена, не ме болеше, а конците беа ресорбирани. Бивацинот ја суши раната, така што ако го користиш не повеќе од 2-3 дена. Бетадинето е за да не дојде до инфекција, антисептик е.
Мене ми кажаа дека од почеток може да користам бивацин, ама јас само бетадине ставав. Потоа ми се инфицира па купив бивацин тогаш, па оксикорт, ништо не помогна. Не значи дека и кај други така ќе биде, ама тоа е моето искуство
Bivacinot me spasi. Da ne bese toj ne znam kako ke izdrzev. Nemav proces ama bolese u pm. Za 1 den bev kako nova
Леле девојки... Жал ми е... Среќа невидена сум имала што ни епизиотомија ми направија, ни пукнав. Таквата, џоа пештера п.с. Гинекологот ми рече од 7ми месец, да се мачкам со кантарионово масло, за да стане порастегливо ткивото. Се мачкав, не знам дали тоа ми помогна, ама нема штета да го прават тоа идни родилки. Секое добро
Ти чудо на природата си. Арно шо стигна во родилна иначе на вестите ќе те кажваја жена се породи на шалтер во систина