Дали некој искрористил стипендија од оваа програма ? Што мислите за неа? Дали има некој што е повеќе запознат со неа? Јас сакам да аплицирам ако можам и ако има линк за аплицирање?
Здраво, Годинава пред неколку недели го објавија повикот и би сакала да аплицирам но контретно сакав да прашам дали наидовте на некои проблеми откако се вративте во Македонија од типот на професори што не ви признаа предмети, барање на дополнителни усни/писмени полагања итн. Имам слушнато муабети дека без разлика на факултетот (електро/филолошки итн), повеќето професори знаат да направат проблем за признавање на предметите и студентот да мора да ги презапише. Би била благодарна доколку споделите ваше искуство со размената , Поздрав,
Јас одам само на проекти и тренинзи со Еразмус, немам искуство со замена семестар, ама другар (медицина, лани) беше Хрватска семестар, а брачеда ми (психологија, пред корона) беше Полска семестар. Двата имаа пријатно искуство, се им беше признаено и немаа никакви проблеми. Е сега можи им се погодија професорите, не знам.
За психологија зависи кој семестар и од кој факултет. Мој колега беше на Еразмус и не му беа признаени некои испити, мораше пак да ги преполага.
Ќе те излажам за толку специфично. Мислам дека беше трета година, втор семестар, Скопје студираше. Ама стварно одамна беше - не знам.
Zdravo. Dali moze nekoj da mi pise i celosno da me upati vo Erasmus programata? Bi sakal da apliciram, no ne znam nisto za toa.
Здраво. Дали некој има искуство со одење на пракса преку еразмус програмата на УГД? Доколку имате ве молам споделете.