Форумџика на годината

Естетска корекција на уши

Дискусија во 'Лице' започната од andrijan4ee, 25 април 2010.

1. korcula1

korcula1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Zdr... na site ja sum nova na sajtov,eve i jas da kazam nesto pred 3 nedeli pravev operacija na usi t.e. korekcija.Pravev operacija vo 8 Septemvri me operirase dr.Rade Filipovski i sum pre zadovolna od usite so lokalna anestezija sve bese ne osetiv nikakva bolka za vreme na operacijata i posle operacija nemav nikakov problem,samo sto me nervirase 2 nedeli na kicma spiev ne smeev da se vrtam nastrana,prvata nedela imas gaza i zavoi na usite a 2 nedela si so stegac za na glava,a koga od bolnica ke ve pustat treba da zemete apcinja za pienje za pobrzo otocite da vi splasnat se pie Lecoclar 2 pati na den se pijat i i himoral tie se pijat 3 pati na den i paracetamol po potreba ako se ima bolka i otposle znaci prevrski pravite sekoj den so medicinski alkohol,gaza sterilizirana,jod ili bivacin i geramicin,gentamicin bilo koja krema od ovie stavate.od operacijata posle 10 dena treba da idete koncite da vi gi izvadat.Sega sum prezadovolna od usite sega mozam i da ja vrzuvam vo rep kosata,ma da i predhodno nemav nekoj klempavi usi :lol:
    OPERACIJATA ME CINESE 1700 DENARI VO 8 SEPTEMVRI,PRVO MI REKOA OKOLU 3000DEN A NA KRAJ ISPADNA 1700 DENARI DZABE :)

jas pravev pred 3 nedeli vo 8 septemvri i me cinese 1700denari i sum prezadovolna

1700 den jas plativ vo 8 septemvri i sum mnogu zadovolna

zdr...vaka jas pred 3 nedeli pravev operacija vo 8 septemvri so plavi kartoni i sve me kostase 1700 denari me pravese dr.Rade Filipovski a iskreno sum prezadovolna od nego kako mi gi napravi usite :)

[mod-kirilica:1hi6ghd1][/mod-kirilica:1hi6ghd1]

2. anonimen007

anonimen007 Нов член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    имаш ли број од докторот писи ми во лп или па тука

или од болницата позз

3. invisible666

invisible666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Раде Филиповски се пензионираше пред 1 година,не работи во 8 Септември,освен ако не се вратил,јас се видов со него пред два месеци.Сепак провери.

4. korcula1

korcula1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Еве ви број од докторот 071-292-046 Раде Филиповски работи во 8 септември, мене ме оперираше пред 3 недели и сум презадоволна од него.

Не знам стварно од кај ви е таа информација дека Др.Раде Филиповски е во пензија и дека не работи во 8 септември, кога јас пред 3 недели правев операција на уши, он ме оперираше и сега му се јавив, моментално е на работа и е во 8 септември.

5. invisible666

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Раде Филиповски има чин од војска бидејќи бил доктор во војска и бенефициран стаж,лани се пензионираше,така ми кажа пред два месеци бидејќи сакав да правам операција на нос,ама може се вратил бидејќи е доста млад.Инаку се надевам безболно ја помина операцијата и ти посакувам брзо опоравување.Ќе го побарам јас деновиве да се видам со него.

6. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    И јас истиот проблем го имав. Но веќе не! Кога сум била мала едното увце сум го превиткувала и така си зараснало и си имав клемпаво уво потоа. Имав голем комплекс и не можев да ја носам врзана косата. Но денес се направив операција само на едното уво и ме чинеше 100 €. Во Прилеп се правев кај Бојан Ристески, па ќе видиме како ќе биде од кога ќе ги изваде завоите. Инаку немав никаква болка за време на операцијата, но како поминува дејството на анестезијата почнува да се засилува болкава, па не знам до кој степен ќе дојде. :lol:

На babyboy123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. babyboy123

babyboy123 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    17
    Ти посакувам брзо оздравување па кажувај потоа како си поминала и како си задоволна. :)
    Инаку јас сакав да прашам за колку врме сосма би ми заздравело увотот и нема да мора да носам звој што одам во школо ваму таму и не би ми било пријатно со завои?

8. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Конечно, и јас си направив операција. Скоро една година дебатирав дали да ја направам, дали вреди, колку ќе чини, дали ќе боли... но после си мислам, па за сите тие репчиња и пунџички, вреди бре! И најлошото е што мене многу убаво ми стои фатена коса, ама каде со клемпави уши. И ете, вчера ја правев во државна кај Тунџарова. Многу не бев исплашена, единствен страв имав од тоа дали ќе ме боцкаат во вена (што не ме боцкаа), а другото беше нетрпеливост за да видам како ќе изгледа резултатот. Болки за време на операцијата немав, и после операцијата додека траеше анестезијата - топ. Ама откако заврши анестезијата богами болеше, едвај спиев вечерта. И еве сега ден после операцијата уште ме боли.
    Е сега прашањето ми е, до кога? Мразам болки и имам многу ниска толеранција кон нив, толку ми фали да се расплачам. Кажувајте до кога макиве :D

9. lich

lich Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Девојки ај нека каже некој тел.број на некој доктор од воена болница, ве молам :(

10. cherry2

cherry2 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    а како некој правел за 1700 ден а некој за 100 евра,ај ве молам појаснете ми која е разликата и зашто толкава голема разлика,ако ова навистина е 1700 ден вееднаш ќе одам

11. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Едно прашање до тие што се оперирале. Каде ви ја ставаат анестезијата? :)

12. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Анестезијата се става на повеќе места. На предната страна во увото и од позади таму погоре и на средина на увото.

Инаку, за 1 ден ќе ми вадат конци, а денеска само едното уво нешто ме боли, уствари не ме боли ама нешто ме боцка ? Некој е имал ли слично искуство, мн се плашам да не ми се скинал конец или нешто ?
    Инаку како е кога ти ги вадат конците дали боли ?
    Макар што најмногу ме мачи дали може да ми е нешто оти ме заболува увото .... :( :( :(

13. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Ако ви се ептен клапести ајде де инаку што ако се поголеми зар да тоа да се трпат болки и којзае какви инфекции може да се добијат

14. anonimen007

anonimen007 Нов член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    здраво сакам да прашам за корекција на уши ако има некој бројче да ми пише од некој доктор од воена болница во скопје фала позз

15. invisible666

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Оди на матичен и нека ти закаже кај Раде Филиповски, ќе завршиш брзо работа.

16. lich

lich Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, јас направив операција денес ми ги извадија конците, но не сфатив баш колку долго треба да премачкувам со алкохол и колку пати на ден.
    И исто така трака за на спиење само се става или по цели ден??
    Ако знае некој нека ми одговори, Ви благодарам :*

17. invisible666

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Каде ја правеше операцијата и колку плати ако не е тајна?

18. lich

lich Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Во воена болница ја правев, иначе 1700 ме чинеше :)

На invisible666 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    А кои се приватни болници го прават овој зафат? Би сакала да го направам ама сакам на приватно. Немам поим од кај да почнам да барам. :( Бев на Анчевски на веб страната ама не најдов никакви податоциза вакво нешто?

20. A-D.1518

A-D.1518 Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Кај Анчевски колку што разбрав веке и не се правела таква корекција, најдобро е да се распрашаш на други места. Но не знам зошто баш сакаш во приватна, кога истото би можела да си го направиш за многу поевтини пари во државна...позз