Естетска корекција на уши

Discussion in 'Лице' started by andrijan4ee, Apr 25, 2010.

1. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Вие што се опериравте во Воена, дали ви беше потребен упат од матичен лекар? Со закажување ли отидовте на првиот преглед?

gagmode likes this.
  2. BellaRagaza

BellaRagaza Нов член

и јас се правев пред 3 недели,платив 1700 денари во воена боница со плави картици :D

3. BellaRagaza

BellaRagaza Нов член

да мораш со упут од матичен прво да одиш на ушно во твојот град и таму да ти закажат преглед во воена,а во воена докторката ке ти закаже термин за операција :D

4. invisible666

invisible666 Истакнат член

Која докторка те оперираше и како си задоволна?

5. BellaRagaza

BellaRagaza Нов член

др.Никица и сум презадоволна

invisible666 likes this.
  6. Reachel

Reachel Популарен член

Епа девојки и јас се решив да ја направам оваа операција :clap:
    Се оперирав на 24.Јануари оваа година во Градска болница Св.Наум Охридски,кога дојде време да ме однесат наоперација прво ми ставија инфузија :worried: и ме однесоа во сутур сала (мала сала за такви некои си лесни зафати) и прво ми ја изналепија убаво косата со фластери и ме прекрија за да не гледам.Прво ме исцрта со маркер нели за да сече таму и анастезиологот ме боцна неколку пати во ушето (заборавив да кажам дека со локална ме правеа само на десното уше) и повеќе неосеќав ништо,само нешто топло ми доаѓаше.Кога се се заврши ми напика докторката еден тон памук во ушето :rofl: и еден куп гази и налепници,завојот и готово...а во главата бев како марсовец ! Ме однесоа во соба,малце почна да ме боли ама ми ставија нешто против болки и си отспав докај 5саатот и си отидов дома :clap:
    Само првиот ден ме болеше ама тој ден помина некако со еден куп аналгин.
    И послеедна недела си го видов ушето и бев пресреќна иако беше модро убаво ми беше и завојот го носев уште една недела а потоа се до пред една недела носев стегач :envy: морав,така рече докторката...а за спиење сеуште носам бидејќи недај боже да не го превиткам :x
    А заборавив,концитеми ги извадија после 21ден :?: и воопшто не болеше коа ГО ВАДЕА т.е беше еден... само го засече горе и со прсти го повлече ии то :talk:
    И ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ ДО ДОКТОРКА БИЛЈАНА ШАПОВА ТОДОРОВСКА која ми о промени животот засекогаш :inlove:

gagmode likes this.
  7. blondy.m

blondy.m Нов член

Дали ти пишаа тебе дека имаш здравствени проблеми со ушите или толку е во воена за сите?
    Пошто гледам едни плаќате по 1700 други 300евра... :D

8. Reachel

Reachel Популарен член

Инаку јас платив 7000денари,за преглед не платив ништо а во тие 7000ден. влегува: креветот за два дена,испитување на крв,самата анастезија (локална) и... тоа :)

9. blondy.m

blondy.m Нов член

А колку време траеше операцијата? :D

10. Reachel

Reachel Популарен член

Ммм,па околу саат :)
    Во 12:00 ме однесоа во 13:10 заврши операцијата

11. BellaRagaza

BellaRagaza Нов член

па не знам,мислам дека е за сите со плави картици 1700 денари.мене ми пишувасе корекција...ништо повеке

12. anonimen007

anonimen007 Нов член

за корекција на уши сите што сакаат можат да направат во приватна болница во Прилеп ..ни упути ни закажувања преку матичен да чекас ред ни ништо позз :)

13. blondy.m

blondy.m Нов член

Цена? :)

14. lalala17

lalala17 Нов член

Има ли некој направено операција а да не морало да се носи завои и слично, каде и колку чини? :D

15. Reachel

Reachel Популарен член

Во никој случај неможе да не ти стави завој :fubar: освен ако и самиот доктор е безпамет.
    Како бре оперирано уво а да не носиш завој,па можеш да го превиткаш бре плус тоа е операција(иако не е којзнае каква ама сепак) тоа модро,крваво,отечено и без завој?? :o

16. Sparkyyy

Sparkyyy Нов член

Почитувани феминисти/ки наскоро планирам да направам естетска корекција на уши, па би ве замолил за совет, да ми издвоите неколку квалитетни доктори кои професионално ја вршат работата и од кои вие сте лично задоволни...Ви благодарам однапред, поздрав.

17. mala.sum

mala.sum Активен член

Јас пред неколку години правев операција у државна кај др.Јане , супер ми испаднаа.Цената тогаш беше 300 евра ако те интересира и тоа :))

18. Sparkyyy

Sparkyyy Нов член

дали досега некој воопшто има правено естетска корекција кај Др.Горан Караиванов во 8 ми септември ако имате некое искуство ве молам пишете што е можно побрзо

19. kole123

kole123 Нов член

И колку ке те чини ако се имаш веќе распрашано ?

20. Sparkyyy

Sparkyyy Нов член

15 200 бидејки веќе не оди преку фондот од пред еден месец, стигнало решение.