Вие што се опериравте во Воена, дали ви беше потребен упат од матичен лекар? Со закажување ли отидовте на првиот преглед?
да мораш со упут од матичен прво да одиш на ушно во твојот град и таму да ти закажат преглед во воена,а во воена докторката ке ти закаже термин за операција
Епа девојки и јас се решив да ја направам оваа операција Се оперирав на 24.Јануари оваа година во Градска болница Св.Наум Охридски,кога дојде време да ме однесат наоперација прво ми ставија инфузија и ме однесоа во сутур сала (мала сала за такви некои си лесни зафати) и прво ми ја изналепија убаво косата со фластери и ме прекрија за да не гледам.Прво ме исцрта со маркер нели за да сече таму и анастезиологот ме боцна неколку пати во ушето (заборавив да кажам дека со локална ме правеа само на десното уше) и повеќе неосеќав ништо,само нешто топло ми доаѓаше.Кога се се заврши ми напика докторката еден тон памук во ушето и еден куп гази и налепници,завојот и готово...а во главата бев како марсовец ! Ме однесоа во соба,малце почна да ме боли ама ми ставија нешто против болки и си отспав докај 5саатот и си отидов дома Само првиот ден ме болеше ама тој ден помина некако со еден куп аналгин. И послеедна недела си го видов ушето и бев пресреќна иако беше модро убаво ми беше и завојот го носев уште една недела а потоа се до пред една недела носев стегач морав,така рече докторката...а за спиење сеуште носам бидејќи недај боже да не го превиткам А заборавив,концитеми ги извадија после 21ден и воопшто не болеше коа ГО ВАДЕА т.е беше еден... само го засече горе и со прсти го повлече ии то И ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ ДО ДОКТОРКА БИЛЈАНА ШАПОВА ТОДОРОВСКА која ми о промени животот засекогаш
Дали ти пишаа тебе дека имаш здравствени проблеми со ушите или толку е во воена за сите? Пошто гледам едни плаќате по 1700 други 300евра...
Инаку јас платив 7000денари,за преглед не платив ништо а во тие 7000ден. влегува: креветот за два дена,испитување на крв,самата анастезија (локална) и... тоа
па не знам,мислам дека е за сите со плави картици 1700 денари.мене ми пишувасе корекција...ништо повеке
за корекција на уши сите што сакаат можат да направат во приватна болница во Прилеп ..ни упути ни закажувања преку матичен да чекас ред ни ништо позз
Во никој случај неможе да не ти стави завој освен ако и самиот доктор е безпамет. Како бре оперирано уво а да не носиш завој,па можеш да го превиткаш бре плус тоа е операција(иако не е којзнае каква ама сепак) тоа модро,крваво,отечено и без завој??
Почитувани феминисти/ки наскоро планирам да направам естетска корекција на уши, па би ве замолил за совет, да ми издвоите неколку квалитетни доктори кои професионално ја вршат работата и од кои вие сте лично задоволни...Ви благодарам однапред, поздрав.
Јас пред неколку години правев операција у државна кај др.Јане , супер ми испаднаа.Цената тогаш беше 300 евра ако те интересира и тоа )
дали досега некој воопшто има правено естетска корекција кај Др.Горан Караиванов во 8 ми септември ако имате некое искуство ве молам пишете што е можно побрзо