EE super bas mi e milo sto si super mene mi e ednoto uvo na vrvot podvitkano ne mi se klempavi , nekoj mi velat deka i ne se primetuva ama jas deka si znam i taka se osekam grdo :/
Да ве прашам за во воена болница дали сеуште важи сумата од 1800 денари со сини картони, и како се закажува?
И јас имам направено операција на ушите и ден денес кога зборам за то ми се ежи кожата. Чинеше 10,000 денари, бев под локална анестезија што значи слушав се. Баш се. Тегнење, течење крв, сечење... Мене првата недела ме болеше, посебно првиот ден, од кога прекина дејството на анестезијата.
Искрено сега незнам како е али јас кога правев во војна болница поминав многу убаво и без болка со анестезија и одпосле нисто не ме болесе а платив 1800 денари со плави картони и сега немам никаков проблем супер ми се ушињата
Здраво, Сакам да прашам кој од вас последен правел во Воена болница и колку пари е? и дали сеуште може со плави картони? и прашање до Корчула 1 дали си ја правела корекцијата сега во скоро време или поодавна и кај кој доктор. Поздрав
Здраво Феминистки .Нова сум на форумов па имам некои прашања до оние кои веќе имаат направено ваква корекција на уво. Бев кај доктор Раде Филиповски и ми закажа операција за две недели, меѓутоа ми рече да ја потшишам косата некаде околу половина сантим позади ушите. Дали вие кои веќе сте направиле операција сте го направиле истото? Исто така ме интересира за колку дена се трга завојот (докторот ми рече за една недела) ???
1.Косата мора или ти да ја подшишаш позади уши или таму ке ти ја подшишаат бидејки може да дојде до несакани работи пр.недај бозе влакно да влезе може инфекција да се фати и ушите да загнојат недај боже.Јас дека незнаев и мене таму ме ишишаа.Коса расте не е никаков проблем тоа. 2. Искрено јас го држев завојот 1 недела а 2 недела со стегач на глава бев или трака како што ставаат тенисерките.Колку повеке го држиш завојот толку поубаво ке легнат ушите,искрено јас немав никаква болка ни за време на операција ништо не осетив ни после операција а ни кога дојдов дома ништо не осетив немав никакви болки,само 1 недела имав отоци на ушите после кога ми спласнаа отоците ушите се вратија во нормала сега се чуствувам многу подобро,разликата е многу голема од пред и сега и што е најбитно немам лузни позади уши се повлекоа сами по себе. Со среќа
imam zakazana operacija za vo petok vo voena bolnica kaj doktor Rade..me interesira dali po operacijata te pustaat vednas doma ili ostanuvas vo bolnica? i dali se doplakjaat prevrskite i simnuvanjeto na koncite ili vleguvaat vo cenata od 15 000?
te pustaat po 3-4h mozes da si odis,a dokolku ti sakas mozes da ostanes.prevrskite ne se doplakaat.vkupno plakas 15212den i toa e se.
Само да ви кажам, дека нема потреба од потшишување, ниту пак они ќе ве шишаат. Доволно си ја знаат работата. (зборам за искусите хирурзи)
Да ти кажам право ни мене не ми беше јасно зошто да се шишам кога позади ушите има доволно празен простор без коса,ама ете докторот ми го нагласи тоа ,а бидејќи не го послушав таму ме потшишаа пред да одам на операција.Така да сигурно зависи од докторот.
i mene mi rece doktorot da se potshisham.. ima li nekoj praveno kaj doktor Rade vo voena i kako mu izlegoa usite?
Jas pravev kaj nego,uste ne mi se zarasnati kako sto treba,za Da ti kazam bas kako izlegoa AMA mislam deka ke bidat dobri.