Еве да ви дадам чисто update на сите како се опоравувам трет ден после операцијата, болките исчезнаа начисто, буквално како да не сум правел операција никаква, нема некоја си огромна да кажам нелагодност или слично воопшто сеуште носам завој на главата утре правам преврска (за конци вадење не знам искрено кога ќе биде само ќе ве излажам) се навикнав полека на спиење на грб некако. Терапијата си ја пијам редовно. Единствено нешто што ми правење мала нелагодност првите два дена како што приметив е јадењето и пиењето, не можев баш нај нај да џвакам и да проголтувам храна затоа што нели со мрдање на вилицата се мрдаат и ушите (далеку од нешто страшно да боли не боли туку пак се чувствува некоја си непријатност ама многу минимална и со по течна храна првите неколку дена се решава и тоа) Така да се надевам дека сум од корист за некој кој е заинтересиран да го направи овој зафат, ако имате некои подетални прашања слободно пишете ми во дм.
Zdravo, bas super sto spodeli pozitivno iskustvo. Bi sakala da znam kade raboti dokorot, i kolku vreme se ceka za konsultacija i posle kolku vreme bese zafatot Ti blagodaram
Поздрав, докторот се наоѓа блиску државна болница (на локација на гугл лесно ќе го најдеш) извини што не знам подетално да ти објаснам затоа што ни јас не сум движел многу натака. Телефонски се закажува, за 2-3 дена откако ќе се слушнете одиш на преглед и може да се случи после прегледот за 2 до 10 дена да правиш операција, брзо е и без многу чекање.
Инаку да дадам update, вторникот ја правев операцијата, денес отидов да се извади преврската, немаше потреба од нова преврска затоа што ушите многу добро заздравуваат, ми препиша докторот спрејчиња за да си ги чистам ушите против инфекција со стерилна газа а конци вадење после 10тиот ден така нешто, воедо ми рече да си земам и еден стегач за на глава и да го носам додека спијам или пак сум излезен надвор. Единствено нешто што е малку зезнато е дека не смеам да си ја мијам косата никако се додека не поминат 10 дена, па ќе трпиме мрсна коса малку ама тоа е. Терапијата си ја продолжувам да си ја пијам наизменично со чистењето на ушите со спреј се до 10тиот ден. Ушите се отечени и многу минимално помодрени (сепак е правено операција и е нормално). Болки веќе нема воопшто како да не сум правел операција, така да горе доле тоа ќе биде од моето искуство а доколку некој нешто подетално сака да ме праша може да ми пише во дм.
Дали постојат некој лепенки за ушите да се прилепат кон главата во аптека или нексде.Имам видено дека постојат но не знам дали има кај нас.?
Не се залажувај со лепенки и слични ствари, јас како човек што сум избегнувал операција толку долго крајно и најдобро решение е да се направи истата. Ништо страшно, ништо болно, ќе ти олесни цел живот.
малку неактивен сум по форумов инаку супер сум, како воопшто да не сум правел некоја си операција, резултатот си е супер и веќе сум во секаква функција и се чувствувам исто како што сум се чувствувал пред операција
Поздрав, операцијата трае околу саат ипол, по 40тина минутки од уво одприлика трае. Завоите се вадат после два-три дена по операцијата па се носи само стегач после тоа. Инаку чисто инфо кога веќе сме тука, три месеци после операцијата чувството е како да немам воопшто никогаш операција правено на ушите, отоците се скоро па комплетно спаднати на ушите, раната сеуште не е комплетно зарасната но и тоа се опорава со тек на времето, спиењето ми е вратено во нормала, си спијам без никаков проблем на страна со главата.
Здраво, ако може да препорачате нешто проверено за постоперативни болки. Аналгин,беналгин, ибубруфен, вентор па и кеси фанс и ефридол ништо не ми ги намалува болките. Читам некој нема болки, некој еден ден само, а прочитав и по три дена со болки. Неподносливи ми се болките
Posle kolku vreme moze da se pusi cigari, da se konsumira alkohol i da se ide na mesta kaj so ima glasna muzika? Dali trakata moze da se nosi 24/7 , den i nok?