Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Естетска корекција на уши

Дискусија во 'Лице' започната од andrijan4ee, 25 април 2010.

1. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    Еве да ви дадам чисто update на сите како се опоравувам трет ден после операцијата, болките исчезнаа начисто, буквално како да не сум правел операција никаква, нема некоја си огромна да кажам нелагодност или слично воопшто сеуште носам завој на главата утре правам преврска (за конци вадење не знам искрено кога ќе биде само ќе ве излажам) се навикнав полека на спиење на грб некако. Терапијата си ја пијам редовно.
    Единствено нешто што ми правење мала нелагодност првите два дена како што приметив е јадењето и пиењето, не можев баш нај нај да џвакам и да проголтувам храна затоа што нели со мрдање на вилицата се мрдаат и ушите (далеку од нешто страшно да боли не боли туку пак се чувствува некоја си непријатност ама многу минимална и со по течна храна првите неколку дена се решава и тоа)
    Така да се надевам дека сум од корист за некој кој е заинтересиран да го направи овој зафат, ако имате некои подетални прашања слободно пишете ми во дм.

2. Земја

Земја Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Zdravo, bas super sto spodeli pozitivno iskustvo.
    Bi sakala da znam kade raboti dokorot, i kolku vreme se ceka za konsultacija i posle kolku vreme bese zafatot
    Ti blagodaram

3. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    Поздрав, докторот се наоѓа блиску државна болница (на локација на гугл лесно ќе го најдеш) извини што не знам подетално да ти објаснам затоа што ни јас не сум движел многу натака.
    Телефонски се закажува, за 2-3 дена откако ќе се слушнете одиш на преглед и може да се случи после прегледот за 2 до 10 дена да правиш операција, брзо е и без многу чекање.

4. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    Инаку да дадам update, вторникот ја правев операцијата, денес отидов да се извади преврската, немаше потреба од нова преврска затоа што ушите многу добро заздравуваат, ми препиша докторот спрејчиња за да си ги чистам ушите против инфекција со стерилна газа а конци вадење после 10тиот ден така нешто, воедо ми рече да си земам и еден стегач за на глава и да го носам додека спијам или пак сум излезен надвор.
    Единствено нешто што е малку зезнато е дека не смеам да си ја мијам косата никако се додека не поминат 10 дена, па ќе трпиме мрсна коса малку ама тоа е.
    Терапијата си ја продолжувам да си ја пијам наизменично со чистењето на ушите со спреј се до 10тиот ден.
    Ушите се отечени и многу минимално помодрени (сепак е правено операција и е нормално).
    Болки веќе нема воопшто како да не сум правел операција, така да горе доле тоа ќе биде од моето искуство а доколку некој нешто подетално сака да ме праша може да ми пише во дм.

5. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Дали постојат некој лепенки за ушите да се прилепат кон главата во аптека или нексде.Имам видено дека постојат но не знам дали има кај нас.?

6. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    2.583
    346641.jpg
    Ги има во Космо

7. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    Не се залажувај со лепенки и слични ствари, јас како човек што сум избегнувал операција толку долго крајно и најдобро решение е да се направи истата.
    Ништо страшно, ништо болно, ќе ти олесни цел живот.

8. Барби95

Барби95 Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Како си сега како е тие операцијата

9. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    малку неактивен сум по форумов инаку супер сум, како воопшто да не сум правел некоја си операција, резултатот си е супер и веќе сум во секаква функција и се чувствувам исто како што сум се чувствувал пред операција

10. nikmaks

nikmaks Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, ме интересира колку време по операцијата се вадат завоите? и колку време трае операцијата?

11. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    Поздрав, операцијата трае околу саат ипол, по 40тина минутки од уво одприлика трае.
    Завоите се вадат после два-три дена по операцијата па се носи само стегач после тоа.
    Инаку чисто инфо кога веќе сме тука, три месеци после операцијата чувството е како да немам воопшто никогаш операција правено на ушите, отоците се скоро па комплетно спаднати на ушите, раната сеуште не е комплетно зарасната но и тоа се опорава со тек на времето, спиењето ми е вратено во нормала, си спијам без никаков проблем на страна со главата.

На nikmaks му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nikmaks

nikmaks Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Благодарам многууу

На 96kiko96 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BlackSwan22

BlackSwan22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    177
    Конците после колку време се вадат? Закажав и јас но не прашав

14. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    Се зависи но одприлика после некои си 10-15 дена

15. Ana Trpkova

Ana Trpkova Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Za koga ja zakaza operacijata?
    Sakam da zakazam i jas pa me interesira dali mnogu se ceka

16. BlackSwan22

BlackSwan22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    177
    Na 14ti Fevruari,ne se ceka mnogu.

17. nikmaks

nikmaks Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, ако може да препорачате нешто проверено за постоперативни болки. Аналгин,беналгин, ибубруфен, вентор па и кеси фанс и ефридол ништо не ми ги намалува болките. Читам некој нема болки, некој еден ден само, а прочитав и по три дена со болки. Неподносливи ми се болките :(

18. Ana Trpkova

Ana Trpkova Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Koja e cenata za operacija?

19. Dragana271

Dragana271 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    500 evra

20. Ana Trpkova

Ana Trpkova Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    4
    Posle kolku vreme moze da se pusi cigari, da se konsumira alkohol i da se ide na mesta kaj so ima glasna muzika?
    Dali trakata moze da se nosi 24/7 , den i nok?