Естетска корекција на уши

Дискусија во 'Лице' започната од andrijan4ee, 25 април 2010.

1. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    494
    Ве молам за мислење и искуство кај д-р Роберт Стојоски.
    Дали сте задоволни, која е цената и дали има поголеми промени по корекцијата?

2. HappyAsItGets

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    494
    Здраво.
    Дали веднаш ставаше трака по чистењето навечер или чекаше некое време?
    Нз дали ти или некој др спомна некој спреј што сте користеле, каков е тој?

дали ти попуштија малку ушите? Моите сега се уште отечени и ептен залепени за глава, ама неколку дена поминаа само од операцијата.

3. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    280
    Zdravo, imam golemi ushi pa sakam da gi namalam kolku e cenata I kolku vreme dodeka da se opravat I koj hirurg bi mi go preporachale

4. behappy111

behappy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    163
    Zdravo da li ti ina ostanato luzna? Inace so pomin neka i e milo mi e sto pominalo se vo naj dobar red

5. tami1

tami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    50
    Здраво колку време после операција не може да се иде на работа бидејки кај нас во фирма не може боледувања да се користат а јас немам денови многу останато

6. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    722
    Дали некоја феминка има направено ваква корекција, намалување на паричката (ear lobe) или како и да се вика на македонски? Скоро цел живот тоа си го носам како нешто што многу го мразам кај мене, и избегнувам да си ја врзувам косата. Како мала и пробував и да ги лепам ушите и да се замислувам каква би била без тој дел. Еве ќе пуштам сликички за каква процедура зборам. Некој тоа не би го ни приметил, мене лично долги години ми смета и ете сакам да си го решам тоа. И предлог за кај да ја извршам процедурата ако може, непознати ми се хирурзите кои работат во оваа област, ама сакам да се распрашам и полека да си го решам тоа.

7. _devojkata_

_devojkata_ Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    A dali nekoj znae kako raboti drdaskalov?

8. Tanjaaa.1234

Tanjaaa.1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Здраво Skyview. Ќе може ли да ми кажеш со која Докторка ја правеше операцијата, може да ми пишеш во приватна порака.

9. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    3.863
    Јас се одлучив за Др. Роберт Стојовски и супер испадна се, задоволна сум од резултатот.

Како што многумина кажаа, жал ми е што толку одолговлекував и не ја направив интервенцијава порано.
    Не се мислете премногу. :)

10. Tanjaaa.1234

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Hello PaLaVa.
    Ке може ли да споделиш искуство за операцијата
    Дали закажа преку матичен за консултација или како
    За колку време од консултацијата успеа да закажеш операција
    Дали правеше посебни испитувања за пред операцијата
    Дали докторот беше коректен, дали ги исполни твоите очекувања
    Како оди заздравувањето одприлика колку време се опоравуваш

Благодарам.

11. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    3.863
    Консултација закажав на неговиот број. Не треба упат не оди фондовски, се плаќа приватно.

Се договоривме како сакаме да изгледаат, и ми закажа веднаш за од прилика две недели од денот на консултација.
    Немаше никакви претходни исптувања, само да не си алергична на анестетик и на пеницилин, да не примаш антикоагулантна терапија непосредно пред операција и да дојдеш најадена. Стандард за локални интервенции.

Самата операција помина одлично, траеше околу час и половина. Немав никакви болки, но секако е непријатно и секој различно го доживува.

Пост оперативен тек беше уреден, имав малку повеќе оток на лицето но се повлече после недела дена.
    Месец ипол после интервенција можам да кажам дека сум задоволна од резултатот и изгледот. Сеуште ми се нема комплетно вратено осетот на периферниот дел на ушите што е нормално бидејќи ткивото сеуште заздравува и има уште малку оток на местото кај што е шиено, но сепак сеуште е рано за конечен резултат.

12. Tanjaaa.1234

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Благодарам за одговорот.
    Дали би можела да ми го дадеш неговиот број за закажување ако не е проблем.
    Ако не е тајна колку чинеше целата операција?
    И дали ако не ти е проблем ке може во приватна порака да пратиш пред и потоа резултат.
    Јас сум во фаза на избирање доктор навистина незнам кај кого да одам.

13. Sweet__19

Sweet__19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Zdravo, dali ke moze da mi kazete kako se dvizat cenite za korekcija na usi i dali e poeftino ako se pravi korekcija samo na edno uvo?

14. NocturnalMuse

NocturnalMuse Нов член

Се зачлени на:
    13 мај 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zal mi e sto uste nekoj ima slicno iskustvo kako mene od istiot doktor, na strana sto mi se zalepeni i stvrdnati uste , tuku i imam bolka pri lezenje na strana...

15. HappyAsItGets

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    494
    Jas se operirav lani, kraj na juni.
    Mozam da kazam deka duri sega ponormalno gi osekjam ushite- nema nekoja zategnatost, stvrdenost i bolka.
    Go odbrav Robert bidejki poveketo pozitivni komentari bea za nego, no smetam deka trebase podobro da se rasprasam i razmislam i za Peev na klinika. Edinstvena pricina sto ne odbrav Klinika e poradi guzvite, osobeno so parking.

Robert ne mi istavi nekoj dobar vpecatok, ne ni objasni dobro sto i kako ke se pravi i kako ke izgledaat ushite na kraj. Ednoto uvo bese epten zalepeno, za srekja malku popusti ama sepak se razlicni edno od drugo. Postojano imam nekoi grutki od koncite pozadi i mislam deka nekoe ke izleze sekoj moment. Duri bev i kaj nego za da mi izvadi potkozni konci, ama ne mu se rizikuvase, pa tie postojano me grebaa/bodea duri lezev na strana.

16. NocturnalMuse

NocturnalMuse Нов член

Се зачлени на:
    13 мај 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Da treba povtorno da biram, verojatno ne bi se odlucila ni za istiot doktor ni za samata operacija. Ocekuvav so vreme usite da izgledaat poprirodno i da omeknat, ama toa ne se sluci . Da mozam da go vratam vremeto, nikogas ne bi ja napravila ovaa operacija, nitu bi pominuvala niz seto ova. Ama, za zal, toa ne e vozmozno. Moj sovet e da se informirate dobro pred da donesete odluka i da ne se vodite samo po pozitivni komentari.

17. HappyAsItGets

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    494
    Kolku vreme pomina od operacijata?
    Sekogas mozes da se konsultiras so doktorot dokolku imas nekoi prasanja, na pr dali e normalno da imas bolka i sl.

Jas uste koga zavrsi so operacijata na ednoto uvo se pokajav sto se nafativ :D tolku mn me bolese uste togas, cela nedela bev so ketonali i ne spiev nekolku dena.
    Sepak, ne mi e krivo sto napraviv bidejki mn polesno mi e so razlicni frizuri i fatena kosa. Edinstveno bi smenila doktor.

18. Tanjaaa.1234

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Kaj koj Doktor pravese operacija, dali si zafovolna so rezultatot, dali doktorot gi ispolni tvoite ocekuvanja usite dali gi napravi da izlgedaat dobro kako sto ti sakas.

Dali imas sliki za pred i potoa. Dali usite ti ispadnaa na kraj kako sto ocekuvase pokraj toa sto velis deka ne omeknale i ne ti izgledaat prirodno.

Dali bi mozela da spodelis ili pratis slika od ored i potoa.

19. angiest27

angiest27 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    9
    Isto devojki .. kaj mi se i dvete razlicni .. desnoto pak klempavo , drugovo zalepeno do kozha . Ko istegnati i tvrdi. Pominaa 4 god konci mi iskachaat. Bev pred 1 mesec da mi izvadi eden eve sega pri spienje osetiv bolka pak nekoj drug iskaca od pod kozha.. se nadevam deka ushive nema da se vratat vo prvobitna forma. A site ostanati shto gi znam so operirani ushi nema da poznaesh i odaleceni.. ova moive .. osven shto ne shtrcat a pak gi krijam pod kosa.

20. Tanjaaa.1234

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Kaj kogo ja pravese operacijata, mozebi ke mozes da napravis revizija ako ednoto pak ti e klempavoz