Па не сум почнала да го користам од причина што несакам да го пренатрупувам лицево со серуми и креми, една ставам преку ден, друга навечер, плус миење па млека па чуда па за околу очи, уште серум ми фали И незнам дали е соодветно да почнам да го користам иако имам 24, а на лицево абер немам од почетни брчки, можеби ќе почекам уште некое време гледам рокот му е до 2016, а воопшто ни од кутија го немам извадено (од страв да не ми се расипе) Не верувам дека во скоро време ќе почнам да го користам, може од наредната година. А го имам и истиот серум за околу очи што е наменет ама ист случај е и со него.
Ја имате ли пробано најновата маскара на Есте Лаудер- sumptuous infinite? Гледам позитивни критики по нет па ако е стварно добра да ја земам кога ке има попустче
Yes Го имам фалено во темата Со што ја отстранувате шминката, ама ајде ќе ти кажам и овде. Лесно, меко сретство за отстранување на шминка од очи, воопшто не пржат очите од него , и многу малку кога ќе нанесеш на памукчето да го стиснеш, течноста се разлева низ цел памук како да си го потурила со него, буквално. Поминуваш еднаш, и ја снемува и најводоотпорната маскара. Јас сум задоволна, го користам години, (можно е и рокот да му истекол, не сум приметила.)
Јас само за очи го користам, пишува џо дека само за очи е, ама мислам дека има можност биејќи е нежно да се чисти и цело лице. Јас па фиксно, строго се држам до тоа што пишува
Го има ли некој користено серумот идеалист на Лаудер/? Сакам да го купам , но мии е фрфа да не ги лупнам џабе 3/4000 ден
http://www.clinique.com/product/1574/26 ... ing-Lotion Мојот омилен производ на овој бренд, без него не сум никогаш, никаде, зиме, лете, одличен навлажнувач.
Зa штo пoтoчнo те интересирa ,зa кoј прoизвoд јaс живеaм вo Грцијa пa мoжaм дa ти кaжaм ценa aкo зa oдреден прoизвoд те интересирa
па пудрите и моливчињата за очи и општо сите производи ме интересираше дали таму има некој попуст или е како тука,за козметички работи
Пa цените се мнoгу пoниски oд вo Мк, вo Сефoрa имa скoрo секoјa неделa дo 30 пoстo пoпуст нa тие пoзнaтите мaрки и мoнентaлнo пoпустoт нa Есте нa сите прoизвoди е 30 пoстo. Честo стaвaaт и 35 пoстo пoпуст Пудрите сo пoпуст им се 33 еврa дoдекa вo мк се 2900 ден , кремите oкoлу 50-70 еврa зaвиси и oд кoличинaтa, мaскaрите 24 еврa, кoректoрoт и бaзa зa сенкa oкoлу 20-22 еврa, кaрмините oд 22 еврa сјaјчињaтa нештo пoевтини,зa мoливчињaтa не сум бaш сигурнa истo и зa пaлетите сo сенки. Јaс имaм кaрмини, пудрaтa double wear и кaменaтa јa имaм ,бaзaтa зa сенкa и сум презaдoвoлнa oд пудрaтa пoсебнo сaмo зa нијaнсa немoжaм дa си нaјдaм
На текстура е мрсна па затоа се замислив. А излегов од работа и брзоплето ја купив немав време за размислување
Да мрсна е, но се фиксира кога ќе ја натапкаш. Убава пудра е, мене сепак ми требаше камена пудра во Т-зоната затоа што ми сјаеше таму. А покривноста е супер.
1C1 Ели, мислам дека таа беше мојата ама не сум сигурна дали ја има кај нас, мене ми беше земена од надвор. Мислам дека би требало да ја има, ти која нијанса си ја одбра?
Ќе ти биде доволно покривна, верувај. Максимум кавер е маска буквално, оваа е супер. Не е мрсна, иако така ти изгледа, финишот е (полу)мат. Кога еднаш ќе се фиксира, нема мрдање, предобра е пудрата и екстремно долготрајна. Со здравје да си ја користиш
Одлична е пудрата , 5-6 пати ја имам купувано досега , и тоа во нијансите 1N1 , 2C3 , 1N2 Покривна е , а таа максимум кавер ем нијансите се портокалови и пудрата е баш како паштета