Ух, од дамна не сум имала за појадок еурокрем и млеко. Деновиве ќе си се почестам. Убави се сите на свој начин, ама Нутела си е Нутела.
Планирам да го купам еурокремот Гаја, што се продава во КАМ маркет. Многу го фалат. А имам желба да пробам и Нутела.
Како бе женска млеко и еурокрем иНАКУ МОЖЕТЕ БОМБИЦИ ДА СИ НАПРАВИТЕ ОД НАПОЛИТАНКИ и еурокрем само ги дробиш наполитанките и го додаваш еурокремот и ја соединуваш смесата.Можеш и како бајадера да си ја направиш и како бомбици.Може да се украсат со чоколада одозгора.Или во силиконски калапчиња да се стават.Брзо лесно и вкусно.Да отстојат еден ден не во фрижидер подобри се.
Јас не јадам нутела. Го сакам еурокремот од детство, во 3 кила кантиче, скрстени нозе на земја и лажиче
Порано имаше крем во канти , ептен беше убав. Сега има многу различни фирми , али ни малку не се вкусни ко тој. Од Таково кремот ми се свиѓа , има специфичен вкус и мирис.
Најпрекрасен крем што постои, обично си го земаме од Грција кога се враќаме од одмор. 1 кг крем е околу 5 евра и стандард се купуваат по 2-3 кантички. Да го пофалам брат ми, сам успеа да смачка кутија ипол за недела и уште не ми е јасно како не му се слошило.
Нутелата ми е ептен преценета ништо посебно не ми е. Дај кажете добро еурокремче засега кај мене води водство кремчето на ТАКОВО но има една мана- зимно време е многу цврст и не толку погоден за мачкање на лебче па да му најдам соодветна замена.
Кај нас немам видено, не ја носат, незнам поради која причина. Надвор од нашата држава има. Мене лично ми е поубава од црната. Ама и црната Нутела надвор од Балканот ми е многу поубава. Различни стандарди исто како КокаКолата. Инаку за овде се сложувам со @papillonP за кремот на Таково навистина ми е највкусен.