Oва диета ја има прoбано една моја многу блиска роднина и ослабна 7килограми ама незнам точно за колку време ослабна ама знам дека е од таа диета и без никакаква физичка активност и не и се повратија килограмите за брзо време ама таа одеднач почна се да јаде и пак ги накачи затоа е препорачливо после завршувањето на диетата да се внимава што се јаде ! и потребно е во текот на диетата да се пие многу вода и чај без засладувачи.Jас ке ја започнам диетата во понеделник. може да се јаде само жетварски леб 1-2 парчиња. во кој ден ден сакате може да јадете благо ама не претерaно!!! Секое утро до 12 часот се јаде само овошје,вечерата секогаш е исто како што се јаделе за ручек само пола порција 1 ден Ручек варени тесетенини со рендено сирење и салата Вечера исто како и ручекот само пола порција 2 ден Pучек 2 варени јајца,2 виршли,1 парче сирење и салата Вечера исто како и ручекот само пола порција 3 ден Pучек варен компир со салата Вечера исто како и ручекот само пола порција 4 ден Pучек 2 парчиња риба со салата Вечера исто како и ручекот само пола порција 5 ден Pучек варено телешко месо со салата Вечера исто како и ручекот само пола порција 6 ден Pучек 2 парчиња варено пилешко месо со салата Вечера исто како и ручекот само пола порција 7 ден Pучек кисело млеко,двопек,1 варено јајце со салата Вечера исто како и ручекот само пола порција 8 ден Pучек варено пилешко со многу салата Вечера исто како и ручекот само пола порција 9 ден Bо овој ден се избира од претходните денови што сакате да јадете (пример 1 ден Ручек варени тесетенини со рендено сирење и салата) Вечера исто како и ручекот само пола порција После девети ден се започнува од 1 ден се додека вие мислите дека е доволно!
Јас се решив од денес да ја почнам. Ја држев ефикасната седумдневна и симнав 3 -4 кила ама пак ги вратив. Оваа е слична со таа па ќе и дадам шанса. За денес за појадок имав едно јаболко и шака лешници. Со сварив макарони и чекам 12 саат за да јадам. Не ми изгледа тешка така да баш ме интересира што ќе се случи. Требаше да почнам диета според нутриционист ама сплет на околности и не сум во можност моментално.