Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ефикасна седумдневна диета

Дискусија во 'Диети' започната од jabol4e, 22 мај 2011.

1. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Од утре е почнувам диетава. Па ај да видиме што ќе бидне.........

2. Analia88

Analia88 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, нова сум на форумов и читајќи ѓи искуствата со диетава одлучив да ја започнам и јас од утре па се надевам дека ќе има резултати. Суm пробувала многу диети и поради мојата голема стрвност не ми успеваат :( , eдино ми успеа диетава од нутриционист која е многу слична на оваа и затоа решив да ја започнам- се разбира со ваша помош :)

3. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Пред 2 години со помош на диета од нутриционист успеав за 6 месеци да ослабам 27 кг, воопшто немав никакви проблеми од типот на омалаксаност, вртоглавици....бев пресреќна....но дојде лето, почнав да си јадам сладолед :)) и така малку по малку еве за 2 години ги вратив кг. Сега срце ме боли бидејќи неможам да си ја носам летната гардероба од тој период (не ме собира :((((

Оваа диета ме потсеќа на таа од нутриционисотот - па ќе почнам од утре 7 дена, да видам ...морам, едноставно морам!

Читав по коментарите зошто само овошје на сабајле - мене ми беше кажано, дека шеќерот најдобро се троши кога се конзумира во претпладневните саати и му дава на организмот енергија.

4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ајде и ја се придружувам од денес на диетава(незнам по кој пат на оваа а и на други :$ ).
    Се опуштив овие 2-3 месеци откако ослабев 3 кила. Ми останаа уште 2 и само одложувам ај утре, ај од понеделник и си дојде веќе јули, еве го кај е :)
    Па редно време е уште тие 2 килца да се стопат со диетава и нормално орбитрек или некои други вежби.
    Good Luck Ewerybody ;)

5. Analia88

Analia88 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојќи сакам да ве прашам дали макароните смејам да ги јадам потпечени во плекче со малку габички?

6. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас умрев за јадење денеска, револуција во цревата :D
    Денес привршувам со 1от ден и рано вечерав супа, т.е 2 тањири супа :) ама сигурна сум дека до вечер пак ќе ми се пријаде па се мислам да си направам некоја салата, не ми се верува дека ќе биде некој голем прекршок, или? :^)

7. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Па мислам дека не е толку страшно ама најдобро ќе биде да јадеш свеж зеленчук. Инаку јас веќе втора недела ја држам и навистина ми се намали апетитот еве денес втор циклус почнав вечерата ја скокнав дури и сладолед одбив. Само напред :*

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Вториов ден до сега исто ми помина со револуција, ама помала, компирите варени повеќе заситуваат од макароните :!:
    Е сега бидејќи пак многу рано ручав, крај 1 часот, пак ми се пријаде крај 4-5 и си сварив уште едно помало компирче, а салата не јадев, наместо тоа испов чаша јогурт.
    Салата за вечера.
    Инаку мене ми е тешка диетава затоа што јас многу јадев леб, а сега воопшто нема овде :(

9. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Мене пак ми е најтешка оти нема благо :( едвај трпам

10. Analia88

Analia88 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас денес направив прекрсок изедов мало парче торта бидејќи ми падна секерот и пуканки на крај, али не се откажувам утре ќе се казнам.

11. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    И јас денес каснав пола кришка леб, неможам повеќе, ме умре диетава, само гладувам :)

12. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    мене пак втор ден ми е на диетава сега јадев компир со салата и не сум осетила глад се надевам дека ке успејам до крај… :па вие девојки кои моментално сте на диетава дали има ефект? Колку ослабевте?

13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Мене искрено ми е тешка диетава, а не сум некоја што премногу јадела претходно со многу вишок на килограми, само 2 вишок ми се :^)
    Стварно ме чуди како некои со повеќе вишок килограми (кои по некоја логика сигурно многу повеќе јаделе претходно) ја издржуваат диетава без воопшто глад да почувствуваат :^)
    Кажете ми ја финтата плииииз :)

14. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Ooo па јас имам 10 сигурно, и повеќе вишок, ама незнам, не чуствувам глад, исто така пијам јаворов сируп една чаша наутро и една навечер, може и од тоа не чустувам глад, незнам, а иначе не сум многу склона кон јадење, од немање никакви физички активности долго време си ги збирав килограмиите :)

15. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Незнам стварно зошто вака, по цел ден сум гладна , а си поткаснувам малку повеќе од она што е напишано, денес фактички 2 пати ручав, не обилно ама сепак, и пак сум гладничка :D
    Јагоди плус каснав ама ништо бре не ме заситува :)
    Може ми треба малку време да се навикнам, којзнае, битно не се откажувам. Барем една недела ќе ја држам 8)

16. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Jас пак сега вечерав, салата краставица..
    а утре се мислам како ќе јадам печен компир, т.е на шо да го печам бре :D

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас пак ги сварив компирите денес, мислам дека нема некоја разлика тука, битно не се пржени.

18. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Епа да, и јас ќе ги сварам, а сте јаделе некогаш пире наместо обичен варен компир, штети ако некогаш се јаде така?

19. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Мислам дека не треба да се јаде пире бидејќи содржи многу состојки а треба да се јаде само компир :)

20. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Kaj нас дома во пире само кромид ставаат освен компир секако :D , кај вас нзм со што го правите?