Ефикасна седумдневна диета

Дискусија во 'Диети' започната од jabol4e, 22 мај 2011.

1. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Од утре е почнувам диетава. Па ај да видиме што ќе бидне.........

2. Analia88

Analia88 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, нова сум на форумов и читајќи ѓи искуствата со диетава одлучив да ја започнам и јас од утре па се надевам дека ќе има резултати. Суm пробувала многу диети и поради мојата голема стрвност не ми успеваат :( , eдино ми успеа диетава од нутриционист која е многу слична на оваа и затоа решив да ја започнам- се разбира со ваша помош :)

3. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Пред 2 години со помош на диета од нутриционист успеав за 6 месеци да ослабам 27 кг, воопшто немав никакви проблеми од типот на омалаксаност, вртоглавици....бев пресреќна....но дојде лето, почнав да си јадам сладолед :)) и така малку по малку еве за 2 години ги вратив кг. Сега срце ме боли бидејќи неможам да си ја носам летната гардероба од тој период (не ме собира :((((

Оваа диета ме потсеќа на таа од нутриционисотот - па ќе почнам од утре 7 дена, да видам ...морам, едноставно морам!

Читав по коментарите зошто само овошје на сабајле - мене ми беше кажано, дека шеќерот најдобро се троши кога се конзумира во претпладневните саати и му дава на организмот енергија.

4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ајде и ја се придружувам од денес на диетава(незнам по кој пат на оваа а и на други :$ ).
    Се опуштив овие 2-3 месеци откако ослабев 3 кила. Ми останаа уште 2 и само одложувам ај утре, ај од понеделник и си дојде веќе јули, еве го кај е :)
    Па редно време е уште тие 2 килца да се стопат со диетава и нормално орбитрек или некои други вежби.
    Good Luck Ewerybody ;)

5. Analia88

Analia88 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојќи сакам да ве прашам дали макароните смејам да ги јадам потпечени во плекче со малку габички?

6. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас умрев за јадење денеска, револуција во цревата :D
    Денес привршувам со 1от ден и рано вечерав супа, т.е 2 тањири супа :) ама сигурна сум дека до вечер пак ќе ми се пријаде па се мислам да си направам некоја салата, не ми се верува дека ќе биде некој голем прекршок, или? :^)

7. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Па мислам дека не е толку страшно ама најдобро ќе биде да јадеш свеж зеленчук. Инаку јас веќе втора недела ја држам и навистина ми се намали апетитот еве денес втор циклус почнав вечерата ја скокнав дури и сладолед одбив. Само напред :*

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Вториов ден до сега исто ми помина со револуција, ама помала, компирите варени повеќе заситуваат од макароните :!:
    Е сега бидејќи пак многу рано ручав, крај 1 часот, пак ми се пријаде крај 4-5 и си сварив уште едно помало компирче, а салата не јадев, наместо тоа испов чаша јогурт.
    Салата за вечера.
    Инаку мене ми е тешка диетава затоа што јас многу јадев леб, а сега воопшто нема овде :(

9. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Мене пак ми е најтешка оти нема благо :( едвај трпам

10. Analia88

Analia88 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас денес направив прекрсок изедов мало парче торта бидејќи ми падна секерот и пуканки на крај, али не се откажувам утре ќе се казнам.

11. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    И јас денес каснав пола кришка леб, неможам повеќе, ме умре диетава, само гладувам :)

12. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    мене пак втор ден ми е на диетава сега јадев компир со салата и не сум осетила глад се надевам дека ке успејам до крај… :па вие девојки кои моментално сте на диетава дали има ефект? Колку ослабевте?

13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Мене искрено ми е тешка диетава, а не сум некоја што премногу јадела претходно со многу вишок на килограми, само 2 вишок ми се :^)
    Стварно ме чуди како некои со повеќе вишок килограми (кои по некоја логика сигурно многу повеќе јаделе претходно) ја издржуваат диетава без воопшто глад да почувствуваат :^)
    Кажете ми ја финтата плииииз :)

14. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Ooo па јас имам 10 сигурно, и повеќе вишок, ама незнам, не чуствувам глад, исто така пијам јаворов сируп една чаша наутро и една навечер, може и од тоа не чустувам глад, незнам, а иначе не сум многу склона кон јадење, од немање никакви физички активности долго време си ги збирав килограмиите :)

15. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Незнам стварно зошто вака, по цел ден сум гладна , а си поткаснувам малку повеќе од она што е напишано, денес фактички 2 пати ручав, не обилно ама сепак, и пак сум гладничка :D
    Јагоди плус каснав ама ништо бре не ме заситува :)
    Може ми треба малку време да се навикнам, којзнае, битно не се откажувам. Барем една недела ќе ја држам 8)

16. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Jас пак сега вечерав, салата краставица..
    а утре се мислам како ќе јадам печен компир, т.е на шо да го печам бре :D

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас пак ги сварив компирите денес, мислам дека нема некоја разлика тука, битно не се пржени.

18. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Епа да, и јас ќе ги сварам, а сте јаделе некогаш пире наместо обичен варен компир, штети ако некогаш се јаде така?

19. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Мислам дека не треба да се јаде пире бидејќи содржи многу состојки а треба да се јаде само компир :)

20. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Kaj нас дома во пире само кромид ставаат освен компир секако :D , кај вас нзм со што го правите?