Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ефикасна седумдневна диета

Дискусија во 'Диети' започната од jabol4e, 22 мај 2011.

1. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    А неможе барем 5 кг до огромна физичка активност??
    Бидејки накачив 5 кг!! :^) :^)[/quote]

Па не знам да ти гарантирам... :^)
    Сепак нели и краток временски период е.
    Еве јас првата недела не направив ниту еден прекршок и секој ден вежбав по 10-15 мин. на орбитрејк и го постигнав тој резултат. А да гледаме реално и 5 кг. за 10 дена малку е неостварливо..не знам.
    Ти сепак почни ја,колку изгубиш само ќе ти биде предност ;)

2. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Па не знам да ти гарантирам... :^)
    Сепак нели и краток временски период е.
    Еве јас првата недела не направив ниту еден прекршок и секој ден вежбав по 10-15 мин. на орбитрејк и го постигнав тој резултат. А да гледаме реално и 5 кг. за 10 дена малку е неостварливо..не знам.
    Ти сепак почни ја,колку изгубиш само ќе ти биде предност ;)[/quote]

Епа најдобро ништо да не јадам и во денот 2 саати вежби,2 саати трчање и 2 саати одење,нема друго решение. :) Сепак фала ти. :)

На kitty.lover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. meli96

meli96 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Jas veke 2 nedeli ja drzam Un dietata, moram da sum iskrena ne se pridrzuvav sekogas kon nea :| imam samo 1 kg oslabnato ;( A sakam 7kg najmalku da oslabam. Sto mislite vie? Da prodolzam so Un dietata ili da ja probam ovaa? :worried:

4. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Штом неможеш да се придржуваш кон УН, како со оваа? Ова е многу поригорозна од УН... Јас еве 2 недели се спремам јадам помалку, и доручкувам само овошје и не вечерам, за од понеделник здравје, да ја почнам оваа диета 2 недели... Мене ми требаа 5 кила да ослабам, од овие две недели сум ослабната 2 кила(по едно неделно)... Ако го шокираш организмот ништо нема да добиеш, полека постепено... :)

5. meli96

meli96 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Jas mozam da se pridrzuvam, toa ne mi e tesko, tuku poradi proslavi, rodendeni.. jadev po malku (kolku samo za proba) i drugi raboti :/

6. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    80.913
    Од денес и јас ви се придружувам :)
    Wish me luck!

7. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Епа од денес и јас... :)) И прво па машко, имам прашање... Супа со зеленчук??? Каква е таа сами си правите? :)

8. kitty.lover

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Јас од Маги коцка. Додавам и малку фиде некогаш. :)

Туку...И јас сакам да прашам нешто.
    Утре е еден месец како ја држам диетава и ослабев 6кг. Првите две недели редовно вежбав, ама потоа прекинав.
    ( што од горештиниве, што од тоа што имав проблем со менструацијава, ми каснеше подолго и цело време се чувствував надуено и имав некогаш болки.)
    Од утре сакам да продолжам со редовна активност и исто за појадок и вечера, а за ручек од дневното мени ама без леб и со минимално маснотии.
    Ме интересира ваше мислење или искуство за јо-јо ефекти?! Овој месец ќе падне во вода доколку од утре вака постапам + вежби.?

9. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    И јас сакам од утре да ја почнам диетава... но имам едно прашање... Кафе може да се пие???

10. kitty.lover

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Може. Што помалку шеќер-толку подобро.
    Среќно. :)

11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Колку килограми имаше пред да ослабеш?

Јас имав 55,5, за овие 2 недели јадев овошје доручек, ручек што имам и вечера НИШТО, и слабеев секоја недела по едни кило и сега сум 53... Така да не верувам дека ќе има јо јо ефект така како што планираш... Сакам уште 3 кила да ослабам, до 50 да стигнам до 8 јули со оваа диета, која е веројатноста е моето прашање? Ќе се придржувам ВЕТУВАМ! :))

12. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Фалаааа !! Се надевам наредниот коментар ќе ми биде со солидни резултати :D

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    продолжи со УН диетата, ако имаш 1 килограм - за 2 недели, за 3 месеци ке имаш барем 7-8.. зависи колку ригорозно ја држиш, и колку имаш за слабеење

14. meli96

meli96 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ke moram da prodolzam so nea..eve poslednite denovi (od koga go napisav komentarot) ne sum ja prekrsila nikako. No razocarana sum zatoa sto site kazuvaat deka duri poveke od 3 kg vo prvite 15-16 dena imaat oslabnato (iako ne se pridrzuvale mn do dietata).Jas znam deka ja prekrsiv ponekogas, ama ne mnogu. A sakam do avgust najmalku 7 kg da oslabnam, :| strav mi e deka se ke bide za nisto, deka ke nema nikakvi rezultati. ;(

15. kitty.lover

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351

Епа во тој случај почни ја оваа, ако со Ун немаш резултати. Од сега до август со придржување и физичка активност сигурно ќе ги изгубиш планираните 7 кг.

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ке ослабнеш до август 7 кг, гарантирано, и јас на почетокот тешко слабеев, но потоа секоја недела имав -1 или -0,5 кг, и недела по недела се собираат, а не се придржував стриктно кон диетата, вечерата не ми беше иста со ручекот, но гледав да е во рамките на тој ден, пр ако за ручек сум јадела јајца, за вечера ми беше јогурт, или за ручек компири, за вечера салата или некој друг вид скроб...во овошниот ден јадев освен овошје и бадеми, кикирики, некогаш зеленчук, а некогаш и 1-2 лажици од ручекот дома :$ и за 2 ипол месеци ослабнав 7 кг, и после 3 месеци се уште немам вратено ни килограм, само исфрли го лебот, пиј зелен чај,а ако имаш можност и не ти е многу кисело и малку јаболков оцет во чаша вода наутро, ако не можеш оцет пола лимон во 1 чаша млака вода, веднаш по станување

17. Maci17

Maci17 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas planiram od utre da ja pocnam dietava,no sakam da oslabnam barem 7-8 kg. Dali mislite deka ke mi pomogne ovaa dieta? i za kolku vreme od prilika bi oslabnala tolku kilogrami,so ovaa dieta? :D

18. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    и јас од утре почнувамм...така сум си љубител на компири и макарони мхмхмх ваљда ќе ја издржам 3 недели без прекршок.ПС-треба 8кг за да бидам слаба а за задоволна со таман тежина барем 5 :) чекам колешки за од утре ;)

19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас пак ќе ја држам диетава до понеделник-вторник, ќе одам Охрид на неколку дена па да го поднамалам мешево, некако многу ми се дуе во последно :)

20. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Не знам колку е ефикасно ова, ама јас денеска ја почнав. Ако успеам и има резултати - се фалам :)