Еве го носето што не исплаши во 13та недела На неколку обиди (се криеше со рачиња и мрдаше), успеа да и извади 4 убави 3Д сликички 20+2 Женска со папочна ланче
Третава бременост ниту една слика немам од детево хаххаха Кога ќе пушти матичнава 3д буквално кашапопара е на екран, размачкано безвеза. Пол неможиме да дефинираме, пред еден месец ми кажаа машко, ама следниот преглед неможеше да види никаков полов орган, ножињата не ги одделува и затоа е тешко.. Дали вие со трета бременост (претходно два царски) сте имале ваква мака?
Зависи и 3Д ехото колку и е добро... И вчера докторкава едвај со доста обиди ги извади овие две најнормални На другите размачкано како марсовче изгледаше. Како мрдаат, така се заматува. При крајот моево се смири и со некој обид, успеа да ја фати подобро Инаку и мене ми е трето, прв природен, втор царски.. ама за пол па ми кажаа уште во 14та нед (Афродита во Ремедика), во 17та ми потврди и матичната. Потврдено и вчера 20+2, дефинитивно женско
Zdravo izvinete dokolku prasanjeto ne e bash za tuka , sakam da prasam kolku vi zema maticniot ginekolog vo Skopje za eho snimka i dali plus se naplakja 3D/4D ? Dokolku se naplakja koja e cenata? Vi blagodaram
Мене не ми доплаќала матичната плус, како што ме гледала на 2Д... ако убаво е наместено го пушта секундарно на 3Д. Само оваа бременост уште не ме видела матичната на 3Д (со првото и второто ми правеше), само кај неа е вака (ова ми е втората бременост, првото девојче). Најверојатно нареден преглед ќе ми пушти.. чека да потпорасне бебе.. Мислам тие со снимки жолто, како погоре што ја ставив (тоа е од скрининг кај Афродита во Ремедика) имаат подобри еха.
Koja ti e maticna? Dokolku ne e tajna .. i dali vo remedika zemaat pacienti (dali moze da imam maticen ginekolog) i koja cena e eho , dali se doplakja plus 3D/4D ? kade sto odam kaj ovoj sega ne sum zadovolna zatoa prasuvam Inace maleckava preslatka kolku sakam i moevo da zastane da go vidam
Ремедика е приватно, и си плаќаш преглед приватно, секој преглед. Мислам дека ехо преглед е околу 4000-5000 ден. Можеш секако да си отидеш на преглед ако сакаш.
Втората сива слика е од кај матичната, Наде ми е од Пзу Мама од Парк. А горните слики со жолто се Ремедика. Обичен преглед е 4000ден, мислам и на обичен ги пуштаат на 3Д зошто тоа е истото ехо со кое прави и 2Д и 2 сек работа е да префли на 3Д. Ова е кај Афродита на скрининг, 6600 платив за скринингот.. А матичен не можеш да имаш, можеш доктор да си одбереш да ти следи бременост.. ама се плаќа секој преглед..