Здρаво Имаш пρиρоден леκ за ешеρихија κоли побаρај на интеρнет беше со лисја од целеρ и лимон. Ама паκ κонсултиρај се со гинеκологот.
@Пчела http://moezdravje.com/chaj-od-semki-od-lubenitsa/ Јас само со 30 семки правам, сецкани со нож (не блендирани, зашо ко прашак ке станат така), и ги ставам во зовриена вода само 2м, одма пуштаат жолто. Одма се цеди зашто семките пуштаат лига ако стојат. Нема вкус на ништо, како вода е Денес баш сестра ми ми беше и имаше мака.. ја тераше во вц на секои 2м и ја пецкаше, и направив и испи од чајов.. одма подобрување имаше Ешерихија имав до мочкање крв... две дози антибиотици не ме спасија, на крај со ова мислам се преродив...
Е тоа незнам... јас си собирав летово баш заради тоа што лубениците се скапи зимно време. Има лубеници низ Веро маркетите, може сеуште да не се прескапи..
I jas imam iscedok od samiot pocetok pa eve i sega, brisevi proveruvav vo 6nedela go prasav maticniot vika sega da ne sme pravele bidejki nemame odnosi ama mene malku mi e strav od Eserihija Coli ama belkim nema da se pojavi barem vo bremenosta .
Eserihija e urinarna. Taka da toa preku urinokultura I bakteriite nemaat vrska so odnosite, se slucuva da se zakacat od nigde nikade
Jas koga imav eserihija maticniot gin I na mene I na soprugot dade antibiotici I mi rece odnosi ne eserihijata najmnogu se pojavuva pri pad na imunitet I sestra mi ja imase na pocetokot od bremenost no veke ja nema I ete za tri nedeli treba da se porode piese antibiotici za nea
Ешерихија коли е цревна бактерија. После одење на голема нужда веднаш мијте се.. И нема да имате проблем..
Јас сегде ја имав Цервикс, вагина и во мокрача.. Само ја решив со миење после голема нужда мн течности и секако антибиотик+пробиотик. Фала му на бога цела бременост ја истерав без бактерии.
Против ешерихија коли 100гр корен од магданос ( изрендан) ??? 100 гр цел лимон (со кора, без коскичките) 100гр мед 100гр маслиново масло Се се меша и чува во фрижидер. Се зима пола час пред јадење или 1 час после јадење. Се пие течност барем 2 литра најмалу. Друго знам е чај од диво оригано и слушам за капсули Д-миноза? Смеат ли овие работи да сњ користат во почеток на бременост?
За овој рецепт имам слушнато и јас дека многу помагал за ешерихија само ако крвта ти е слаба не се препорачува ради магдоносот. Јас сакам да го направам да пробам дека слушам многу позитивни коментари
Licno majka mi so ova ja iskoreni bakterijata, mene mnogu mi e gadno premnogu i mi butka pritisok ali kako i da e sakam da go pijam so sila no neznam dali smee da ne ima steta nekoja...
Немаш штета знам бремени жени што пиеле неманикакви штетни состојки а за гадно сигурно е гадно ама кога мора ќе пиеме
Пишав пред некој период за совет, а еве сега да го споделам моето искуство со ешерихија, веќе 27 недела сум. Ми најдоа во урина 1.000 000. После една доза испиено панцеф, а во исто време по еден литар чај од коњско опавче со 2 вит. Ц растворени во него дневно, и по литар ипол плус вода, на денешните резултати од уринокултурата покажа дека нема ништо мн сум среќна. Се мислев многу за чајот да не наштети нешто, но еве нема никакви последици ( сепак не згрешив што решив да го послушам докторот) ) Поздрав до сите