Мене во 13та недела на уринокултурата ми покажа дека имам ешерихија коли. Пиев Uvamin една недела, витамин ц, по два лимона дневно и по 2 литра вода. Сега сум 17 недела, пред 3 дена правев повторно проверка и сум чиста.
Јас живеам во Дубаи и докторката ми ги препорача овие, иначе не е антибиотик. Производство на Швајцарија се ако можеш да ги најдеш.
Zdr devojki, samo sto ostanav bremena so ivf i taman se izraduvav i opp na urinokultura esherija mi izleze, dali moze da mu nasteti na plodot a samo 7 nedeli sum?? Fala pozz
Мамички што ви помогнало за ешерихија коли во бременост испив една доза панцеф повторно ја имам бубата во вредност од 100000 пијам чај од брусница и плус 100% брусница апчиња ???
Јас немам ешерихија ама имам клебсиела во уринокултурата. Пиев цефалексин не помогна пиев панцеф не помогна и сега во понеделник ке почнам венски со лендацин антибиотик разреден во инфузија. Друго чаре нема. Си стои и кај мене 1 милион во концентрација воопшто не мрдна. Пијам и јас чај од брусница,пијам таблети на база на брусница со голема концентрација пијам витамин Ц од 1000ка,и неке ништо да помогне. Треба и д-маноза да земам,а и ти треба да пиеш тоа за ешерихијата поготово. Докторите што ти кажаа што да правиш? Многу е голема концентрацијата кај мене.. иначе сум 17+3 бремена.
Jas sum 20+3 napraviv povtorno urino kultura maticniot ginekolog mi rece kje vidime so uste edna terapija Nitrofurantoin dali kje pominee !! Inace mn tecnostii jas nemam mn maka samo so cesto e mokrenjetoo !!
И јас немам мака ама ете на уринокултурата ја има,често мокрам ама тоа е нормално од бременоста плус.
Фала ти,ама имам низок притисок многу јас,страв ми е од лукот да не ми го симне уште повеќе,а и лук искрено неможам да поднесам
Zdravo na site,sakam da ve prasam za mislenje oti sum mnogu isplasena,imam rana bremenost 2 nedeli,so eserihija podolg period se zanimav Mislenje dali mozi da mi napraj komplikacii nekakvi ili da nasteti na plodo. Fala odnapred
Како да ти кажам не е убаво да се има никаква бактерија во бременост, ама немора да значи дека веднаш ќе ти направи проблем. Каде ја имаш ти? Во урина? Ако ме имаш читано во труднички јас си ја влечкам уште од почетокот на бременоста, т.е уште пред да останам трудна. Пиев 3 пати антибиотик и уште си ја имам, ме пече. Последно ја имав ешерихија коли и ентерококи. Во првата бременост исто ја имав. Проблем не ми направи среќа, во смисла порано да ми пукне водењак или слично...али ме измачи со тоа печење. Утре ќе носам пак со прва урина да видам колку ќе покаже дека е.
претпоставувам да… мене не ме пече, често мочам и до пред три дена како недоволно испразнета и пак се враќав на шоља. Во уринокултура ова, а на брисеви кандида и гарднерела, ми даде вагиналети гинек и некако полесно одам во тоалет, како подобро да ми е. Имав пишано мислење во друга тема. Ама денес кога видов и ешерихија се исплашив, за стрептокока во мокрача гин ми рече да не пијам ништо. еве мислењето од другата тема копирано: Знаев дека имам бактерија, среќа што испитав. Пак досадната гарднерела и кандида. Ми препиша др macmiror complex да ставам 6 дена, паседмиот ден mico penotran една. Потоа пауза од тридена, па олинорм. Искуства со овие вагиналети имате?