Размислувам да купам Kindle, но уште се двоумам... Читам на таблет, има голем екран и reading modе со што се затемнува екранот, но сепак мислам дека ми влијае на очите. Би ми помогнало мислење на тие што сте читале на таблет, а сега користите Kindle, дали има поголема разлика и дали вреди да се купува или да си продолжам на таблет?
Има огромна разлика На таблет читав пред Киндл, мислам дека очиве ми се препородија откако читам на Киндл.
Најмногу ми е за очите, инаку иако е поголем таблетот се навикнав, не ми смета.Гледам на страната на Anhoch од 7500, до 37000 се цените. Размислувам за некој од овоие по 9500 денари се. Tablet PC Kindle 11th Gen 2022 WiFi wo/ADS Black Tablet PC Kindle Paperwhite 10th Gen 8GB Wi-Fi w/o ADS Black
Киндлот можеш целосно да го исклучиш да свети и изгледа како да читаш лист хартија преку стакло, односно воопшто не зрачи, во темница ништо не се гледа, така што од тој аспект не мора да се грижиш. Јас имам Kindle Oasis 2019, ама таа година кога разгледував, по страните пишуваше дека Paperwhite е најисплатлив економски во однос на цена и работи што ги нуди. За овој најновиот не би знаела што да ти кажам; ако можеш да си дозволиш, оти да не, ако ти се важни парите, не грешиш ни со Paperwhite. Можеш и сама да прогуглаш, да видиш што пишува(ло) за нив.
Јас го имам paperwhite 11gen, предобар е, има и топло светло, како жолто, не блешти во темнина, екранот му е поголем, 6'8 инчи, постарата генерација е 6. Таблет не е воопшто за читање, ако читаш повеќе обавезно да си купиш.
@CameliaMiller @pdb123 @RainBow ви благодарам на одговорите, толку ми требаше за да решам и од понеделник одам да си купам Прогуглав и ќе го купам истиот од Реин, а футрола сега порачав од Алиекспрес
Иначе дознав за адовите дека може да пишете на амазон бесплатно можат да ви ги отстранат. Нема потреба да купувате без адови 1200 ден негде е поскапо.
Дечки споделете искуства со тие што имате киндл, каде го купивте? Размислувам да си купам бидејќи ептен ми е практичен општо за секаде, можеш да го пикнеш во ташна и секаде да читаш. Иако преферирам да читам книги на македонски, планирам да ги симнувам но да ми кажете од кои киндловци сте задоволни
Најдобра инвестиција во мојот живот. Го користам со години уште од кога се појавија. На македонски јазик немаш многу книги да не речам скоро ич, но на англиски, српски има премногу
Подарувам Киндл, купен и користен од 2017 година, мислам дека е осма генерација. Обичен, не е пејпрвајт. Меморија 4гб, сосема доволно за 1000 книги, може и повеќе. Сосема е празен, иако би го подарила со сѐ книги, ама мора да биде регистриран, а тоа ќе си го стори идниот корисник. Функционира супер, само што брзо се празни. Мене тоа не ми пречеше, ама добив на подарок нов, па затоа овој го подарувам.
Пиши ми ти мене, ја нема кај тебе опцијата "започни разговор" кога ќе кликнам на твојот аватар. Меѓу "профил" и "заследи" треба да биде, кај тебе ја нема.
Дали некој има Kobo? Се двоумам помеѓу kindle и kobo не знам кој да го одберам,исто така сакам да порачам од амазон на black friday ако земам Kindle, па ме интересира дали некој знае колку му е цената тогаш на paperwhite?