1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Желба за секс

Дискусија во 'Секс' започната од Mese4inka, 18 февруари 2010.

1. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    36.060
    Во вистинската љубов нема место за броеви и пресметки.А твоето прашање не претставува проблем како што ти го доживуваш.Биди потолерантна и не создавај проблеми меѓу вас.Олабави со разговорот, не напнувај и употреби тактика за да го добиеш тоа што го сакаш во моментот доколку има услови.Не секогаш другиот е расположен и има желба за секс.Некогаш бакнежот и прегратката може да имаат многу поголема моќ за меѓусебно споделување на емоции.
    Но, доколку одбивањето од негова страна се случува почесто, треба да разговарате за да се откријат и отстранат причините, ако има реална можност за тоа.

2. kasandrasrce

kasandrasrce Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    Дојде до тоа мислење или мозгање или комплицирање како што викаш ти од причина што мн пати ме одбива или не сака да има секс.Убаво си викаш ти ако е тој до тебе фрли му се и нема да теодбие ...знаеш ли колкку пати му се имам нафрлено ама баш кај него кога сме биле и ме има одбиено?едноставно немоој или ке се тргне......Јас ете и да чекам кога ке дојде пак исто.Не реков деека на копче или пак робот дека е смее да ме одбие секако ,ама не толку често да одбива или да избегава да има со мене нешто,а кога нему му се сака ок тогаш.ЛОш ден,и нерасположение не мможе ама баш секогаш да има .Јас мислам дека за сакање ме сака ,инаку зошто 2 години одиме,за привлечна сум приивлечна ,не да се фалам туку да ти бјаснам пошто имаше спомнато,и убава сум и привлечна мозе не најпривлечна на цел свет секако хах.Но дали таа привлечност можеби се намалува ?ИЛИ проблемите ,расправиите си го прават своето.?Исто ми кажа и дека откако ке сум се расправала тој ден не сакал ниш,откако ке сум се испонашала,па секако кога сметам дека има потреба ке се испонашам.....

3. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48
    Мислам дека и самата си го даде одговорот на прашањето, а тоа е притисокот,нервозата или тоа како што го опишуваш
    Првиот пат кога го прочитав малку и се замислив како е можно дечко 22-23 год да не сака секс, или тоа да биде 2-3 пати неделно.

Пробај да не се испонашаш, и едноставно ќе има поинаквов пристап. На тие годинитреба да имате 2-3 пати секс на вечер а не неделно. ;)

4. Divo

Divo Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Koga nema koj tuka sum

5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mora da si se pozalam za da si se olesnam , zelbata za seks dojde do minimum 1 nedelno. Znaci poveke od katastrova no bi trebalo da se podobri i da si dojde vo normala .

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.563
    Допаѓања:
    78.835
    Аман бе... внимавајте малку како се изразувате :x Инаку, од вчера ме фати некое такво расположение, некои секс и перверзни муабети му правам на дечко ми, да беше до мене се знае што ќе беше но ете не е, а баш би сакала да е :P

На Херкул и the drummer им се допаѓа ова.
  7. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Колку и пати да имам секс во текот на денот,или на неделата желбата ми е све поголема и поголема :D

На Tajnaotrovna и joy1 им се допаѓа ова.
  8. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    секогаш..е присутна..желбата за секс..ама баш секогаш :D

На Avionka и joy1 им се допаѓа ова.
  9. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Zelbata za sex e dostapna i kaj dvajcata sekogas i sekade,sekogas spontano a taka bar za mene e najubavo.Duri ednas na gradinka se sluci sreka bese ladno i docna navecer nemase nikoj :$:lol:

На Lolo5, Aleksandar1212 и zekzeki им се допаѓа ова.
  10. amaranth24

amaranth24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    24
    Се соочувам со голем проблем, потребен ми е совет.

Со дечко ми сме 5ипол години во врска, веќе имам пишано на тема „врска без секс“ дека ние многу ретко имаме односи, на неколку месеци по еднаш. Мислев дека има друга, дека не сум му физички привлечна и ред други работи. Вчера разговарав со него на таа тема, не прв пат, веќе стоти пат, но вчера ми кажа нешто во врска со тоа дека кај него воопшто не се пројавува желба за секс, ако некогаш посака, тоа е многу ретко. Побарав по интернет во врска со тоа, наидов на асексуалност, што можеби, а можеби и не е проблем кај него.

Не знам што да мислам, како да мислам, дали само се вади со тоа дека нема желба за да избегне караница, не знам, но во секој случај мене воопшто не ми е убаво.
    Дали некој друг се соочил со ваков проблем и како да го решам? Воедно и дечко ми како да си го реши тој проблем? Бидејќи врска без секс, многу многу тешко се одржува, а веќе 2ипол години откако имаме односи, се случува ова. Само што, на почетокот, првите 2-3 месеци кога почнавме со односите, сексот беше редовен.

Дали некој знае што би можело да биде, дали некој се соочил во овој проблем до сега, па да ме советува, бидејќи долго време трпам, не знам уште колку би издржала.

11. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    За секс понекогаш е потребно да има љубов па да дојде до желба за самиот чин секс..доколку нема љубов тогаш треба да има меѓусебна привлечност помеѓу машкото и женското..
    Очигледно кај вас го нема ни едното ни другото па затоа нема ни секс..
    Не е финтава да билдаме месеци и години во врска, а да не бидеме среќни и задоволни во самата врската.
    Разговарајте уште еднаш, обидете се, дајте си последна шанса..доколку нема резултат тогаш секој по свој пат..
    Барем јас така ги гледам стварите...

На Bozica1980 и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  12. amaranth24

amaranth24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    24
    Љубов има, тоа можам да кажам дека љубов има, но темата не беше во врска со љубовта па затоа бев конкретна и го пишав проблемот, можеби затоа заклучи дека нема љубов, но во секој случај и сексот е битен, покрај сета таа љубов.

Затоа и барам совет, за да може и таа љубов да опстане.

13. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    Епа тогаш не се привлекувате еден кон друг...мора да си ги преиспитате чувствата..дали е навистина љубов..или е само навика..

На Tajnaotrovna и amaranth24 им се допаѓа ова.
  14. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.779
    Добро е што отворено сте разговарале за ова, но многу е важно и двајцата да се сложите дека ова е проблем - а за секој проблем треба да се бара решение, а не само да се прифати како таков.

Глупо е да се раскинува 5-годишна врска ради ова, особено ако се друго е океј, но би било добро и дечко ти да покаже малце иницијатива за решавање на проблемов. Преправање дека се е во ред и непреземање ништо не води никаде.

Толку ниско либидо не е нормално и сосема е можно да се работи за некој медицински проблем, како снижено ниво на тестостерон или некоја друга состојба која влијае врз сексуалниот нагон. Најдобро е да се провери на лекар, можеби постои многу лесно и едноставно решение на проблемов.

На cresa-jagoda, Bozica1980, amaranth24 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Твојава ситуација е како јас да кажам имам убава кола ама не може да ме пренесе од точка А до точка Б. Многу си ја сакам колата. Прекрасна е за гледање и од надвор и од внатре. Многу е удобна. Има клима и сите тракатанци. Ама стално се расипува и кога ми треба да ја возам неќе.

Плукни му се на таква кола.

На s1a1n1d1r1a1, kjukli, Monella и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Chopard

Chopard Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    625
    Преголема желба, ама со него. Со некој друг не знам дали би имала, ниту па дали би ме задоволил како што треба.
    Премногу ми е жал што не успеавме со тој партнер, но ете таков е животот.

На amaranth24 и BoyL им се допаѓа ова.
  17. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.631
    Некогаш ме фаќа желба само кога ке помислам на секс..а некогаш самиот организам си бара..кога ке ме фати таа желба ко напалено мајмунче сум..штета што дечко ми е у др град иначе би било интересно :lol:

На coki35, fallenangel и Petar80 им се допаѓа ова.
  18. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Zelbata za seks vo posledno vreme mi e epten namalena.
    Obvrskite si go pravat svoeto!
    Kolku pati mm se sprema, ceka,ceka i na kraj zaspal pred sin mi :rofl:

Eh, koga bevme decko i devojka istrosivme epten energija :$

На BoyL, only44you и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Те читав и пред тоа и искрено јас би ти кажала чим не бидува подобро да се разделите. Сексот е мноооогу многууу важен. Вие да може да се сакате, ама да не си одговарате сексуално или да не се исполнувате. И тоа е голем и сериозен проблем. Се јавуваат фрустрации, нервози, несогласувања, караници. Сексот е начин на поврзување. Кога сексот е добар сите мали и ситни несогласувања полесно се решаваат.

На amaranth24, Doozy, anichka94 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Benjamins

Benjamins Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    27
    Барав соодветна тема за постов, па се надевам дека не згрешив тука ..

Вака, со дечко ми сме релативно да речам "тазе" .. Од пред 6,7 месеци заедно..
    Значи по природа сум многу емотивна и нежна на чувства, ама воедно и многу страствена , уметничка душа полна со енергии и чувства милион... и до сега секој однос што сум го имала со партнери, 2 подолги врски, една кратка без сексуални односи, и мувања неколку, се било секогаш исполнето со страст и мнгоу силна хемија... Ептен нешто што било онака без таа права енергија, завршувало на едно мување и толку..

Значи, сакам да доловам како ги гледам јас тие поврзувања со партнери... романтичарка сум, но и страствен тип, и секогаш многу ми било важно но и не сум можела да ги сфатам тие што можат да се со партнер без да го имаат она, буквално Лудило што се вика...

Сум раскинувала врски поради причини други, а секогаш до крај страста останувала на завидно ниво,, дури и после раскинување, секогаш сме знаеле со партнерите дека се привлекуваме сеуште и дека секогаш отворено кажано се палел партнерот на мене..значи страста и хемијата никогаш не ми биле проблем..

Е сеа, коа почнавме да контактираме со сегашниот дечко, муабетите му беа доста страствени, успеваше добро да ме заведе на таа тема и тн и тн..

Почнавме, и секако дека на првите неколку состаноци ја имаше онаа страствена енергија и хемија и се.. Но сега некако ја нема..

Да ги тргнам настрана другите дилеми, тој ми е посветен, како што гледам заљубен на некој начин најверојатно, сериозни намери има со мене во смисла запознавање со неговите, па ме убедува да живееме заедно и се тоа, ок е кон мене, не е дека се сомневам дека нешто ме изневерува сепак не сме долго во врска и тн... Ама едноставно не ми одговара на моите страсни епизоди онака како што сакам..
    На пример, се случувало ваљда и на вас исто, да се погледнеш со партнерот во очи кога си запалена, и да го бакнеш страсно, и да ти одговори нормално со иста мера и на ист начин и од тој гест, бакнеж страствен и поглед, може слободно да си прејдете на повеќе и да биде жестоко и страствено, како што личи :D Дечко ми не ми одговара така на бакнежите... и иам чувство дека не го праи тоа од што да речеме не ме осеќа па онака не му иде д ми одговори на ист начин на тие дразби..туку во смисла, знае кај води тоа,па сака да избегне и ќе ме искулира со онакво гушкабилно љубовно гушкање и ке ме прегрне и ке префрли се во друга насока..

Од друг град сум, но 3 дена во неделата сме заедно.. Во принцип сака да имаме секс коа ќе се видиме, и добро оди, додека трае е супер,уживам и се.. ама се дешава да праиме во тие три дена 3 пати се на се, или некогаш и еднаш... тоа ме разочарува... јас сум 25 години, тој е постар од мене 8 години, но не знам дали е тоа причината.. или можеби почнав да се прашувам до мене е проблемот, можеби претерувам и многу желби имам...

Нормално знаете како е женски сме, има периоди во месецот, пред добивање и слично коа либидото ми е на високо ниво, и ако е до мене, сум сакала во денот и 2,3 пати... тој не може,,, некад поради мое настојување индиректно, ќе почнеме и ке се олади на сред..и изговорт е дека не може... уморен е не може толку пошто сме праеле еднаш дента па се истрошил..и тн и тн.

Ај ок прејдов преку тоа да немаме во денот повеќе пати, ама и се дешава некад да не сака ете заморен да е, прејаден или слично , и да ме одбие...

Ок е човечки е некад и машко да одбие, ама па од друга страна мене ми пречи тоа.. ете можеби до мене е премногу промискуитетна сум може хехех ама сега тоа е тоа јас искрено кажувам како се чувствувам и кои ми се желбите..и стварно сакам сметам дека сум со години на кои ми личи и да имам потреба и да сакам а и да заслужувам да уживам во сексот колку што сакам..

Не сум тип што поради неговото скоро одлично однесување кон мене би останала со него да не расипам однос, а ваму со некој друг да си ги хранам тие апетити..не ми дава совеста да лажам.. ако е до мене, со него би сакала да сум задоволна и на тема секс... ама од друга страна, ми фали многу тоа и ми е глупо јас да сакам, да настојувам са се трудам да го запалам, а тој да избегнува не од што нема да ми успее да го запалам, туку од што нема да издржи до крај, и го знае тоа и не ни почнува.. Имаме секс секогаш кога се гледаме, ама немаме доволно за мои желби ...

Не знам зошто е тоа така ама не сум задоволна едноставно, и ми создава фрустрации и разочарување тоа..

Навикната сум на 2цата бифши што се палеа секогаш на секој мој обид за палење.. и ми е глупаво најверојатно ме разбирате како, ке тргнеш со некој чекор и обид да бидеш жешка и да го запалиш, и ке те искулира индиректно...корпа ...:|

Исто така, ми пречи и многуу ме разочара кај него, што ужива во орален секс нормално како секое машко, ама нејќе да дава орален секс...

И тоа ми беше многуу ладен туш...
    Му се гадело и слично, и во принцип женски не му барале.. тој беше изговорот, и затоа не бил навикнат на тоа, а имал еден куп женски во минато тоа го знам... ама не можев никако да сватам зошто и како е тоа така..дури не ни може да се обиде.. глупаво ми е.. барем со тоа никогаш не сум имала проблем..

Неам коментар повеќе.. давајте совет :D:D:D и се извинувам на долг пост.

На Lolo5, fallenangel и rose60 им се допаѓа ова.