При пенетрација повеќето пати, ама секогаш не. Сама дури уште поретко ми успевало. А клиторичен секогаш доживувам.
Вагинална пенетрација е широк поим. Внатре не мора само фалус да влезе...Може дилдо, прсти, прашина. Да не филозофирам, не, јеби га. Нема што да се образложува, све е кажано.
Да. Ако партнерот знае што прави и имаме добра комуникација речиси секогаш имам оргазам при пенетрација.
Секогаш да, дури сум си кажувала што сакам, што неќам (пример, јас не сум фан на орален).Не ми е проблем ни вагинално, ни клиторично, си ги добивам и тоа и тоа кога сакам. Во последно време, со партнерот, повеќе доживувам вагинален оргазам отколку клиторичен. А имам пријателки кои исто ми кажале дека не доживуваат оргазам, никаков, кога се со парнер. А ми било чудно зошто за разлика од членката погоре, велат дека уживаат во сексот, но не свршуваат.
Исто и јас. Отворени сме со сегашниот партнер ама ете немам доживеано вагинален... Сега кога читав коментари ми олесна дека не сум сама вака ама па многу имам желба да го искусам тоа.
Јас веќе не се ни обидувам. "Доги" поза е за него, така никогаш не ми доаѓа, затоа за мој ќеиф е јавачка или мисионерска. А можеш да разграничиш вагинален од клиторичен оргазам при пенетрација?
Не секогаш, ама прилично често за разлика од порано. Послободна поопуштена, уживам во чинот и не се замарам со глупости.
Апсолутно да. Моменталниот партнер мислам дека ужива повеќе од мене кога доживувам вагинален и секогаш успева да ме доведе до врвот. И со претходните не сум имала проблем во тој поглед. Не се сеќавам да сум имала секс без оргазам општо зборувам, од почеток на “кариерата” до сега.
Повеќето не разликувате вагинален од клиторичен оргазам. И овие што се имаат изјаснето со Секогаш, Често, не ми е верно. Од моја околина ниту една девојка, жена НИКОГАШ нема доживеано вагинален.
Пробај во мисионерска, или во доги, и не мора скроз да влага. И со некоја добра предигра.Кај мене тоа највеќе помагало, добра предигра, прст/јазик сеедно, вино малце можеш за да се опуштиш, некоја добра музика.Мене за во тие ситуации ми се најубави од 50 shades песните, од 365 дена, или техно.Ептен ми се гаси паметот и ми се опушта телото. Ама треба и партнерот да се потруди.