1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Жени за чување деца

Дискусија во 'Дете' започната од Kalina1, 17 мај 2011.

1. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Искрено сакам да проверам дали и повишува тон. Женава има груб глас и не знам дсли ми се причинува но некако како строга да е многу. Како да и повишува глас НЕ тоа, НЕ ова... Само трча по нејзе, не и дозволува ништо, не ја остава да лази на мира(ја држи), не ја остава да се подкрене на маса/ кревет исто ја држи и бебе се нервира. И викам со убаво остај ја сака сама да се движи, само биди до нејзе да не падне наназад. Но џабе зборам пак си тера по свое.

2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Се да и кажеш, ич да не се срамиш, за твое дете твои правила треба да важат. И кажи демек на зафрканции, дека не те слуша што и зборуваш... Па можеш и да ставиш камера, ама јас лично би и кажала дека заради тоа што се случи и икс др.работи да знаеш дека ќе има камера, и дека сигурно нема да и смета....зошто нели ако и смета не ти треба.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    Јас многу би се нервирала со оваква.
    Мислам дека и таа ќе биде нервозна жена, штом така ти реагира сега, ќе мисли цвеќе дека одгледува а не дете :^)
    Дај Боже да грешам, ама штом веќе сега имаш таков впечаток многу е можно да си во право. Првите впечатоци, инстинктот, обично се најдобри показатели.

На Mama25, friendy, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Да добра идеа. Ке зборам со мм за таа опција да и спомнам на жената дека има камера. Преостанува да си дадам време, на сите нас и да видиме како ќе биде. Фала мн, ќе ве известам дали ке ја прифати.

На Natasha2012 и leona83 им се допаѓа ова.
  5. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Уфф јас се нервирам што ја фаќа цело време мене ми е с'клет па не на малово. Не ја остава да дише. Да имам избор не би се мислела ни секунда но немам. Ќе морам да почекам, ако не градинка не ни бега.

6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas sin mi od 6 meseci go ostaviv na zena da go gleda,ja najdov so preporaka od drugarka (go gledase nejzinoto dete) . Sin mi ja obozava i plakam 8000den,go cuvase od 07 do 15h ili od 15 do 22h,sabota i nedela slobodna (ako rabotev vikendot i doplakav).Jas kasicki mu pravev od vecer obicno ili od sabajle zavisi kako bev na rabota i po 2 nedeli mi rece deka taa saka da pravi za deteto da jade svezo zgotvena hrana,ke iscisti po doma ke ispegla i obicno i vikav deka toa ne i e rabota i mi veli jas sum vozrasna zena i koga deteto spie (a sin mi e spanko na majka mu :lol:) nemam sto da rabotam.Jas zaradi toa i kupuvav sekogas po nesto.Sin mi i den denes (sega odi vo gradinka) kaj i da ja vide trca po nea i i se raduva kako na vistinskite babi. Zdravje sega sum bremena i iskreno se nadevam deka ke me ostavat da sedam doma 9 meseci da si ja izgledam princezata,ako ne pak ke ja fakame teta ;)

На Bozica1980, chocolade, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    Јас нешто што приметив со овакви "тврдокорни" жени, така да ги наречам, е дека мора навистина да бидеш директна кон неа што сакаш од неа. И тоа не на шала да и кажуваш, туку сериозно "заповеднички" директна, за да те сфати и она сериозно, инаку ќе си тера она по нејзиното.
    Немој да те осети дека немаш избор, немој да се поставуваш спрема нејзе помеко бидејќи немаш избор, така нема да бидеш задоволна, ќе си тера по свое.
    Она ќе го чува дете за пари, не е за џабе па да си мисли да ти прави услуга. И ти немој да мислиш да ти чини услуга, треба да биде онаква каква ти сакаш да се однесува кон малото.
    Можеби некој ќе рече дека претерувам ама толку се сретнав со жени што сакаат да ме и несвесно потценат мене како мајка и моите замисли за воспитување, да единствено помага човек да биде пооштар.

8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Јас и првата и оваа ја плакам 12000. И мене ми помага женава, така се договоривме од старт. Со првата не бев договорена но таква со беше, не можеше да седи кога спиеше бебе. Досадно и било :). Денес ми се јави старата дадилка да ми каже дека многу и фали бебе и дека си потплакува од време на време. Толку ми требаше се расплакав и јас. Ме праша дали може да докде да ја види. Утре ќе дојде, едвај чекам :inlove:

На Saraa, cresa-jagoda и MilaP им се допаѓа ова.
  9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Мене првата жена со која бев директна и да речам построга, еднаш ми рече ( демек низ муабет) мајкиве се си дозволуваат и да кажат и да направат ама не сваќаат дека децата ни ги оставаат. Што и значеше 100 варијанти смислив, ама ич не звучеше убаво.
    Со другата се кажувам ама така поблаго....
    Различни жени различни карактери.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    ^
    Исто како и на работа, кога ќе ти зборат што и како да работиш со поостар и заповеднички тон, инает те фаќа и намерно забушаваш, бар таму кај што можеш. Осетливи се луѓето, си имаат гордост и сакаат да им кажеш човечки, културно, фино. Оти кога работникот е незадоволен трпи работата, а во овој случај работата е вашето дете.

На Rose96, Tajnaotrovna, eloves и 3 други им се допаѓа ова.
  11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ако не успеам да го запишам детево во градинка размислувам и за оваа опција. Доколку некој има да ми препорача жена или девојче нека ми пише лп.

12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.923
    Допаѓања:
    152.895
    Ve molam kazete mi kolku zemaat zenite za.cuvanje vo posledno vreme. Mene golemiot mi go cuvase zena do 3g, dogovoreni bevme za 9000 so toa sto koga ja zaglavuvame poveke ili ja vikavme nekogas i saboti jas i davav poveke. Za odnor i plakav kako za cel mesec i na kraj na godina i davav nesto plus. Epten ni bese pogodena super go cuvase kako svoe dete plus kukata mi bese cakum pakum bez da i pobaram stalno sreduvase. Koga trgna vogradinka uste ja drzevme i se dogovorivme za okolu 4500 da go zema porano od gradinka i go pricuvuvase dodeka ne si dojdevme bidenki jas cesto zaglavuvav na rabota. Za zal zenata se razbole i pocina :(. Sega sum na porodilno pa zdravje za nekoj mesec ke treba pak da baram zena. Slisnav deka retko koja se nafaka za pomalku od 14000 a toa mi se gleda realno mnogu. Ne deka e lesno da cuvas deca ama za nas standard...

13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Јас им давам 10000 за ској ден освен недела и празници, од 08 до 04, со пауза во периодот кога спие детето. Не работи ништо друго освен дете гледање. Нема чистење, готвење.

14. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мојата ја плаќам 12000 ја чува од пон до петок од 8.30-16.30. И спрема 3 оброка во текот на денот, чаеви, цедени сокови. Ми брише прашина 1 неделно, собира веш, пружа ако има. Машината за садови става на место. Кујната ми е цакум пакум средена кога се враќам од раб. Бев болна минатата недела па ми помина со правосмукалка. Ми вареше и чајчиња цело време. Знае и кафе да ми свари кога одам покасно на работа :). Воглавно задоволна.

На rainbowec, snegulkata, Mama25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. teffi.tkm

teffi.tkm Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    36
    Здраво сакав да ве прашам јас имам 18 и пол години и сакам да работам а многу сакам какп бејбиситерка стварно ми оди добро со деца и мајка ми чува деца две близначиња и некогаш сум идела да ги чувам сеа сакам да најдам нешто таква работа ако знае некој или ако му треба на некого пишете ве молам
    п.с.од тетово сум

16. Mamiteo

Mamiteo Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Здраво,
    Ако имате да ми препорачате студентка за чување на шестгодишно дете во период од 15:00 до 17:00 во Карпош. Со познавање на англиски јазик.076 44 95 95.

17. sanja.km

sanja.km Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, барам на интернет па најдов на форумов. Инаку имам искуство со чување на деца, студентка сум па доколку имате потреба од чување на вашето дете , слободно пишете ми , можам да се приспособам кога ви е потребно за флексибилно =)

18. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Na ovaa varijanta razmisluvav mnogu pati ama sega sum ubedena deka gradinkata e mnogu podobra osobeno za dete sto uziva vo drustvo so drugi deca i e hiperaktivno,plus za socijalizacija za red od mali noze zena moze ke go uci mnogu raboti i ke bide pozastiteno od nastinki virusi ima i toa prednosti,ama nikogas nema da mu ja dade igrata i radosta sto moze da ja spodeli so deca ,barem kaj sin mi e taka nisto ne go interesira koga ima deca vo negova blizina samo so niv saka da igra da pee da vika...

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kate41

Kate41 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2.218
    Ние веќе го запишавме во градинка, ќе видиме од септември како ќе биде, жал ми е да ги викам постојано свеки и мајками да го чуваат и ти имаат обврски :?: незгодно ми е секој ден да ги викам. Само да се вклопи таму па ќе биде се, а да го оставам на други жени нема да сум мирна или со моите или во градинка

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Мојот дечко не сака да оди во градинка, планирам сега на пролет да го запишам, а тој ми вели не сакам да одам на школо....или вика, ако одам само со тебе мамо ќе одиме заедно (facepalm) којзнае како ќе се навикне, а мора да го пуштам, дома е по цел ден со нас и со баба и дедо и му е досадно веќе, сака деца, кога одиме некаде и виде деца се ѕвери во нив, ги гледа, застанува ги гледаа....здравје, ќе видиме кско ќе ни оди градинката :doh: