Dokolku nekoj ima potreba za cuvanje deca, slobodno obratete mi se Imam 3 godisno iskustvo kako Animator /babysiterr na brodska americka kompanija Celebrity Cruisess
I mene mi treba zena za pola rabotno vreme za zemanje na decata od gradinka I cuvanje duri ne si dojdeme od rabota. Gradinkata e na 50m od zgrada. Dokolku ima zainteresirani pisete.
Пoтребнa е женa зa чувaње нa детенце oд гoдинa и пoл, пo 9, мaкс 10 чaсa дневнo, пo мoжнoст сo препoрaкa или искуствo и сo вистинскa желбa зa рaбoтa. Чувaњетo нa дете пoдрaзбирa декa aкo е рaсплaкaнo ќе требa дa гo смири, ќе требa пoнекoгaш дa гo нoси вo рaце, и ќе требa дa гo хрaни нa нaчин кoј гo прaктикувaaт рoдителите. Oвa нaјсериoзнo е нaпишaнo бидејќи рoдителите имaa мнoгу лoшo искуствo сo женa кoјa пoсле 2 денa нaoѓaше примедби декa дететo плaче и декa не мoже дa гo кревa вo рaце зaштo пoсле ќе јa бoлеле. Вoеднo би сaкaлa дa зaмoлaм aкo мoже членките кoи имaaт женa дa ги нaпишaт искуствaтa вo oднoс нa тoa штo рaбoти женaтa, кoлку јa плaќaaт и сл, билo дa се рaбoти зa дoбрo или лoшo искуствo. Блaгoдaрaм oднaпред!
Jas nemam da ti preporacam ama mene mi ja cuva malata zena pa da spodelam iskustvo. Doaga vo 7:10 nekade sabajle dokaj 4:30 zavisi koga ke stigne mm mene ako me ceka i do 5. Ja plakam 10000 so toa sto nema trosoci za prevozz. Zadovolna sum dosta malovo ima 14m ja cuva od 9. So zaspivanje krevanje vo race igranje setanje se. Ne mi se pozalila deka i e tesko da i place, osven sabajle jas koga izlagam. Inaku i sprema jadenje plus mn cesto ni gotvi i nas po svoja zelba. Mi sreduva po doma mi pegla ako najde nesto za peglanje, isto po svoja zelba, inaku koga se dogovaravme jas i rekov da ne se zamara so obvrski po doma da ja gleda samo malata a da i plus mi go zema golemiot od skolo vo 3 i go cuva i nego ako nekogas ne odi vo skolo. Taka da jas sum zadovolna.
Здраво мајки До сега не сум била активна во форумов. Покрај тоа што имам конкретен проблем, сакам и понатака секојдневните работи поврзани со мајчинството да ги споделувам. Најпрво потребна ми е жена од доверба за чување на женско бебе. Живееме во близина на католичка во Скопје. Работно време би било од 7.30 до 15.30, секој работен ден. Жената ни е потребна од јануари но може и пола работно време во декември за да се запознаеме и пополека привикнеме. Бебето е навистина мирно. Поздрав и убава вечер
Здраво! потребна ми е жена за помош со новороденче. Мене ми е краен термин на 9ти јануари така што би почнала веднаш после нова година. Јас имам 2 и пол годишно синче кое што оди во градинка меѓутоа и тоа ке биде дома после 15:00 часот. Меѓудругото, би сакала да ми помага и со домашните обврски како миење садови, раскревање играчки, џогирање и слично. Работата би била 8 часа понекогаш со променливо работно време, 9-17, 10-18 часот 6 пати во неделата. Живееме во близина на болницата Систина во Скопје. Доколку има заинтересирани Ве молам контактирајте ме!
џогирање? жениве плус што фаќаат по дома е нешто во кујна или евентуално алишта, собирање пеглање... не заборавај дека чува дете, по цел ден и она има душа...
Очекуваш од жената да ти чисти?! За тие пари и дадилка и чистачка нема да најдеш, освен ако можеш да и платиш солидно. Кога ќе најде време тоа да го прави? Кога малото ќе плаче во креветчето?! Не им создавајте на жените непотребен товар. Ќе кажеш кога спие, но нели треба таа жена да одмори во тие периоди, макар едно кафе да испие на раат. Знаеме колку е стресно и одговорно чувањето на мали деца. На свое се тресеш, а пак туѓо!
Сите си имаме барања дигнати до плафон, зошто нели сакаме најдобро за нашите деца. Мој совет е да не барате жени за чување по форуми, тоа е толку деликатна работа во денешно време, пред се треба да е жена од доверба, проверена колку толку и препорачана. Тука било кој може да се претстави себеси во суперлатив, затоа само преку пријатели и семејство. Не заборавајте на видеото од пред неколку месеци со лудачана дадилка што маваше 9 месечно бебе по глава ((
Добро сега, не значи ако една се погодила таква дека и другите веднаш се монструми. Но, никогаш не се знае и по препорака да е на некој пријател, површински не можеш да го процениш. Затоа си треба лиценцирани дадилки, кои поминале еден куп тестови за добра психофизичка состојба.
A zasto da ne fati nesto koga bebeto spie? Zavisno od vozrasta na bebeto sigurno spie 2-3 h dnevno. Sigurno ne i treba tolku vreme za edno kafe da ispie. Sekako deka ako bebeto place ona nema da go ostavi za da cisti no dodeka spie itekako moze da fati nesto. Pa vo gradinka 2 zeni cuvaat po 30 deca koi isto treb da gi nahranat, presoblecat zaspijat. Se naucile plata 12000 mkd i nisto drugo osven dete cuvanje. a ako ostanat plus pola saat treba da im doplatis.
Не ми е јасно жена за чување дете најмувате или чистачка ? Таа во градинка за 18 000 чува 15 деца, ама и придонеси и се платени....на жената дома што доаѓа освен плата ништо друго не и се плаќа.Фактички на ,,црно,, работи.
Po pisenjeto baraat "zena za se" Mene sin mi od 6m do 9m mi go cuvase zena.Dokolku nekogas bese smeteno,alista zdipleni toa bese na nejzina inicijativa,ni jas ni mm od nea ne baravme nisto osven dete da ni cuva.
Кога барате жени за чување не заборавајте да им напомнете дека ќе треба и куќна помошничка да биде кога нема да е дадилка. Ако ја најдеш и за кој износ е прашање. Зошто да не ја доплатиш ако остане? Зарем тие жени немаат семејство кое зависи од нив? Не гледам ништо лошо во тоа.
Акo имa дoстa тaкви кoи пo сoпственa вoлјa пoтфaќaaт дoмa, еве некoи велaт нивните жени зa чувaње тaкви се, грешкa ли е штo женaтa бaрa некoјa штo немa дa и е прoблем и сo дoбрa вoлјa би зaчистувaлa? И тaкa нaјчестo се рaбoти зa жени oд кoи не се бaрa oбрaзoвaние кoјзнaе кaквo или пoсебни вештини некoи пa дa им пaдне крунa oти мaлку ќе пoтфaтaт дoмa. Акo се имa време нoрмaлнo и не се рaбoти зa приличнo темперaментнo дете или плaчливo бебе, oти aкo дететo е мирнo и знaе дa се зaигрa сaмo, скoрo цел ден ќе и пoмине вo седење.