проблем ќе ти е да раскажеш каква ти била ситуацијата? многу се нервирам, не е фер зошто, ги исчува таму едното до 3 год. другово ете го чува знам сите и се внуци неможе да дели но сепак што е фер фер треба да е...па за жена додека најдам некоја од доверба...а што зарем себично ли е да сакам моево да е чувано индивидуално?!!! башка ко горе што кажа една феминка "преживување" би било за деца о за женава те бабава...некој ппогоре спомна близнаци, тие се во идентична фаза на развој а овие не а дека 1 жена сама близнаци гледала реткост е
да додадам дека моево е 7м а другото 12 со убацување на 3 год дете во денови кога нема да оди во градинка. кажете дали јас размислувам себично и не сум отворена или???
Најубаво е жената ни едно да не гледа Шо ке се лутат моето го гледа твоето не вака ни на еден У градинка сите
Што не е фер? Не те разбрав баш добро, но зарем очекуваш да престане да го гледа другото, затоа што твоето дошло на ред? Зарем ова не е себично? Бабата веќе се нафатила да ги гледа другите, уште ти пред да се породиш. Не е во ред да бараш да ги остави нив и да го гледа само твоето. Пак е фер жената, се понудила и твоето да го гледа баш заради такви муабети да не бидат "нивното го гледа моето не". Можела и да те одбие. Како така, ќе го гледа. Ќе ти биде згрижено и намирено. Повеќе не очекувај. Но, ако имаш услови, најдобро решение е жена дома. Ќе се посвети максимално, ќе си имате ред. За приватна градинка ти пишаа и погоре. Џабе ќе плаќаш, ќе ти се разболува цело време и пак ќе остане на баба.
абе ајде?! така испаѓа едниве и се повеќе внуци од другово Најфер е ниту едни да не ги чува,само повремено да улетува.Или др опција да ротира,две недели едните,две недели другите.
сама си одговоривте: Пак е фер жената, се понудила и твоето да го гледа баш заради такви муабети да не бидат "нивното го гледа моето не". да, токму поради тоа се нуди за да не биде вас ве одјебав а може и свесна е дека нема таа варијанта да ми се допаѓа. И не, не е себично да сакаш најдобро за детето свое и воедно да очекувам јас да дпјдам на ред откако го изгледала едното до градинка а друготп до година! Не сте во право ни одблиску!
Прво, од кај знаеш ти дека ради тоа се понудила да ти го гледа? Она ти рече? Не знам зошто мислиш дека мора да ти гледа некој дете? Ако сака ќе гледа ако не не мора. Кажи фала што се понудила. Второ, што да прави на детето што го гледа? Да рече на мајката ај најди си сега чаре пошто јас треба друго да гледам? Ова не е себично да го побараш? Како што ти сакаш најдобро за твоето дете, така и другата мајка си сака. И малку по смирено, сите сме мајки сите сакаме најдобро за нашите деца. Не си во право ни ти!!!
Како така испаѓа? Не знам дали мене нешто не ми е јасно или тебе? Женава рекла дека ќе ги гледа сите, кај е тука проблемот?
Јас да сум баба не би се нафатила со две толку мали деца. Дури и како снаа/ќерка не би дала на свекрва/мајка. Тешко, захтевно е....башка нервите, енергија треба. Жената испаднала фер, не откажала, не сака да ги дели внуците. Реално не е изводливо две недели њдно две друго... така ниту една од мајките нњ треба да оди на работа, оти нели, ќе и помине редот за две недели. Да го “избрка” детето што веќе го чува за другото да започне да го чува, не може, едноставно не ми е човечки... ги ставила на исто рамниште, се понудила за двете, на цена на нејзино здравје. За да погоди. Дали ќе прифатите е ваше.
Другарка моја беше во слична ситуација со сестра и. Седна се договорија. Сестрата со поголемо дете. Не сака да оди во градинка и си зеде жена. Мајката го чува помалото на другарка ми.
Со сестра може да падне ваков договор, иако според мене не е фер. Јас никогаш не би побарала од сестра ми вакво нешто. Со јатрва или золва за ваков договор мислам дека шанса нема
@lylaby мислам дека во ситуацијава најдобра опција е жена да го чува. Распрашај се убаво пред да почнеш со работа и не се преоптеретувај со грижи за како ќе стекнете доверба во неа. Тоа не се случува преку ноќ, запознајте се прво, види како се снаоѓа со детето (а тоа е мало, мислам дека полесно сега ќе се навикне на неа од колку понатака) па полека ќе се уходате и довербата сама ќе си дојде. Ти ја сфаќам причината за револтот ама како што кажаа и членките погоре, бабата направила се што може во оваа ситуација. Се понудила да ги чува сите три, кои да не заборавиме, се различна возраст и секое од нив ќе си има свои желби и барања. Таа ќе ги стави нивните потреби пред нејзините во тие неколку часа и буквално ќе се растргне на три страни во денови кои слободно може да си ги користи за свој одмор. Јас би била преблагодарна за таква постапка и со малку осет па не би и тупнала ни две, камоли па три мали деца одеднаш.
јас сум перфектно смирена но размислувам поинаку од тебе, и да, тоа е ствар на договор и може да се смени односно да превземе другото да го чува односно моето, или според тебе ко први први е работава...не реков дека е должна да чува но од друга страна таа одбрала тоа да прави, да чува деца! Незнам дали се понудила ради реда или од онака може и едно и друго да е, а извини ти се нејзин адвокат ли? друга работа велиш и ти си мајка како ти мајко би постапила во оваа ситуација?ќе го оставиш милото да се меша во период на морбили ако не др? што не е фер? Фала ти многу за искреното мислење и совет не би го "избркала" би и го чувала мајката на јатрвата која не работи koja majka ne te sfativ?
Штом имаат и друга опција, другата баба која е здрава и фит(се надевам и со желба) прати го мажот ти асален муабет да си направи. Мене ме загрижува што и болно дете ќе чува со здраво(оти нели, нема да оди во градинка оти е болно)