Жени за чување деца

Discussion in 'Дете' started by Kalina1, May 17, 2011.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Таа што чува. Бабата :)

lylaby likes this.
  2. lylaby

lylaby Популарен член

milo mi e da ima nekoj na "ista linija" so mene...

kukla21 likes this.
  3. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

проблемот е дека се преценила .Баба ко баба сигурно би сакала сите да ги гушка истовремено,ама едно се желби друго можности.Искрено,знаеме дека е невозможно три толку мали деца квалитетно да се исчуваат истовремено.Малте не,ко во градинка.А мајката убаво си пиша дека сака да се посвети 100% од времето на нејзиното дете ко што било и со другите внуци.Е тука треба свеста на бабата да настапи и да сфати дека најдобро ,за да нема љитиш,ниедно да не чува,само да ротира/ускокнува.
    Знам повеќе семејства на овој начин што ја решиле истата ситуација.
    Според мене крајно себично е од бабата што нуди лажен компромис, и тогаш ајде само првиве ред што фатиле.
    Секако ова е мој став,кој како мисли нека си прави.
    @lylaby искрен совет да ти дадам? што побрзо се помириш со бабата и нејзините приоритети околу внуците, толку помалку нервози ќе имаш Со лесно!

Last edited: Feb 11, 2019
    lylaby and chocolade like this.
  4. chocolade

chocolade Популарен член

Да адвокат сум и :D

Очигледно имаш проблем со тие што не се 'на иста линија" со тебе. Следен пат не барај совет на форум, штом не можеш да поднесеш да некој "не е на иста линија" со тебе. Ајде чао пријатно!!! :hai:

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Добро што ќе правите кога ќе имате второ дете? Нема бабата да ги чува двете истовремено? Ете треба да идете некаде, треба баба да ги причува, само таа ви е, нема друга баба, како ќе направите? Значи стварно сте свилени. Па оние жени во Германија што чуваат по 5-6 дечиња како издржуваат. Не ќе можело 2 да чува во исто време, абе ајде, баба ми 6 не чуваше во исто време по цело лето и тоа. Најмалото 9 месеци, најголемото 7 години, нит цркнавме, нит болни легнавме, нит ништо. Јас разбирам вируси, епидемии, баш затоа ќе го оставам баба му дома да го чува, или во мојот случај си викнав жена пошто немам баба на располагање, ама во нормални ситуации, две деца да не можело да се дочуваат. Или бидете како Кукла децидни, не сакам да ми чуваат дете така и ќе си платам, а не да условувате баба фер било сега твоето да го чува. Фер е да ви се понуди, се понудила, толку.

6. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Свекрва ми ги чиваше син ми и внуче од девер ми заедно.
    6 месеци се разлика. Моето 18 месеци , внучево 1 година.
    Самата се согласи , иако ние предложивме нашево да оди во градинка кога ќе дојде и внучето.
    Презадоволна сум, ги носиме кај нив дома на сабајле, малите се обожаваат, како брат и сестра се, заедно си играат , си растат.
    Сега сум на породилно со второ и јас си го чувам, ама му недостига да оди кај баба му.

azelea, gjoker4e, NarCis@ and 6 others like this.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Денешницава ни е свиленкаста, стаклено ѕвоно само
    Само внимание на нашето да биде се у ред ама се нај нај
    Уште памук да ставиме на креветот и едно ѕвоно и така да спие да игра во кочија како од пепелашка
    Шта речи а не заплакати
    Као само јас имам дете знаеш моето енај свилено моето е со најзахтевни потреби и тако даље
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Куп мајки што имаат 3 деца се немајки оти не посветуваат доволно внимание нели оти треба само на едно да се фокусираме до бескрај(facepalm)
    Куп деца не израснале па и ние не сме израснале така со братучеди сп браќа сестри роднини
    Ама не денес времето било сменето па грешка е ако се чуваат повеќе деца оти нели прихолошки така било мајкава треба да се забправи откако се раѓа бебево и 24 7 мора да е околу него со послужавник како октопод
    И така натаму
    Само стаклено ѕвоно и памук као што викаше татко ми тоа е лекот за нормален раст и среќа на детето (facepalm)

Ај доста беше не ми се пишува многу

Себичност себичност до бескрај
    Мајкиве на денешницава се уби боже ама убо боже скоро сите
    Баш ради сите интернет страници и модернава сегашност.

Еве јас што сум расната со баба со братучетки мајка ми не ме сакала еве ..

9. kukla21

Воопшто не ти е во ред коментаров. За каква себичност зборуваш? Свилени, вакви, онакви биле децата.. па доктори викаат до 3 год дома да се чуваат.

Чиста логика е дека чим не оди детето во градинка го чуваш дома да не се разболува. Факт е дека ако има едно што оди во градинка, другите дома ќе ги покоси се што ќе им носи од таму. И себичност е ако може да не се разболува?!

Некогаш ептен претерувате со квалификации.

BlackNight and lylaby like this.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ама да не претеруваме малце и дека детето мора ексклузивно и задолжително и по сите правила и прописи на фер и нефер однесување само него да го чуваат! Не може така. Еве мајка ми имаше повеќе прилики да ја чува внука ми, на сестра ми повеќе и се има најдено, и сеа што да земам да се скарам со неа? Не иде. Исто би се понашала и со свекрва да е редот таков. На детето нема ништо да му биде ако се чува со уште едно на приближна возраст како него, баш напротив ќе си се дружат и ќе научи да дели, да игра, можеби дури и побргу ќе прозбори, ќе прооди, ќе биде многу посреќно отколку само со баба. Ете моето сега дома е само со постара жена што може баба да му е, нели, ама кога ќе се види со некое детенце на негова возраст, абе цвета од радост, за разлика од тоа кога по цели денови е само со бабава. На децата од 6м им треба веќе социјализација, и тоа е сосема нормално, не зборам во време на епидемии да ги шетаме по игротеки, ама дома со братучедче со кое веројатноста да се види е голема во текот на неделата, не гледам некоја голема фрка.

azelea, NarCis@, mal.ecka and 3 others like this.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Кукла, коментарот погоре на членка една не знам која беше знаеш како гласеше "со баба им ќе бидат на преживување" во ред е ова?
    Знаат ли тие што е прежувување? Што значи зборот преживување.
    Не ми е нормално вакви тешки зборови да се употребуваат при 2 деца чувани дома со баба.
    Ако моево е претерување ова преживувањето зборот што е?

И не, не е во ред до толку да претеруваме и преувиличуваме.
    Постовите фрчат од себичност и тешки зборови што немаат смисла.

Мајкиве што праќаат деца во градинка а се со мали дечиња дома?
    Па внукот од градинка може да има и вака и онака контакт со детето.

Не ми е разбирливо.
    Мислам имам 2 внучиња и сум ги мешала чувала со моето и тоа мошне често.
    Исто и на свеки сите 3 сме и ги оставале..
    Внучињата едно оди во школо друго во градинка.

Океј како се сака нели ама коментарите беа претерување факт е.

azelea, sofi2107, An-na and 1 other person like this.
  12. kukla21

Нејзиното на 7 месеци само за играње со други деца е. Да не претеруваме. Башка мали деца, големи потреби. Не е баш исто како 2 од 2.5 години.
    Па тие со две деца немаат избор. Секако поголемото ќе оди во градинка да не умре од досада дома. Ама кои сме ние да судиме какви се нечии деца и нечие однесување?! Лесно е од страна да судиме, а од друга ваму не го носам, онаму не го носам, молови, мешање со други деца.
    И не гледам навреда во тоа преживување. Не беше негативно кажано против бабата, туку за ситуацијата.
    Твоево беше апла кон личност. И не е во ред.

13. lylaby

lylaby Популарен член

Секој збор ти е на место!

Навистина не си од помош туку комуницираш ниско и се "кошкаш" , јас таков впечаток имам така да поздрав

Немам сила да ви објаснувам ајде во друга прилика, само ќе речам не е идејата формално да се задоволиме као се понудила и ајде пријатно, годините им се критични и не е туку така децата се многу мали...за 2 дете здравје тогаш ќе бидат големи...

Како јас да сум го пишувала ова џелосно ме разбирате

не ја сфаќајте буквално, под "преживување"не мисли баш на преживување туку на импровизација битно да има возрасен со нив ниту ќе ноже да ги прошета раат ниту да ги гледа целосно туку ќе трза над 2

BlackNight and TarantulaA like this.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Девојче ако можеш да си приуштиш жена едноставно ќе им кажеш отворено, не сакам ни вас да ве оптоварувам, сакам и повеќе внимание на моето да се обрне сепак е помало, и чао пријатно. Сепак гледај да си останете во нормални односи и со жена може да ти затреба нивна помош некогаш. Ти пишав порака за каде можеш да се обратиш за жена ако се решиш.
    И ќе кажам бидете среќни што имате баби на располагање

15. zuto

zuto Форумски идол

Ако сакате детето да ви е најдобро гледано, по ваша мерка, тогаш напуштете работа и гледајте го сами.
    Ни први, ни последни.

16. lylaby

lylaby Популарен член

не примив никаква порака?

17. M&M

M&M Форумски идол

Ти пратив пак, како известување за започнат разговор треба да ти стигне. Ако не прати ми ти ќе ти одговорам

18. zuto

zuto Форумски идол

Ако некој бара жена нека ме исконтактира во лп.

19. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Некој да бара жена со искуство за чување дете во околината на Кисела Вода?

20. oli18

oli18 Истакнат член

Ми треба жена за чување на бебе која би можела да почне со работа од април месец. По можност да биде од Ново Лисиче, Аеродром. Може да доаѓа и по шест часа дневно. Ако имате некоја ве молам кажете