Жени за чување деца

Discussion in 'Дете' started by Kalina1, May 17, 2011.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Ако случајно знаете некоја жена од Кавадарци која би можела да чува дете, ве молам пишете ми ЛП.

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Ме интересира колку плаќате месечно за жена да ви го чува детето? Зачитав коментари н почетокот но тоа се од 2012 год. Сега и стандардот е поголем

Emma2 and Dalia93 like this.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

За 6ч дневно, само да го чува, од тие 6ч он спие 2-3ч сигурно, јадење спремно, се спремно, и давам 8000ден. Кај нас има храна, се што сака, блиску и е, не плаќа превоз, така да тоа е тоа, мислам дека е ок. Викенди и празници не работи.

Animali and marchi-cool like this.
  4. marchi-cool

па реално доволно е за тие часови сепак и не е да речеш да работи за без пари. Кај братучед ми кога на снаата и заврши породилното ангажирааа жена за чување. Сметаа дека е мало за во градинка а и знаете околу годината и имунитетот му е слаб а тие работеа приватно и тешко беше да излегуваат на секое за секоја настинка.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас да имам и 12000 би и дала, ама не можам да си дозволам моментално. И не барам ни да ми чисти ни да ми готви, ништо, она се што прави плус е од неа, а за воља на вистината прави многу, знае и да спреми ручече за дете, ако речам пример нека јаде макарони она ќе му направи сосче некое, знае и да замие, знае и да подсуреди, некни правосмукалка зела усисала...

marchi-cool and Animali like this.
  6. marchi-cool

секакви има и секој со своја совест. Нормално додека бебе спие и јас би зачистила нешто не ќе стојам да гледам серии и да пијам кафе. Некои бараат преку лебот погача па и тоа 6 часовнп чување им е тешко работат ко со сила а за пари олкави се.

7. zuto

zuto Форумски идол

Има и обратни случаи, за жал.

marchi-cool likes this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

13000, ама има обврски со 2 деца иако едното е претежно во школо, и плус се минимум 9 саати. Да порано можеше да се најде и за 9000, сега тешко.

victoria and marchi-cool like this.
  9. Daniela2610

Daniela2610 Активен член

Za 2 casa dnevno bez vikendi I praznici za bliznaci od 10 meseci kolku e cenata ako nekoj znae

10. Ano

Ano Форумски идол

Незнам дали ќе ти се нафати некој за два часа. Другарка моја за 4 часа бараше па не се нафаќаа зошто си бараат за цел ден ангажман, а вака им се цепка времето.

11. Daniela2610

Daniela2610 Активен член

Ako najdam nekoja vo blizina sakav da kazam sto nema obvrski toa me interesira cenata za toa vreme

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас за 6ч давам 8000, ти за 2 веројатно е сосема ок да даваш 3000ден ваљда, шо знам, за помалце кој би дошол.

13. marchi-cool

со оглед дека две деца ќе чува не верувам дека ќе се нафати за 3000 ден. Една погоре пиша 13000 за 6 часа за две деца плаќа. види побатај па ќе се договарате.

14. Emma2

Emma2 Популарен член

Како ви се сигурни тоа дадилките да ги наречам? По препорака одите или преку огласи... додуша и тие препорачаните се знак прашање...незнам, одма ми е пред очи тој случајот со таа старката што имаше и снимка како го малтретира... може забегав, може е правен овој муабет... ама да не листам сеа понапред, стварно има доста коментари...

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И у градинка има малтретирање, ехеее... Имаше видеа и од градинки. Ништо не е сигурно освен дома да си го чуваш. Тоа е.

M&M likes this.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Јас имав камера и жената знаеше дека има камера

Среќичка and marchi-cool like this.
  17. Emma2

Emma2 Популарен член

Знам тоа, ама мислев да не ги бирате нешто во стилу мајка и на таа и таа шо и е братучедка на другарка ми, или на мајками пријателка золва, нешо така.... мене ми е шубе туку така некоја да ангажирам, макар на интервјуто и ко Мери Попинс да ми се појави.. ај белким за моиве нема да ми треба, со близнаци сум, 15 месеца е дозволено породилно, скоро година ипол ќе имаат, па ете до две год. мајками да ги почува па на две во градинка... ама ќе видиме, здравје Боже!
    За по градинкине исто ми е страв ама ќе барам врски, нешто ќе правам, ко за се во оваа земја (facepalm)

18. Emma2

Emma2 Популарен член

Ах бе, камера да, ама ете во ВЦ пример го носи па таму му се истура, леле нејкам да мислам вака ич (facepalm)

19. Ano

Ano Форумски идол

Се слуша. Има и звук. И мора малку да се опуштиш. Сите ги имаме истите грижи ама детето ќе покаже ако нешто не е во ред. Мојов ја обожаваше. Уште не можам да се помирам што ни откажа.

Инаку за претходното, јас по препорака барав од блиски луѓе. Имав две или три на интервју.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ама ти ептен филмови си правиш. Ако така размислуваш од кај знаев во градинка како му се истура. Башка дете удрено, малтретирано се осеќа одма. Јас кога одам дома го гледам колку е среќен и весел, задоволен, исполнет. Малтретирано дете прво ќе има модринки, ќе биде несигурно, плашливо, кенкаво... Јас пишав на една женска група на фб, ми пиша ќерка и, се погоди да ми е комшика жената, се распрашав и излезе дека е баш добра и исполнителна. Колку повеќе се тресеш толку се поголеми нервозите.

friendy and Emma2 like this.