Жени за чување деца

Discussion in 'Дете' started by Kalina1, May 17, 2011.

1. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Искрено не знам како ви се нафаќаат жени да ви чмаат дома цел ден и да ви чуваат деца за 6000 денари.
    Тоа целосна работа е бе дечки.
    Не може нечија максимална посветеност да вреднувате толку малку.
    Ако немате можност да исплатите цела плата, зошто не ги пратите во градинка/јасли?
    Јас имам жена која работи кај мене уште од првото дете и и давав 20.000 денари. Кога се роди второто и давам и надокнада за која на почетокот не сакаше ни да чуе.
    И нормално, презадоволна сум. 9 часа седи, некогаш и повеќе ако имаме работа. Децата ја сакаат, си има во неделата еден слободен ден, ги храни, ги игра, им чита и така. Јаде што сака и кога сака, па и нам ни готви иако нема таква одговорност, бидејќи дома скоро и да не ручаме.
    Разбирам да е половина работно време или причувување, ама според мене е безобразлук да давате 100 евра за 8 саати грижа за човече.

baby-star, LadyD, crazylady and 18 others like this.
  2. dromka

dromka Истакнат член

Здраво, барам жена, девојка за помош при чување на 6 месечно бебе. работно време 4 часа. често ќе бидам и јас присутна најмалку 2 часа. Живееме во карпош 2

3. Petros

Petros Истакнат член

Барам жена за чување две дечиња, едното 2 год другото 9 месеци. Прв пат барам ваква услуга,па сакав да споделите искуства, колку пари бараат во принцип жениве што чуваат деца да знам што да понудам.

4. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Некој искуство со агенција хоризонт за посредување дадилки?

5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

За 2 минимум 18.000.

6. Marche21

Marche21 Активен член

Добро утро на сите,
    Потребна ми е дадилка со полно работно време пет дена во неделата од 8.30 до 4.30 (за подолг временски период – најмалку година дена). Дадилката треба да се грижи за 6 месечно бебе во Аеродром (позади тобако 2), во присуство на еден родител. Ако имате препорака или сте заинтересирани пишете ми.

Cecko85 and dromka like this.
  7. Petros

Petros Истакнат член

Да ми кажете искуство како сте нашле жена за чување деца или пак препорака за жена што ви чувала дете/деца.

Marche21 likes this.
  8. abv123

abv123 Истакнат член

Можеби малку доцна, но ако можете бројче да ми испратите од жената.

Да дополнам, барам девојка/жена за чување на 11-месечно бебе во околината на Влае. Работно време од 8-8.30 часа (од 8.30 до 17 часот). Обврските главно би биле околу чување на детенцето, анимирање, шетање, активности за возраста. Јас најчесто сум дома, па можам да готвам за детенцето, и по потреба да го заспивам.
    Доколку има заинтересирани, Ве молам пишете ми.

Last edited: Aug 10, 2021
    dromka likes this.
  9. En123

En123 Нов член

Здраво,

Имам потреба од дадилка од понеделник до петок, 5 часа во текот на денот (Од 10h до 15h) за чување на 5 годишно детенце. Јас ќе биднам постојано присутна за што и да затреба, бидејќи работам од дома.

Доколку сте заинтересирани контактирајте ме.

dromka and tina2018 like this.
  10. Petros

Petros Истакнат член

Барам жена за чување на две деца ( две години и 9 месеци ) од понеделник до петок или некој да ми препорача жена што веке чувала деца да ја исконтактирам.
    Пишете во лп.

11. lejlla

lejlla Популарен член

Baram zena za pola rabotno vreme, nudam odlicna plata i uslovi, prisustvo na eden roditel, od ponedelnik do petok, praznici i vikendi slobodna…. za Kisela Voda… decinjata se 20 meseci

12. dromka

dromka Истакнат член

Mnogu kasnam so odgovor, no mozhebi ke vi pomogne: na forumot najdov devojka angazhirana na 4chasa koja go cuvashe sin mi od 6 meseci. Mesecipol doagjashe da go chuva. Sega, od pred 2nedeli barav zhena, koja ke ostane i koga ke trgnam na rabota, pishav i na fb na zhenski domakinski i na pazar 3. Najdovme zhena od zhenski domakinski muabeti.

Petros likes this.
  13. Madrugada

Madrugada Истакнат член

Здраво. Ние сме трочлено семејство од Скопје, населба Аеродром. Бараме жена што ќе го чува синот што наскоро ќе полни 1 година. Ќе го чува 5 часа дневно од понеделник - петок. Ќе треба да го земе од градинка, а потоа сите обврски ќе ѝ бидат околу него. Пишете ми во приватна порака :)

Cecko85 likes this.
  14. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се бара девојка/жена со искуство за чување на 10м. бебе во Аеродром. Повеќе информации во лп.

15. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Дали можете да ми препорачате жена за чување 2 деца, едното е 2,5 год другото е 5 месеци. Да доаѓа преку една недела зашто работам во смени, кога сум втора смена да доаѓа. Ако знаете пишете ми лп. Тоа би било за од февруари. Убав ден.

Cecko85 and dromka like this.
  16. extrime

extrime Нов член

Се бара девојка/жена со искуство за чување на 10м. бебе во Хром Повеќе информации во лп.

17. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Здраво, ми треба совет. Го отпишав малиот(16месеци) од градинка и сега ќе го чува жена од понеделник.
    Ние работиме од дома и ќе бидеме во соседната соба цело време. Станот ни е мал, има дневна споена со кујна, ходникот и спална соба, ние ќе работиме во детската. Се надевам тоа е доволно простор за нив двајца. Е сеа иде зима и ќе биде ладно за да оди надвор, некогаш ќе може да го изнесува ама кога врне и е загадено ќе мора да седат дома. Цел ден дома како би се занимавале?
    На што треба да внимавам? Како биле вашоте односи со жената? Кога јаде она? Дали си прави сама доручек од тоа што ќе најде или? Ако може од искуство некој да ми каже поубаво како изгледа еден ден на детето со жена?
    Што е најбитно да и кажам?

Cecko85 likes this.
  18. Septemvri

Septemvri Популарен член

Јас оставам на фрижидерот залепено ливче со мени. Појадокот му го спрема таа н пример вари тарна, јајце и сл. Ручек оставам готов само да му го згрее. Жената појадува кај нас тоа што има во фрижидер. Игра со него со играчки, му кажува песнички и приказни, кога дозволува времето го шета надвор. Спие по еден ипол час. Доаѓа сабајле во 8 си оди во 4 и 20.

Cecko85 and Butterfly1107 like this.
  19. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Дали знаете некоја жена/девојка што би доаѓала на повик? Знам тешко вака да се најде, ама може ќе ми помогнете. Ми треба за кога се болни, заедно со мајка би биле, она не може да ги чува сама.

Cecko85 likes this.
  20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

I jas bi sakala vaka ako ima nekoj / ili agencija slucajno bash pisi:)

Leoni82 likes this.