1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Жени за чување деца

Дискусија во 'Дете' започната од Kalina1, 17 мај 2011.

1. Eleonora990

Eleonora990 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Здраво дечки, барам жена за чување на 8 месечно бебе, 7 работни часа 5 дена во неделата во Аеродром.Дајте совет колку оди плаќањето просечно и што да очекувам? Инаку за готвење и чистење не ми е потребна,главно обврските се околу детето

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. detelinka123

detelinka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    88
    Потребна ми е жена/девојка за чување на две мали деца два до три дена неделно, 4 часа во денот, со вклучен оброк. Обврски само околу децата, земање од градинка, пресоблекување, хранење. Ако имате некоја препорака пишете ми ...

3. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    778
    18 000 плаќам јас, и готви што ќе и кажам, ја шета, игра, успива...Јас сум презадоволна. Мој предлог е да имаш 2-3 недели период на привикнување (да бидеш присутна и ти и жената) за да се навикне детето, а и ти да стекнеш доверба...

4. Madrugada

Madrugada Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    192
    Феминки, ако има некоја заинтересирана за чување 1годишно дете со скратено работно време, пишете ми порака.

5. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    273
    Ако има некоја млада девојка од Охрид која би ми помагала со малиот во одредени периоди и активности од Јанури па натака нека ми пише во лп

6. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајки имам девојче кое доаѓа веќе неколку месеци да ми помага, имам близначиња и неможам сама да постигнам се. Му дадов време на девојчево да се покаже, но тотално сум разочарана. Јас готвам, пружам алишта, собирам, пеглам, чистам…. Буквално со ништо не ја оптеретувам околу домашни обврски, таа треба само да ги заигра да им зборо да ги припази да не се удрат. Значи апсолутно ништо не прави, неѓа никаква идеа а имаме купови играчки, башка ниту им зборо, гледа само цртани да им пушти и толку ќе си го земе телефонот во рака и си седи како на гости да е дојдена. Значи тотално сум разочарана, башка ја плаќам за 8чсас работа а таа има денови кога така седи по 2-3 часа (тоа време децата спијат и нема обврски). Како да постапам незнам, сто пати и спомнувам од околу дека треба да им збори да ги заигра ама девојчево нема желба за ништо, никаква митивација, нула… дали да и кажам да си оди и да барам друга жена или да не очекувам ништо подобро. Незнам стварно како да постапам, ми изгледа како тие што за ништо не ги бива се нафаќаат за чување деца. Како сте задоволни вие од жените, какви обврски имаат??

На Cecko85 и TarantulaA им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.842
    Допаѓања:
    18.681
    Барај си друга жена. Ако сте се договориле да ги чува и анимира децата тоа треба да го прави. Џаболебари колку сакаш.

На cresa-jagoda, IRBBB и joy1 им се допаѓа ова.
  8. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Ако нѐ си задоволна од неа, што нѐ и кажеш. Нѐ знам колку ја плаќаш, сите за пари работат.

Другарка моја, има жена што и го чува малиот, ама обврските и се само околу малиот, ја плаќа
    20.000 ден. и презадоволна од неа.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.842
    Допаѓања:
    18.681
    Ако сакаш да кажеш дека можеби не ја плаќа доволно, тогаш не требала ни да почнува да работи.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    22.640
    Здраво,ме интересира како се движат цените за чување дете од 10м,8ч дневно,5дена во недела.Само обврска околу дете,без чистење готвење.

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Може има разлика од град во град. Скопје конкретно луѓево во околина што плаќале од 15.000 до 25.000.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Ние нашата ја плаќаме 16 000ден со тоа што планирам да и ја покачувам постепено. Доручек јас му правам сабајлечки и ужинка понекогаш. Се друго прави она. Ама нема никакви обврски да средува по дома. Значи само детето го гледа и додека спие он му прави ручек. Кај нас јаде еден оброк со тоа што се и отворено што сака може да јаде, но јаде неколку специфицни работи и гледам секогаш да ги има тие во фрижидер.
    Значи доаѓа во 8-45 сабајле и го зима малиот го пресоблекува и му дава доручек, после тоа играат, му збори, му пее, ако е убаво времето одат надвор. Кога беѓе топло шетаа и по 3 саати надовр, сега макс 30мин. После тоа го заспива и за тоа време она јаде и му прави ручек. Кога станува го рани и си играат.

На lejlla, Филотеа и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Sunshinee2

Sunshinee2 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Јас имам чувано близначиња заедно со уште една жена, така сакаше мајката на дечињата затоа што беа две. Меѓутоа од џаболебарење немаше ништо. Сабајле обавезно на прошетка и двете по саат, саат ипол, освен кога врнеше или кога беше многу ладно, тогаш ги игравме дома. Им читавме од сликовници, цртавме, пишувавме букви, игравме со пластелин, боевме во боенки, игравме со коли и камиончиња, со топка, игравме криенка, правевме шатори од столици и ќебиња, буквално се што ќе ни текнеше. Потоа им дававме ужинка и гледаа цртани за тоа време додека јадеа и после на спиење. Кога ќе станеа од спиење по пола час им дававме да ручаат и откога ќе се наручаа повторно на уште една прошетка или ако е ладно тогаш игравме внатре. Најадени, наспиени, изиграни и прошетани секој ден кога беше топло. И јас сум млада меѓутоа да знаете дека повеќе е до човекот во врска со тоа како ќе се грижи за децата. Треба човек што ќе ги чува со љубов.

На Petros, TarantulaA, Cka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. tanjakara

tanjakara Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site,
    baram osoba za cuvanje na 1,5 godisno dete od 15-20h otprilika od Pon-Pet, potrebno e osobata da bide fleksibilna vo odnos da moze po potreba da ostane do pokasno ili da raboti i za vikend,
    za podetalni info pisete mi poraka,
    pozz

15. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Здраво мајки, синко го чува жена и моментално и плаќаме 16 000. Го чува скоро два ипол месеци. Сега сакам за Нова Година да и дадам пари наместо да и купувам поклон. Ќе му дојде како к-15 :) Која сума мислите дека би била прифатлива за оваа прилика?

16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.502
    100€

На cresa-jagoda и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  17. ММ20

ММ20 Нов член

Се зачлени на:
    22 декември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Се бара жена со искуство за чување на дете од 7 месеци во Аеродром. Работно време од 8-16, пон - пет, ангажманот е само околу потребите на детето, без чистење и сл. За повеќе детали во ПП

18. Дефектолог93

Дефектолог93 Нов член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

За во која населба?

19. tanjakara

tanjakara Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    pocetok na N. Lisice

20. Vina Nevina_55

Vina Nevina_55 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    18
    Здраво, извинете што упаѓам, може ли и мене да ми ја кажете агенцијата за дадилки и дадилката од која сте задиволни? Фала ви многу