Би ти препорачала да се зачлениш во фб групава, можда ќе најдеш што ти треба https://www.facebook.com/groups/506098840229234/?ref=share&mibextid=NSMWBT
@Scorpio87 и јас ти советувам овде да пишеш. Имај предвид дека огласите ги бришат на 5 дена, така што нема да можеш да бараш по стари огласи. Колку што сум член на групава можам да приметам и дека бараат и нудат работа. Еден оглас кој го видов во скоро време беше од млада девојка 24 години со искуство која би се грижела за деца до 5 години, искрено се двоумев ама не пишав, јас сакав помлада девојка, а не баба. Затоа верувам дека може да се најде. Инаку се зачленив со намера да барам исто така дадилка, ама се снајдовме во меѓувреме, па пишав за жена за одржување хигиена, преку 30 пораки добив и за сега сум задволна од жената што ја ангажирав.
Здраво, барам жена за чување на 9 месечно бебе во Аеродром, до Капитол 4 дена во неделата се договараме пред да почне месецот( два дена по 8 часа, два дена по 5 часа-викенди и празници не) обврските се само околу бебето. Плата 15.000ден.
Дечки, за колку време и како е пракса за навика на децава со жените? За 9 месечно прашувам. Не може сигурно во оган да ја фрлам жената. Лепенка за мама е, посебно кога ме гледа. Паничам дека нема да се навикне.
Две недели бев дома со жената и малото, ама нон стоп плачеше по мене, дури и кога се криев мислам осеќаше дека сум дома. Хорор. Со тешко срце тргнав на работа, за чудо по една недела немаше никаков проблем, жената сеуште ми помага повремено, 2 години сме заедно.
Мислам дека сами со жената шолесно ќе се снајдат, се додека знае дека си во близина ке те бара тебе. Такво беше моето искуство.
Мојот кога го чуваше жената на негова година и 3месеци, планот беше мајка ми да седи додека се навикнат. Ако ми веруваш, он веќе вториот ден можеше да седи само со неа. Се зависи и од детето ужи од жената затоа не си прави непотребно стрес. Има жени што стварно знаат како со деца.
Здраво, мајка сум на момче и девојче близначиња кои имаат годинка и 3 месеци. Ве молам доколку некој има контакт од жена која би помогнала за чување на децата и околу домот да ми прати бројче. Ви благодарам однапред.
Здраво, Барам две дадилки (две смени) за чување шест-месечни близнаци, две момчиња Ве молам за препораки. Поздрав!
Zdravo Majkicki, Ve molam za pomos. Potrebna mi e itno zena za cuvanje na mojata kerka. Kerka mi ima 2,5 godini, ziveeme vo kapistec. Baram zena koja e spremna fisizki da ja iznesuva pocesto nadvor i da i se posveti na edukacija. Gi ovozmozuvam sute uslovi za rabota na dadilkata, mnogu sum trpeliva i fleksibilna. Ve molam dokolku imate nekogo da preporacate piesete mi na email: katerina.ristovska@gmail.com Mnogu vi blagodaram
Здраво, една пријателка бара работа да чува деца. Бидејќи нема свој профил на феѓина ме замоли мене да објавам во нејзино име. Има 20 години, стидент е. Може со скратено работно време. Претходно има искуство со занимавање и подучување на деца... И во игротека има работено. За поголеми дечиња држи приватни часови од прво до петто помош за сите предмети, од шесто де деветто за помош по македоснки, историја и географија. За град Битола се работи. За повеќе инфо пишете во порака за нејзин контакт да ви дадам.
Здраво Феминки, нова сум на форумов денес ми го направија профилот. Имам 57 години и сум со повеќегодишно работно искуство во чување на деца. Доколку има некој потреба може да ме побара на тел. 077/996-466 Ленче
Здраво, барам жена за чување бебенце и помош околу домот. Дали по договарање или на пола работно време, ќе си се договориме. За центар станува збор. Во приватна порака би си разменуле бројчиња, со сериозно заинтересирани. Се најдобро