Жени за чување деца

Дискусија во 'Дете' започната од Kalina1, 17 мај 2011.

1. Didi87

Didi87 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Zdravo. Moja prijatelka nema profil pa me zamoli da prasam. Koja cena bi bila soodvetna da ja plaka za cuvanje trigodisno dete, obvrski samo okolu deteto da go pricuva da ne padne, da go animira, zaspie i sl... nema domasni obvrski apsolutno nisto, ne bara da i gotvi zenata ni sl. Jadenje i prevoz za zenata vkluceno. Problem e rabotnoto vreme na drugarka mi, raboti od 4 do 12 po polnok, vo sosednata soba, znaci doma e ama raboti taka da ke bidi skoro nedostapna sto bi se reklo, soprugot nejzin isto na smeni odi, taka da i treba zena najcesto navecer posle 16h i po dogovor, koga ke nema koj da go cuva. Sto mislite koja cena treba da ja ponudi?

2. peace_rage

peace_rage Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Па од 16 до 00 е 9 часа , сметам дека тоа е полно работно време и ќе се зборува за целосна плата месечна. Дали така ќе и одговара не знам.

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.810
    Допаѓања:
    21.481
    Ova e polno rabotno vreme. E sega i dete od tri godini do 12 na polnokj sigurno ne sedi, ako zaspiva porano kaj 21-22 h zenata bi si idela.
    Neka si definiraat dali do polnokj bi sedela zenata i koi denovi, pa neka se dogovorar za cena. Moze i po saat da ja plakja.

4. Didi87

Didi87 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    30
    Na saat saka da ja plaka i samo po dogovor koga nema da i e soprugot doma na primer a taa ke mora da raboti. Od saat kolku se plakaat zenite i bese prasanjeto.

5. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    6.373
    Пред 5 год кога јас чував по потреба значи не редовно, земав по 200-250ден од саат. Друго е месечно да ангажираш жена тогаш е поефтино,него по потреба. Реално жената ќе им биде цело време достапна, ќе треба да и надоместат и за времето поминато чекајќи ги да ја викнат. Зошто она не може да си најде друг ангажман.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Бела Луна

Бела Луна Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    124
    da, koga e na povik normalno da e poskapo, samo dali im odgovara na celo rabotno vreme.

7. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    Здраво,

Ми треба препорака за жена за чување дете. Малото ми е годинка, а големата е 10 години. Живееме во Кисела Вода, Скопје.

8. Pepi17

Pepi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    138
    Здраво ако уште имате потреба може да ми пишете

9. peace_rage

peace_rage Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    +38979339639. Карина

10. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.399
    Женски, некоја искуство со сајтот суперситер? Го бива ли?

11. magi_mila

magi_mila Нов член

Се зачлени на:
    14 октомври 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ве молам препорака за жена која ќе помага во домот. Ни треба жена да ни помага во домот со 2 деца, тригодишно и двомесечно бебе. Жената многу ретко, скоро никогаш, би била одговорна за двете деца истовремено, обврската би ја делела главно со мајката. Тригодишното дете оди на градинка до 12:00 часот, наскоро ќе почне и да преспива во градинка. Жената би го зимала детето од градинка и бимпродолжила со грижа до 18:30-19:00 часот. Значи со раб време од 12:00-18:30/19:00 часот, Мичурин, Аеродром.

12. Sofi***¥

Sofi***¥ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    142
    Здраво, имајќи убаво искуство од наоѓање жени за чување на бебенцата, пишувам да побарам според новиот животен ритам, сега од како ни се трганти сите во градинка, жена за повремено чување и помош во домот. Ни треба жена на која не и е неопходна постојана работа, туку по потреба. Ако има жена, идеално со живеење околу Зелено пазарче, заинтересирана за повремено чување дечиња, едното 1 другото 2,5 годинки, на пример ако некое е настинато и не оди перидот во градинка или попладне, кога сме ние со обврски, работа, едукации. Да се причуваат дечињата или да се прошетаат.
    Идеата е да имаме на кого да свртиме телефон да дојде по потреба. Ако некоја жена се пронаоѓа во ваков ангажман, добредојдена е да се слушнеме и видиме за договарање за грижа околу преслатки дечиња.

13. Tosh

Tosh Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Здраво, бараме жена за чување на 16 месечно дете, во населба Аеродром, 07.30-15.30 часот, понеделник до петок.

14. OnoraEsi

OnoraEsi Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите.

Потребна ми е жена за чување на 7 месечно бебе, во Гази Баба, позади мерцедес салонот (новите згради наспроти ФОН), плата солидна.
    Станува збор за чување од 09:00 до 17:00 со можност за повеќе во некое денови во месецот.

Ми треба итно, по можност да започне со работа на 1ви Ноември.

15. Pepi17

Pepi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    138
    Ви пишав :D

16. SenzeRR

SenzeRR Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    26
    Здраво, ми треба жена за чување на дете 2,5 години во Скопје(Кисела Вода) 3 пати во недела 6/7 саати(фиксно договорени денови однапред според тоа како одговара на жената) или 5 по 4/5 саати. Дали имате да ми препорачате и колку од прилика тоа би требало да кошта?

17. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Барам жена за чување бебе.
    Ако има некоја мајка д ами препорача од лично искуство, или некој со препорака што бара да гледа бебе. Работно време 8 часа. За друго ќе се договориме.

18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    4.791
    Може да ми кажеш за колку саати си плаќала 5000 и што и беа обврски, да знам што да очекувам. Може и лп ако сакаш да ми пишеш. Треба ли занимации јас да им смислувам, ручек дали се нафаќала да прави, дали раскрева играчки или остава неред пред да си оди, дали и како ја успива, пелени не знам дали имала твојата дали и менувала. И такви работи, на што да обратам внимание, типс анд трикс :)

19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.935
    Допаѓања:
    9.970
    Ништо немаше обврски освен околу ќерка ми. Доручек и спремаше, палента нешто така, ручек не сум барала да прави, ќерка ми од нашиот ручек си јаде, спремен ми беше секогаш.
    Занимации со детето, шетање надвор, да и даде да јаде, да смени пелена, ако е какана да ја измие. Ја легнуваше во креветче и така си заспиваше ама па и така заспива мојава.
    Се раскреваше по нејзе, дури и се што користела ќерка ми тањирче вилушка, она кафе, вода што пиела си миеше, иако 100 пати и реков да не мие, машина дека имаме.
    Јас не би барала ручек да ми прави, нека си се фокусира на детето. Ние искачавме од дома накај 7 15, се враќавме 4 15, значи околу 9 саати ја чуваше.
    Совет од мене, стави си камера :D.

На Tiny Love и Mucika им се допаѓа ова.
  20. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Каква, скриена или на чело да ја гледа? Сериозно, сакам да ставам за мое најмило се работи но не знам што и како е исправно. Каква камера препорачуваш?