Што ви е толку чудно во огласот не знам. Обврските што ги има напишано се сосема во ред, а она за потфаќање по дома си пишува додека е слободна. Од 2 месечни бебиња не знаеш што да очекуваш, може по цел ден да се откорнуваат од плачење а може и често да си спијат. И ако спијат 4 или повеќе од 8 нејзини работни саати, што треба таа да прави, да си дремне со нив? Што ви е, вие спиете на работа, телевизија гледате?
Zdravo.Jas sum zainteresirana za oglasot za cuvanje devojce na nekolku casa.Kako moze da ve kontaktiram?
Мајки внимавајте, кого вработувате зошто секакви чудовишта постојат низ светот. Вакво нешто немам видено досега. Housekeeper Beats, Slams, Stomps On Baby In Uganda
Родителите веројатно поставиле камера поради сомнеж дека нешто се случува. Не се секирај таткото добро и наплатил. Спојлер Nakon što je pogledao snimku, bijesni otac je dadilji vratio istom mjerom. Tako ju je pretukao da se ona nalazi u invalidskim kolicima i hrane je na slamčicu. Prevezena je u zatvor i tamo čeka suđenje.
Ние се чуваме со женичка, во години но со доста искуство. Скоро сите претходни деца ги чувала најмалку по две години.ние сме 10ти по ред Кај нас почна од 8 месеци и сум презадоволна. Доручек и ручек спрема за синко секој ден , плус ужинка. Преслекување, менување пелена се знае на колку часа и тн. Кога се договаравме јас и напоменав дека сакам само детето да и биде грижа. Му пее, играат заедно, шетаат надвор кога е убаво времето, се гушкаат... Како баба и внуче. Но таа сама почна многу друго да ми помага... Ги пегла алиштата од детево , ако имам алиштата за сушење ќе ги прибере , некое тањирче ќе замие и обавезно собата од детето е средена-проветрена, креветче наместено, играчки прибрани... И пред неа и зад неа -преблагодарна и сум за сѐ. И најбитното детево ја прифати прекрасно
Тоа сакав и јас да пишам. Најважно е детето да ја прифати жената, зошто ако не ја засака џабе е и најголеми препораки да има. За син ми ма пример првата жена ни беше пофалена, препорачана што да ви кажам. Дури за да ја држиме да не отиде кај други од јули до септември и дававме по 3000 мкд ( самата рече за да и бидат гаранција дека ни ние нема да ја извисиме) а почна во октомври. Ама џабе беше. Син ми не ја засака ама ич, ниту јадеше, ниту спиеше со неа. За кратко ноќта се претвори ден ( мама доаѓа па почнуваше да јаде, да игра, па малку да преспие, па пак да јаде...). Се мачевме сите 6 месеци и после жената сама си кажа дека гледа дека не може да го чува детето. Детето исушено слабо беше а и мама и тато. Втората жена кога дојде се засакаа од првиот ден, се научи на редза спиење за јадење, се гледаше по него дека се е супер. Подолго поднапишав ама мајки ако мислите да земете жена и ако после 2 недели не се навикнало дете, барајте чаре.
Син ми го чуваше девојче 18 годишно. Бев презадоволна. Дете со дете. Играа заедно, лазеа по земја, го заспиваше подобро од мене и со неа јадеше се. Не би земала жена за чување дете, повеќе преферирам да биде младо девојче без обврски дома и без сериозни проблеми. Кога доаѓаше дома беше одморена и расположена секогаш. Дури и со кафе ме чекаше секој ден
Во ред дека 18 годишна можеби не се соочила со некои посериозни животни проблеми, но од друга страна не е искусна и сигурно би ја фатило паника во х случаи недај боже. Дали ќе се донесе проблем на равота е до човекот, независно во која животна доба е
Мислев на таткото. Многу убаво и вратил. Таа ни монструм не може да се нарече затоа што е многу благо за неа.
Se slagam so Anina. Podobro e decata da gi cuva pomlado devojce. Poveke ke imaat megjusebna interakcija, zabavno e za dvete strani.
Јас пак помислив дека не било во ред тоа што таткото и го направил на ... Инаку имаше и претходно еден таков случај, кога кучето што го имале луѓето секогаш со р'жење ја пречекувало, еднаш дури ја нападнало таквата особа.
Добар ви ден на сите. Од вчера барам жена за чување на малиот. Ми препорачаа една жена, но јас и барав препорака да ми каже кај чувала, нели да прашам што е нормално. Онаму кај што претходно чувала едните не ја препорачуваат, а една друга ми се јави да ја пофали (по нејзино инсистирање изгледа) и еве ми пишала порака и прашува "јави ми која е твојата одлука па да знам. Блaгодарам".
Слушај си го 6тото сетило. Јас секогаш така кога сум прашувала други, а сум имала чувство дека нешто ми смета, обавезно сум се зезнувала. Релативна работа е што ќе ти кажат други - имаат различни очекувања, различна комуникација, свои барања. И секој со секој не може да комуницира. И не паѓај на притисок. И така се имам зезнато - ти станува незгодно да ги откачиш, па ајде. И после пак не можеш да ги откачиш. Јас ова за работи по дома, а па за дете можам да замислам колку покомплицирано и потешко ти е.
@friendy ovaa vtorava sto ti ja preporacala i sto ceka odgovor so tolku se brza za dadoznae sto si odlucila.Izvini so prasuvam mi padna cudno. Prvo sumiraj si gi rabotite,taa sto ne ja preporacuva,koi se pricinite i dali tebe tie ti se bitni i prioriteti.Posle istoto i za taa sto ja preporacala. Zemaj go predvid i ona kuklata so ti go predlaga i odluci si.Kraj kraeva eden dva dena probaj jaako biva.Neka go cuva i ti bidi doma i proceni si. Se nadevam deka pravilnoto ke go procenis uste na pocetok.So sreka.
@friendy и да се вистинити и пофалбата и критиката, можно е. Затоа што, секое работно искуство, по малку не` менува. И јас ако ги прашам првиот и последниот досега работодавец за мислење, нема да ми е чудно ако добијам дијаметрално различни одговори. Сега и јас не го сфатив делот која всушност ти пишала порака у стил што ќе праиме, јас разбрав дека тоа била жената којашто ќе треба да ти го чува детето, а не таа што ја препорачала, но нејсе. Ако е како што вика галапче, апла сомнително е, мада јас така не го разбрав. И мене ми е сомнително што следувала по позитивната препорака, но најпаметно ти е сама да ја процениш и научиш каква е. Јас барем по препораки ретко сум се водела. Може позитивна препорака да ти даде другарка, негативна некоја на којашто си и` на пик, така што лично искуство ретко се покажало како лоша солуција. Кукла ти даде убав совет, верувај на интуицијата, а можеш и некако да ја ставиш на проба жената, да видиш вреди или не.
@kukla21 многу нападно ми се виде некако, а јас не сакам нападни работи. Вчера и се јавив, а денес бара одговор небаре џемпер купувам. @galapce оваа вторава ми се јави за да ја пофали, ама и веднаш и се јавила за да и каже дека се слушнала со мене. @tessie во право си, да. Жената што треба да го чува прати порака. Како и да е. Луѓето се менуваат. Некои луѓе учат на грешките и се трудат да не ги повторуваат. Која и да ја одберам ќе биде на пробно прво. Ви благодарам на советите и мислењата. Ценети ми се секогаш.