И јас не ги сакам нападните! Тие секогаш ми стварале чувтсво на обврска од што ги игнорираш, игнорираш и на крај лошо се чувствуваш и следно они во куќа ти се. Затоа сега се водам по прво чувство - ако не ја бендисам, толку беше. И ми се погодило да не згрешам толку често додека на други сум се ослонувала.
Mami barame bebisiterka da ne e mazena i da nema deca na vozrst od 20-30 god za vo Germanija. Vi period od 1.3.2015 do 30.5.2015 Poz
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1916855-Se-bara-dadilka-za-devojce Опис на кандидати: Возраст над 23 год Завршено високо образование или апсолвент Одговорна, дискретна, динамична и позитивна личност Без било какво криминално минато Искуство во грижа, воспитување и подучување на деца Писменост за учење и применување на соодветни знаења, методи и техники за градење на детска личност од најрана до предучилишна возраст Одлично познавање и говорење на литературен македонски јазик Одлично филолошко познавање на основите на странски јазици Способност за извршување на сите дејности во домаќинството сврзани со гледање на деца од најрана до предучилишна возраст Креативност, грижливост и внимателност во работата Беспрекорна лична хигиена Возачка дозвола и возачко искуство Опис на работата: Грижа за потполно здраво девојче на 1 г. и 7 месеца Нов дом во Горно Соње со двор Приготвување на храна и хранење Одржување на хигиена за детето и поставување на принципи и воспитување за пазење на личната хигиена на детото Поставување и исполнување на програма за развивање на определени умствени и физички способности кај детето Комплетно средување на облека, играчки, помошен мебел, прибори, материјали и друго сврзано со детето Работно време 3 - 5 дена седмично, дневница 600-800 ден. Соодветните можат да се јават на тел. 02/3221 100 од 09 – 21 ч. Еве ако има некоја
Ми треба жена што може по потреба да ја зема од градинка и да чува мојата 5 годишна ќерка по неколку часа попладне но не секој ден туку инцидентно. Ако има некој заинтересиран за дополнителна заработка од време на време нека ми пише лп.
Претходно чував детенце од година ипол, некои 7 месеци, после тоа во градинка го однесоа.. Го чував 6 саати дневно, Викенд и празници не работев. Честопати се случуваше ако еден од родителите си дојде порано од работа, јас да бидам ослободена. Освен малиот друга обврска немав значи да го нахранам, пресоблечам, заиграм и заспијам. Додуша јас знаев од како ќе заспие малиот да расчистам да замијам садови. Добивав 4000 ден. месечно. Е сега ме викнаа да чувам бебенце (11 месеци), освен него има уште едно дете од (5год) за кое немам никаква одговорност од страна на родителите ама јас мислам колку и да немам одговорност сепак треба да му направиш доручек, да го припазуваш. Работно време од 09:00 - 16:00 е сеа проблем е платата. Родителите а не знаат колкава треба да ми биде платата. Ако ја прифатам работава викенди и празници ќе сум слободна, дома се ќе ми е на располагање . На мене е оставено да си кажам колку плата сакам а јас појма немам колку би требало да биде (оти ако си кажам колку сакам дефинитивно ништо од работава ) Ми треба совет, мислење од вас..
Женски,мајка ми бара детенце за чување.Ако знаете некој што бара пишете ми во лп за да се договориме.
Мајки, доколку има некоја да препорача жена за чување на бебенце 9 месеци нека ми пише пп? @ivi1987 ќе ти пишам во пп за повеќе информации
Феминκи, доκолκу ви тρеба помош оκолу чување дете, еве јас се нудам. Платата и не ми е толκу важна, важно ми е да стеκнам неκое исκуство бидејќи веќе ρаботев со деца и имам желба да ρаботам уште. Може да се ρаботи и за детенце со посебни потρеби, тоа ми е стρуκата, нели. Пρепоρаκа од постаρите феминκи баρајте, од κо бев поаκтивна на фоρумов, они знаат деκа сум златно дете. Κонтаκтиρајте ме во инбоκс.
Jas bi rekla deka dokolku viee ste na rabotaa i nemozhete da ostanuvate so negoo da gji ostavite kaj vasite roditeli svekrvi a edna godina pred da trgne na ucilista da odi vo gradinkaaa za da si se zapoznaa so decaa da se naviknee sto bi se reklo
Togas ako mislis deka ti e spremno deteto za vo gradinka dekaa nema da place i deka e naviknato premnogu so tebee ili neka odi vo gradinka ili neka zemi nekoja zhenaa koja kje go chuvaa
Dvete babi rabotat, a i da ne rabotea iskreno pak bi barala da go cuva zena a posle 2.5-3god da odi vo gradinka. Zenata znae sto i e obvrska, go gleda, hrani, vospituva, raboti so nego... Sekoj den posle rabota koga doagjam doma gledam srekjno i zadovolno dete.. Ne deka babite nema taka da go gledaat, no imaat i drugi obvrski po svoite kukji, ke go nosam vamu tamu... Zadovolna sum od zenata i ne bi ja menuvala
Иако на прв поглед жена која дома ќе ти го чува детето изгледа подобра варијанта од градинката мислам дека е многу поголем ризик . Пред се затоа што пушташ некого да ти душка по куќа а друго тоа што никогаш не знаеш како таа ќе се однесува со детето. Зборам лично за мене никогаш не би можела тоа да си го дозволам затоа што не верувам никому до толку за да му го доверам своето дете. Манете ми ги тие аргументи дека мекој ви ја препорачал таа жена и сл, колку пати само ви се има случено некој да ви препорача фризерка па кога ќе отидете да сфатите дека за ништо не ја бива, или некој мајстор на пр. Доколку немате камери кои го покриваат секој агол не се лажете да ја доверивате и куќата и детето на непроверени личности. Велам непроверени затоа што оној со кој спиеш со години неможеш да знаеш што ѓубре е а камо ли некоја жена која ја познаваш само површно.