Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Gucci Premiere, според мене најубав.

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ми треба добар зимски парфем, ама да не биде прејак. Јаки парфеми не поднесувам, ми се лоши од нив, па сакам некој што е доволно јак за зимно време, а сепак основата да му е нежна. Значи, да не е премногу благ, зошто ми се стужува од такви парфеми (да илустрирам, Gucci Guilty на пример, или Cavalli ми се примери за ептен тужно благи парфеми какви што не сакам). Е сега, некако ми влезе во памет овој подолу (Givenchy Very Irresistible L'intense) :wasntme:

Оној првиот, основниот Givenchy Very Irresistible во розево шишенце ми е еден од најомилените парфеми на планетава, нежен и софистициран, ама не е за ова време. Овој постираниов (L'intense) го имам мириснато еднаш одамна, ама ич не се сеќавам како мирисаше. Тогаш изнамирисав 300 парфеми и ми се испомешаа, ама ми се чини дека овој беше баш таков каков што барам. Доколку некоја од вас го има користено, секакви пофалби и критики би биле добредојдени. Дали е многу јак, дали малку, има ли нежни ноти итн. :wasntme: Еве го:

Некако ми има останато во глава дека е преубав, доволно јак, а сепак ненападен, ама ваша помош би била добредојдена :wasntme: Само ми е важно да не е премногу јак и благ :)

3. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    ^ Мене овој ми е најубав зимски парфем.

Прикачени фајлови:

• dior.jpg
      dior.jpg
      Големина на фајлот:
      45,9 KB
      Прегледи:
      586
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Сексибејби, чисто да ти помогнам, знам дека Пирамид е голем фан и познавач на Живанши парфемите и токму за овој...
    ;)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    ^^Ја замолувам модната куќа Живанши да ми плати процент према француски стандарди за нивна реклама :D Лив Тајлер, дрн дрн :D

Јеп, јеп, многу е добар, ама Секси, најјак е од сите very irresistible парфеми. Иди, пробај го, прсни си на раче, почекај еден ден да видиш како ќе ти легне парфемот и ако ти се допадне, трк да го купиш. Јас обично така правам, а овој интенс е најсолен од сите што се однесува до цената.
    Мислам дека во Космо имаше некоја акција пред неодамна ама не знам дали сеуште трае, па провери си.

Затоа што пиша дека не сакаш многу јаки парфеми, а овој е прилично јак, зимски е во секој случај. Мислам не е јак во смисол тежок, туку како што пишав - впечатлив.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    ^ Те чекав да се јавиш :D Ќе го пробам во Космо, па ќе видам. Ако ми е премногу јак, тогаш ќе си го земам Sensual (исто Very Irresistible), тој ми е мене исто така зимски, ама понежничок и плус проверен ми е. Фала ти многу на инфо :*

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vilda

vilda Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    пробајте го, јас многу го сакам

Прикачени фајлови:

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    Моментално го користам C-Thru black diamond убав е и трае

9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    8.677
    Си го пронајдов новиот омилен зимски парфем. Трае и трае и трае... Има некои слични ноти со Black XS ама за нијанса понежен. Дефинитивно јас :nod:
    Wish by Chopard

10. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Најубавиот до сега што сум го имала :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

На CuteEva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    This baby is in my hands, finally! Парфемов е љубов, сензуалност, провокативност, сексапил... Се` во едно. Прекрасен е, толку уникатен, продорен, забележлив, а сепак суптилен и ненаметлив.

Бреј, што поетски опис дадов :rofl: Ама навистина, поубаво нешто немам мириснато. Љубов :inlove: А па колку трае... Цел ден и цела ноќ, без претерување. Инаку, парфем е, не е тоалетна вода, и тоа Edu de perfume, што значи појак (потраен) е и од eau de perfume :rock:

The real deal за зимава, дефинитивно. Како што кажа и Phyramide, најјак е од сите Givenchy Very Irresistible парфеми, ама сепак ја има онаа нота на нежност препознатлива за истите. Токму тоа што го барав :rock:

Цена, не питајте |( 5.140 за 75 мл. Скапо задоволство, ама вреди :) Порано ако не се лажам беше над 7.000 денари, сега го намалиле троа :^) Или па уште е 7.000, ама за 100 мл, кој знае :wasntme:

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  12. malechkooo

malechkooo Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Без парфем на мене не излегувам од дома.. ретко може да се случи само кога брзам.. омилени ми се Play Boy.. и машките и женските парфеми.. но и.. tesori d'oriente orchidea della cina е многу убав парфем.. :)

13. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.484
    Не го знам овој, ама да го начекам на акција и одма би го купила.
    Претходната година Кашмир беше 20 евра, ако не и помалку. :)

Антонио Бандерас ми го пофалија, знае некој како му се движи цената? :)

Инаку јас користам Naomi Campbell Cat deluxe at night. Сум го пробала и светло розевиот, воопшто не ми се допаѓа. Јас сум една од оние кои се задржале на тоа првиот парфем да им е омилен.
    За посебни прилики YSL Baby doll. Божествено мириса.

Не сум фан на Dior poison серијата. Мајка ми и сестра ми се зависници и им крадам само кога немам парфем, или не ми се троши мојот. :angel: Единствео ми се допаѓа Хипнотикот. Е тој веќе може.
    Уште еден добар е Chrisina Aguilera - Inspire. Претежно не купувам парфеми од тука, а на фри шоп го нема зашто бив нискобуџетен |( и одамна не сум го користела.

14. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Е, од овој нити има, нити имам слушнато за подобар... (по мој вкус :lol: ) и лето и зима сеедно..

Прикачени фајлови:

• category766.jpg
      category766.jpg
      Големина на фајлот:
      52,8 KB
      Прегледи:
      491
    На kitty.lover и Trendafilka им се допаѓа ова.
  15. katejanevska

katejanevska Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1

каде можам да го најдам и колку чини? :)

16. Anisijaf

Anisijaf Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    15
    Мене омилен парфем ми е Hypnotic poison....другарките многу ми го фалат :rofl:

Прикачени фајлови:

17. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Измислен за ова студено време :mm: Едино кога е под -5 степени можам да поднесам слаткасти и јаки парфеми, овој е врв на сите :)

18. Lottie

Lottie Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Некако се заљубив у парфемов [​IMG]
    А и не ми делува толку летен и свеж како што му е пакувањето...

19. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Леле мене овие Валентина парфемиве ми се одвратни, едниствено сум заљубена во пакувањето, па ако некој го користи а не му треба шишенцето нека ми го подари си ги собирам јас. (ги собирав ама мајка ми ми ги фрли сите ;( дури и праисториските шанел што ми беа во срце врежани)

А иначе мнг ми е убав парфемов мене. Само темниот не светлиот :D

20. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    За љубителите на благи парфеми им го препорачувам овој,многу е женствен и не знам како да кажам,ама ми доага да го опишам како топол парфем или топли ноти :wasntme:
    Би го опишала како летен и зимен,исто и јак.
    Го пробав на тестер(хартивче) и само два пати прснав,го мириснав и го оставив в чанта,луге уште ми мириса чантата,а тоа беше пред една недела :)

The womanity by Thierry Mugler