Ми треба добар зимски парфем, ама да не биде прејак. Јаки парфеми не поднесувам, ми се лоши од нив, па сакам некој што е доволно јак за зимно време, а сепак основата да му е нежна. Значи, да не е премногу благ, зошто ми се стужува од такви парфеми (да илустрирам, Gucci Guilty на пример, или Cavalli ми се примери за ептен тужно благи парфеми какви што не сакам). Е сега, некако ми влезе во памет овој подолу (Givenchy Very Irresistible L'intense) Оној првиот, основниот Givenchy Very Irresistible во розево шишенце ми е еден од најомилените парфеми на планетава, нежен и софистициран, ама не е за ова време. Овој постираниов (L'intense) го имам мириснато еднаш одамна, ама ич не се сеќавам како мирисаше. Тогаш изнамирисав 300 парфеми и ми се испомешаа, ама ми се чини дека овој беше баш таков каков што барам. Доколку некоја од вас го има користено, секакви пофалби и критики би биле добредојдени. Дали е многу јак, дали малку, има ли нежни ноти итн. Еве го: Некако ми има останато во глава дека е преубав, доволно јак, а сепак ненападен, ама ваша помош би била добредојдена Само ми е важно да не е премногу јак и благ
Сексибејби, чисто да ти помогнам, знам дека Пирамид е голем фан и познавач на Живанши парфемите и токму за овој...
^^Ја замолувам модната куќа Живанши да ми плати процент према француски стандарди за нивна реклама Лив Тајлер, дрн дрн Јеп, јеп, многу е добар, ама Секси, најјак е од сите very irresistible парфеми. Иди, пробај го, прсни си на раче, почекај еден ден да видиш како ќе ти легне парфемот и ако ти се допадне, трк да го купиш. Јас обично така правам, а овој интенс е најсолен од сите што се однесува до цената. Мислам дека во Космо имаше некоја акција пред неодамна ама не знам дали сеуште трае, па провери си. Затоа што пиша дека не сакаш многу јаки парфеми, а овој е прилично јак, зимски е во секој случај. Мислам не е јак во смисол тежок, туку како што пишав - впечатлив.
^ Те чекав да се јавиш Ќе го пробам во Космо, па ќе видам. Ако ми е премногу јак, тогаш ќе си го земам Sensual (исто Very Irresistible), тој ми е мене исто така зимски, ама понежничок и плус проверен ми е. Фала ти многу на инфо
Си го пронајдов новиот омилен зимски парфем. Трае и трае и трае... Има некои слични ноти со Black XS ама за нијанса понежен. Дефинитивно јас Wish by Chopard
This baby is in my hands, finally! Парфемов е љубов, сензуалност, провокативност, сексапил... Се` во едно. Прекрасен е, толку уникатен, продорен, забележлив, а сепак суптилен и ненаметлив. Бреј, што поетски опис дадов Ама навистина, поубаво нешто немам мириснато. Љубов А па колку трае... Цел ден и цела ноќ, без претерување. Инаку, парфем е, не е тоалетна вода, и тоа Edu de perfume, што значи појак (потраен) е и од eau de perfume The real deal за зимава, дефинитивно. Како што кажа и Phyramide, најјак е од сите Givenchy Very Irresistible парфеми, ама сепак ја има онаа нота на нежност препознатлива за истите. Токму тоа што го барав Цена, не питајте 5.140 за 75 мл. Скапо задоволство, ама вреди Порано ако не се лажам беше над 7.000 денари, сега го намалиле троа Или па уште е 7.000, ама за 100 мл, кој знае
Без парфем на мене не излегувам од дома.. ретко може да се случи само кога брзам.. омилени ми се Play Boy.. и машките и женските парфеми.. но и.. tesori d'oriente orchidea della cina е многу убав парфем..
Не го знам овој, ама да го начекам на акција и одма би го купила. Претходната година Кашмир беше 20 евра, ако не и помалку. Антонио Бандерас ми го пофалија, знае некој како му се движи цената? Инаку јас користам Naomi Campbell Cat deluxe at night. Сум го пробала и светло розевиот, воопшто не ми се допаѓа. Јас сум една од оние кои се задржале на тоа првиот парфем да им е омилен. За посебни прилики YSL Baby doll. Божествено мириса. Не сум фан на Dior poison серијата. Мајка ми и сестра ми се зависници и им крадам само кога немам парфем, или не ми се троши мојот. Единствео ми се допаѓа Хипнотикот. Е тој веќе може. Уште еден добар е Chrisina Aguilera - Inspire. Претежно не купувам парфеми од тука, а на фри шоп го нема зашто бив нискобуџетен и одамна не сум го користела.
Измислен за ова студено време Едино кога е под -5 степени можам да поднесам слаткасти и јаки парфеми, овој е врв на сите
Леле мене овие Валентина парфемиве ми се одвратни, едниствено сум заљубена во пакувањето, па ако некој го користи а не му треба шишенцето нека ми го подари си ги собирам јас. (ги собирав ама мајка ми ми ги фрли сите дури и праисториските шанел што ми беа во срце врежани) А иначе мнг ми е убав парфемов мене. Само темниот не светлиот
За љубителите на благи парфеми им го препорачувам овој,многу е женствен и не знам како да кажам,ама ми доага да го опишам како топол парфем или топли ноти Би го опишала како летен и зимен,исто и јак. Го пробав на тестер(хартивче) и само два пати прснав,го мириснав и го оставив в чанта,луге уште ми мириса чантата,а тоа беше пред една недела The womanity by Thierry Mugler