девојки каде можам да ги најдам парфемиве?[/quote] девојки ако знаете кажете,морам да најдам барем еден од овие парфеми [/quote][/quote] Значи мене никој не ме ферма ако знаете кажете, парфемиве се од истата фирма и колекција на бондаж [/quote] Порано користев нешто слично како тој првиот,ама сега ги немам видено.А овој вториов воопшто никаде го немам сретнато барем во мојов град.Разгледај по парфимерииве мислам дека би требало да најдеш.Или пак по големиве маркети
Па очигледно никој не знае или не ги видел, затоа нема повратен одговор. Убаво си пишала - ако знае некој, ќе ти каже, не мора по десет пати да го препраќаш прашањето. Инаку, сакав да прашам - сакам да си земам парфем од колекцијата на Бијонси. Овој heat ми е слаткаст и малку прелетен. Коментари за pulse, rush и midnight ? Кај нас не сум го видела pulse, ама можеби затоа што ретко одам по парфимерии за парфеми купување. Повеќе сум по козметиката. Некако највеќе око ми фаќа миднајт, па да ми подобјасните - ако некоја го користела - лесен/тежок и слични пропратни тракатанци.
http://www.storeji.com/media/catalo...ina_by_nina_ricci_perfumes_for_women_80ml.jpg,, и сега порачав нешто од оriflame онака за промена http://mk.oriflame.com/catalog-images/product/global/22446_2.png
Ги душнав Versace Crystal Noir i Versace Bright Crystal во Космо пред некој ден - и се заљубив Како порано не сум ги мириснала не знам, прекрасни се. Crystal Noir е зимска верзија, а Bright Crystal (про)летна. И двата се преубави навистина, првиот е доволно јак за зимски парфем, но сепак без онаа благо-тужна нота која ич не ја сакам Иако е појак, сепак има нота на свежина, не е сладуњав и загушлив како Диор Хипнотик на пример, кој не го можам Bright Crystal би го опишала како свежина, чистота, пролет Веднаш штом го мириснав ме потсети на свежо испрани бели лелеави и миризливи чаршави закачени на штипки како се веат на ветрот и мирисаат на чисто Леле описов Цена на овие слатки задоволства - околу 5.000 денари (не паметам дали беше за 50 мл или за 75 мл, но како и да е, соленки се ) Ама јас се заљубив
Некој прашуваше за цената на Black XS, и пред некое време ги гледав цените кај нас, и запамтив дека во Шатци беа далеку поефтини за разлика од Космо. Јас го купив 80мл + 100 мл лосион за 40 евра од Фришоп, ама сум се зезнала малку, зошто моево е тоалетна вода (edt), а не (edp), ама таа таму ме зезна. Ја препрашав и она да да истото е, а мене не ми текна да видам, ама сепак трае, плакарите ми мирисаат на него Инаку на Фришоп парфемот е 80 мл 50 евра, и е како 30 мл цена во Скопје.
Пред некоја месечинка си го зедов од Грција, околу 52-3 евра беше, 75мл. Ама шознам некако не ми беше по ќејф. Морам да го пофалам на Лејди Гага Фејм. Не сум баш фанатик на женава, претерано ми е одвратна, но со парфемов нема утка. Мириса нежно и црната боја на парфемот изчезнува откако ќе дојде во допир со кислород. Многу интересно.
Мојот најомилен зимски парфем е Армани Код - го обожавам!!! Но пред околу месец дена на подарок го добив парфемов од Живанши и можам да ви кажам дека секојдневно добивам многу коментари дека е преубав, дека има мноооогу женствен мирис, така да - топло го препорачувам!