Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    NE trae!!!!!

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.022
    Допаѓања:
    123.887
    37 Евра,од Фри Шоп,се сложувам дека не трае,иако има убав мирис.
    Економикот од него е далеку потраен |(

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Кај мене на работа проаѓа еден тип и носи такви демек оригинални парфеми. Као со оштетена амбалажа малку или нешто друго и ги дава по 50% од продажна цена (ако во малопродажба е 3 000ден тој го дава за 1 500ден). Оригинални се као (јас сеуште сум скептик), ама еве колешките купуваат и се фалат, добри биле ама кога шприцнувавме во канц. не видов некоја си трајност, штознам.... Најевтини ,,оригинални,, парфеми се на кинески пазар во Дубаи каде што навистина тешко да приметиш дека се копија, најверојатно од таму ги набавуваат затоа што кога го р`чнав на таа тема од кај ги набавува тој си замолче.
    Оригинален парфем се знае каков е и какви жигови има ама за тие пари и таа трајност ок е ако ми се допаѓа некој мирис. Оригиналните одат со 80%-90% парфем и 10-20% вода или алкохол а овие сигурно се со сооднос 60/40 или 50/50.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    259.623
    ^ Јас ова истово како Славица го чув неодамна, еден наш роднина спомна дека нуди од овие парфеми кои се оштетени и се од прилика -50% од реалната цена. Човеков не е преварант а и ни е ептен близок па решив да му верувам. Најчесто вели дека е оштетена опаковката или капачето а за квалитетот рече дека никој до сега не му вратил парфем иако на сите им рекол дека ако имаат и најмал сомнеж дека не се оригинал да го вратат.
    Сум со мм да се почастиме со еден ама сеа сум на два ума, не сум до толку експерт па да знам дали е добра копија или оригинал. :wasntme: |(

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки, оригиналите најчесто се со печат на целофанот,не мислам љубичаст, туку само вдлабнатина, мало кругче ,не купувајте секакви, нормално е секој сто продава да си ги фали парфемите као оригинал се! ја не зивеам веке неколку години во Мкд, но порано стално купував од такви продавачи, но сега кога сум тука опкрузена со оригинали, ја гледам разликата! Точно дека се поскапи на free shop или по парфимериите, но барем ке знаете дека сте купиле оригинал, а не овака ем дадете доста пари ем пак го немате вистинското! затоа внимавајте! ако сакате трајни парфеми тогас купувајте од Dior, Gievanchy, Armani, Chanel....Гарантирам за трајноста! Поздрав

6. Slim-Shady

Slim-Shady Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    21
    За At night незнам али Cat deluxe розевиот топло ти го препорачувам. Прекрасен парфем а и многу трае..Пред 2 години го имав тогаш беше 2800 ми се чини 75мл ама сега мислам дека е намален и тоа многу баш пред некое време го гледав ама не се сеќавам точно колку беше

7. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Парфемот на Фри шоп е 27 евра од 50мл и 30 евра од 100мл,не знам од каде вакви високи цени??
    Моментално има акција на светло розевиот Cat De Lux 16 евра,најдобро види си на сајтот на Хеленик Дјути Фри.Кај нас е околу 1800 ден 50мл.За трајноста се знае колку пари толку музика :)

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    :inlove:

Прикачени фајлови:

• love potion.png
      love potion.png
      Големина на фајлот:
      113,9 KB
      Прегледи:
      266
  9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    4.933
    А каде може да се најде, го има ли по маркети? :wasntme:

10. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    zenski kazete mi od nina ricci parfem 80 ml dobar traen proleten/leten parfem ama,ne sakam toaletna voda nekako pomalce mi traat blagodarna vi sum :)

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.018
    Допаѓања:
    178.491
    Кога не го користам тој шо го користам... тогаш го користам овој на Гош.. го обожавам :l:

Прикачени фајлови:

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Па на Нина Ричи скоро сите се парфеми. Ричи Ричи земи си го, траен е, малку тежок и сладок. Мадомасел е исто парфем малку полесен од Ричи Ричи или тоа црвеното јаболче исто ти е парфем незнам како се викаше само по свеж е. Јас Ричи Ричи го имам користено и потраен парфем од него мислам дека не сум имала.

13. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    134
    се согласувам со mims-89 Ричи Ричи ти е многу траен парфем и има многу убав мирис. сега мислам дека има нов парфем од нина ричи само што незнам како се викаше го рекламираа можеш да го пробаш и тој .

14. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Девојки,ве молам за мал совет.Дали некоја има користено парфеми на Estee Lauder, поконкретно Very Estee? Не сум користела па не знам како се со трајноста,гледам дека се парфеми а не тоалетни води,но и тоа секогаш не е гаранција за трајност.Ако имате искуство ве молам споделете :)

15. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    389
    Најубав парфем, убаво мириса и многу долго траее :inlove:

Прикачени фајлови:

• perfume-ch.jpg
      perfume-ch.jpg
      Големина на фајлот:
      9,6 KB
      Прегледи:
      481
    На gentle.girl и KittyT им се допаѓа ова.
  16. tami1

tami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    48
    Омилени.. :inlove: :wasntme:

Прикачени фајлови:

На gentle.girl и JustBeYou им се допаѓа ова.
  17. PinKitty

PinKitty Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    8
    Дали трај парфемов?
    Планирам да го купам, ептен ми се бендиса

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      5,9 KB
      Прегледи:
      398
  18. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    389
    многу е добар..денес го мириснав и еве уште ми трае..овошен мирис има и е 450 ден :up:

Прикачени фајлови:

На gentle.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Баш го мириснав Мадмазел на Нина Ричи, мене не ми се допадна. Посебно затоа што ме потсеќа на една колекција на Кензо што ја добив како поклон ко помала.
    Идентични ми се, со таа разлика што овој на Нина Ричи ми е поблаг малку, тој на Кензо беше шпиритус.

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ^Лил ако не ти се допаѓа Кензото џитни го навака, мене ми е еден од омилените парфеми.