Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Имам нова љубов! Преубав е парфемов, најубавото нешто што сум го мириснала до сега. Дефинитивно беше љубов на прв sniff :D

Не е тежок, не е ни многу лесен, некоја средина фаќа, така што може да помине и како денски и како вечерен парфем :) Инаку, има сосема различен мирис на тестер-хартивче и на кожа, барем кај мене беше така :!: Не ми остави некој голем впечаток кога прснав на тестерот, но веднаш штом го прснав на рака сосема се смени, ко за друг парфем да се работи. :)

Прикачени фајлови:

• o.10584.jpg
      o.10584.jpg
      Големина на фајлот:
      34,8 KB
      Прегледи:
      187
    На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Да, навистина е добар, и мене ми бесе омилен, но сега го обозавам золтиот понов од овој, ПРЕУБАВ е...незнам како да прикачам слика

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Здраво, јас сум Домино и сум зависна од фрлање на енормни суми на парфеми. :wasntme:
    Кога ќе можеш, купи го. Исклучително и неочекувано е траен. Кога ќе се испрскам за излегување навечер, мирисот се чувствува и наредното утро, што е реткост.

Мојата најнова љубов е Exotic на Џими Чу. Кога го мириснав не можев да се спречам, го купив веднаш. Само не е особено траен, околу 5-6 часа.
    Морам да направам нешто околу мојава опсесија со парфеми. Арно што нема Том Форд кај нас, гладна ќе седев. :?:

Се радувам, доаѓа есен па ќе го силувам Burberry Brit Red. Совршен ми е за тој перод. :inlove:

Сега ти го видов мислењево. Парфемот е совршен за есен/зима и најблиску на дјути фри шоповите околу нас ќе го најдеш (јас го имам земено од грчкиот) или нарачај си го преку нет. Околу 60-тина евра е, барем толку беше кога јас го земав. Инаку, парфемот е оргазам. Прекрасен! Само слабо се чувствува и не трае долго па пообилно треба да се прскаш.

4. dojcfrau

dojcfrau Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Hypnotic Poison Dior :inlove:

5. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Ова е љубовта што нема да ја сменам во брзо време :)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      8 KB
      Прегледи:
      314
    На Claire му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Домино кој ти кажа дека го нема Том Форд? :wasntme:
    Ако го бараш овој
    го имам гледано во Космо Зебра :)

На Domino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Ќе напишам една кратка рецензија на неколку парфеми кои ги имам моментално, па валда на некоја феминка ќе и олеснам при изборот:

1. Guerlain- Idylle:
    Парфемов на прв “мирис“, мириса на пена од сјајот за миење тањири. Мајка ми сакала да ми изненади, па ми го купила и кога го мириснав мислев дека цревата ќе ги повратам.
    Така ми стоеше, се‘ до пред некој ден кога решив “да му дадам шанса“ и не ме разочара. Парфемов е совршенство. Најпрво мириса онака баш “пењасто“ :D ама после некое време, мириса прекрасно.
    Трајност од 1 до 10 - 9

2.Dior - Pure poison:
    За мене убав парфем е оној кој би ме натерал да го купам по втор пат, а овој парфем не спаѓа тука. Долго време го користе Midnight Poison (Темно сино шише) и мислев дека овој парфем ќе ми биде исто толку добар колку и Миднајт, но не. Убав е, убаво мириса, доволно е траен, но овој е парфем кој не одговара на секој тип на кожа.
    На пример, на мајка ми и е прекрасен, премногу се чуствува на неа, но на мојава кожа не одговара. Затоа ако некоја планира да го купи парфемов, прво добро нека го истестира, а после нека го купи, зошто сепак не е мала цената на парфемов, па да не бидат залудно потрошени пари.
    Во мојов случај, не беа -зошто и го подарив на мајка ми. :)

3. Calvin Klein - Beauty:
    Парфемов е сензација.
    Премногу убаво мириса, и колку што можам да забележам добро се вклопува на различна кожа. Го тестирав јас, мајка ми, и другарка ми - кај сите прилично исто и со ист интензитет мирисаше. Подобар е за во поладно време, т.е. време како есен и пролет. Лето и зима, на екстремно ладно и топло не иде баш до израз.

4. Max Mara - Kashmina Touch:
    И за крај го оставив најдоброто! Парфем кој не уште еднаш, туку уште 100 пати би го купила. Нежен, а сепак вплечатлив. Траен- претраен! Совршен, одличен, прекрасен! Мој парфем, сега и во вечни векови! :D :D :D Го обожавам!

На tinkerbelll, Sexybaby86 и Domino им се допаѓа ова.
  8. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Ти сакаш да ме убиеш? :geek:
    Не сум го сретнала нит мириснала, ама... Долга е неделава...

Кога веќе сме кај Том Форд, најдолготрајните парфеми, потпишувам со две раце.
    Сум ги користела Black Orchid, Amber Absolute и Tobacco Vanille (сите се на брат ми до душа) и се прснеш ли два пати има една недела ќе мирисаш. Мирисот е убав, људи сите ќе го забележат, верувајте. Каде и да одите ќе мириса се на вас, ама не нападно, напротив. :inlove:
    Доста Домино.
    Легни си.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки, денеска го мириснав најновиот парфем од Армани и морам да ви казам... лудница е!!! Преубав е и мноогу траен, добив тестер и одвај чекам да си го купам :rofl: писува на него само S i

10. Srce01

Srce01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    23
    Пофалби/Критики за парфемов ??

Прикачени фајлови:

На cookie19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Одличен е, го добив како поклон, инаку преубаво мириса и траен е... Баш одгова и за преку ден и за излегување. Ти го препорачувам ;)

На cookie19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cookie19

cookie19 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    MOSCHUS MAGIC ми е на мене преубав, нежен е и не е нападен :D

13. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.578
    Каде го наоѓаш „Макс Мара“?

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    Divine парфемот го користела некоја?

и мирисот барем со кој е сличен ;)

15. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Девојки, да не знае некоја од вас колку се овие парфемчиња ??

Идат заедно со дезодоранчиња исто така. Ги имав зеленото и портокаловото, но многу одамна.
    Сега ги сакам пак па дали знаете колку се ??

16. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Има два DIVINE парфеми. Едниот е плав, другиот црвен. На кој мислиш ??

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Дефинитивно не се купува поскап парфем на прво мирисање, затоа си има тестери, одиш и си прскаш, па нека поминат неколку часа, па после следи пресуда.
    Јас за малку ќе се зафркнев јако со L de Lolita Lempicka,
    мирисаше божествено на прво шприцање, вртев како мрдната на Фри Шоп, се туфкав околу цената, некаде 65 евра за 70 мл, се туфкав, ми доаѓаше да украдам едно шишенце од мака... :D ама дечко ми ајде ајде, да одиме и излеговме... леле по 45 минути некаде парфемов сосема ги менува мирисните ноти, не можам да сфатам како од така прекрасен почнува да мириса одвратно. Многу се разочарав, ама и среќна бев што не го купив. :D

A Miss Dior Cherie ми е онака силен, има некоја длабочина, но префинет дамски парфем и мислам дека е совршен за зима, го меркам уште отсега за роденден. :lol:

За Roberto Cavalli Acqua имам пофални зборови, ми се допаѓа како летен парфем, лесен, свеж, но не премногу, со солидна трајност и неубава цена. :D

А сите POISON-овци на Dior ми се смрт и ужас за мирисното сетило. Јас што сакам силни парфеми, сакам ванила и слаткаст мирис, овие не можам да ги поднесам. Впрочем, ни името како за парфем не ме привлекува.
    Poison бе. :^)

18. babyboy123

babyboy123 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    17
    Може ли некоја од вас да ми препорача некој добар зимски парфем, не преферирам многу јак, сакам нежен и женствен мирис но сепак впечатлив и долготраен, за ноќни излегувања.
    Едностано нека мириса на ноќ.

Барања, барања, барања... :$

19. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378

На babyboy123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Burberry Body Perfume

Овој е баш каков што бараш, доволно силен за зимски парфем, а воедно нежен, ненападен и многу женствен. Трајноста му е исклучително долготрајна и е баш впечатлив, парфем што е доволно нежен за преку ден, а доволно јак за навечер. Не знам како поинаку да го опишам :D Само, парфемов не лежи еднакво добро на секого. На пример, на мене мириса совршено нежно, префинето и ненападно, додека на мајка ми мирисот се менува, не мириса исто како на мене. На нејзе мириса некако појако, нападно, мене барем не ми се допаѓа. Затоа, обавезно прво проба, нека отстои неколку часа, па потоа процени дали ти се допаѓа :)

Друг што би ти го препорачала, а мој фаворит за век и вечни векови кога станува збор за зимски парфеми, е Givenchy Very Irresistible l'Intense Perfume

Ова е нешто прекрасно, толку секси, впечатлив, женствен... Едноставно парфем што остава печат, нема шанси да помине незабележано, верувај ми :) Нема кој ме нема прашано што парфем е кога го имам на себе. Исто така доволно силен, а истовремено и нежен, погоден и за ладни зимски денови, но и ноќи :) Уникатен во секоја смисла, ниеден друг парфем не е ниту приближно сличен со овој. Остава печат дефинитивно, кој е љубител на Живанши парфемите, знае за што зборувам ;)

На bliznaci05 и babyboy123 им се допаѓа ова.