Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Како ви се даваат 3.000 денари за еден парфем и тоа во многу мала амбалажа..јас тоа за една недела го трошам, па така да си земам поевтикни како little black dress :)

2. Sunny-Boyd

Sunny-Boyd Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Привремено сега ги користам овие:

Ulric de Varens

Tesori d'Oriente(не е баш како парфем, дездоранс е)

Пред 3-4 години го користев London(Oriflame)

Мајка ми користеше еден мнооогу убав(оригинал) само заборавив како се вика. :|

3. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    јас пред околку 2 месеци го купив 1890,30 мл...би требало уште да е иста цената. ;)

4. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Дааа, преубав е , јак и незен у исто време а и многу траен, ја сега брзо го открив и сличен ми е на розевиот од Келвин Клајн(најновиот)

6. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Мене омилени ми се на Диор парфемите, моментално го имам овој,

Прикачени фајлови:

• dior.jpg
      dior.jpg
      Големина на фајлот:
      190,3 KB
      Прегледи:
      291
    На Name и Lori-30 им се допаѓа ова.
  7. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.071
    Допаѓања:
    10.757
    Колку е ? :)

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.021
    Допаѓања:
    81.365
    Обично не давам многу пари за парфеми зашто сметам дека нема потреба од беспотребно фрлање пари.
    Прескапи ми се и не знам кој би можел да си дозволи парфем од 50 и кусур евра - тоа сум јас, премногу сум штедлива, а и далеку сум од статусот „вработена“, па мислам дека е апсурдно да трошам без потреба. Сакам убаво да мирисам, секако, но едноставно не гледам поента за таа цел да се даваат толку многу пари.
    Обично си нарачувам од Авон и Орифлејм, понекогаш ми завршуваат работа и оние од Рефан на точење, ама овој пат едноставно не можев да останам рамнодушна на новите парфеми на Bourjois.
    На промотивна цена се до крајот на месецот и има четири видови. Му имав фрлено око на оној Chic, но кога го пробав од тестерче ми делуваше прејако, кога се проветреа беше одличен, но јас не би можела да се поднесам со толку јак мирис, па се решив за најнежната варијанта - Lovely.
    Чини 1100 денари (промотивна цена му е), намален е за 20% мислам, така да, тоа не е редовната цена. :)
    Многу е убав, многу е траен, нежен е и мислам дека супер ми прилега.
    Се заљубив и во парфем, сега можам да бидам спокојна до крајот на животот. :wasntme:
    Еве слика, пакувањата им се преслатки, типични за сите Bourjois продукти.
    П.С. Сакам да ме стават заштитно лице, ги утепав од фалење и мислам редно е да глумам французинка, ама па! :wasntme:
    Имам и црвена беретка, ако е и тоа од некоја важност. :!:

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Препорачајте некој убав парфем од мошус или ванила? :)

10. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Дечки брендирани парфеми каде има низ Скопје? :)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.021
    Допаѓања:
    81.365
    Не знам колку си љубителка на парфемите Tessori d'Oriente, но оној нивниот со мирис на мошус ми е перфекција, посебно во овој период од годината.
    Не е скап воопшто, нека е најмногу до 400 денари и премногу е траен. Се случувало марамите да ми мирисаат со денови со минимално прскање. :)

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Затоа што не го трошиме за една недела и не се бањаме со парфем.
    Затоа и скап парфем не е за секого,затоа што дури и ако имаш пари секоја недела нов да си купуваш не значи дека треба да се бањаш у него, и заради таквите ние се гушиме од километри од претерано парфемисање.
    Сите имаме парфеми за секој ден и парфеми за посебни прилики кои ни траат подолго затоа што не се бањаме во нив, туку ставаме култивирано во нормални количини.
    Јас да ви кажам колку време го користев Версачето ќе ме направите скржава, ама тој ми е за во посебни прилики не за секој ден и затоа ми траеше и со години, баш сега после 2ипол години си купив нов. Скоро 100 евра чини, точно многу пари е, ама за нешто што кога ќе се шприцнеш еднаш и трае цел ден па и повеќе дури мирисот на тебе, според мене вреди.

Инаку секојдневните парфеми мене лично ми траат по 5-6 месеци отприлика, и кога ќе пресметаш горе доле даваме иста пара, само што ние ја даваме однапред а ти секоја месец, а за недела па да не праиме муабет, ако ти беше во буквална смисла речено.

На tinkerbelll, wolf4e, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја сум луда по парфеми, и ако ви казам ќе ме искарате.....ама купувам секој месец оригинал парфем, некогас и два парфема у еден месец, немозам да казам дека се бањам со парфем, маз ми само вика по мене, дека ќе сум банкротирала со тие парфеми, ама од друга страна ја не фрлам пари за цигари месечно по незнам колку, и затоа ќе узивам во тоа сто го сакам :) а на сите сто користите од тие поповолни парфеми, би ви казала сепак е убаво да имате еден оригинал кој ке го користите само за излегувања, а овака пак користете си од тие секојдневни, се рзбира ,и немој некој да ме разбере погресно, едноставно казувам дека ја да сум на нечие место така би правела! поздравче и потрудете се секогас убаво да мирисате, барем кај мене тоа остава прв голем впечаток :inlove:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    знае некој цена на оригиналот на вип 212 на каролина ?

15. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Па ако пресметаш подобро ти даваш повеќе пари за тоалетните води отколку тие што купуваат парфеми... Стварно незнам како би можела парфем (во вистинска смисла на зборот) да го потрошиш за една недела?!?

Тоалетните води имаат мал, одреден процент парфем и останатото е вода, додека парфемот е парфем и никако не може да се спореди мирисот на кожата кога ќе ставиш парфем и тоалетна вода... Башка парфем ставаш на пулсните точки и има многу подобар ефект отколку да се "капеш" во тоалетната вода... :)

Навистина тоалетните води се поефтини и многу девојки можат да си ги дозволат, ама кога веќе имаш пари да купиш 4- little black dress, aко сметаме дека тој чини около 500 (ако не се лажам) изглегува дека ти месечно даваш 2000 денари. Уште 1000 денари (односно уште 2 од little black dress) или се на се месец и половина= со 3000 и ти можеш да купиш парфем кој ќе го користиш најмалку 5-6 месеци... :) :)

П.С. Уууу која математика удрив :lol: . Можеби малку буквално го пресметав ова, ама така е... ;) :) :)

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.385
    Допаѓања:
    18.017
    Литл блек дрес е парфем, не е тоалетна вода ;) , а инаку во право си за ова што го напиша :) Јас сакав да прашам дали го има некоја од вас пробано новиот парфем на долче енд габана - интенс? ;)

17. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    3.516
    Сврти наназад, Sexybaby86 има пишувано.

18. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Можеби за little black dress во каталогот пишува дека е парфем, ама јас не би кажала дека е, со својата долготрајност не може да се спореди со многу други парфеми, па затоа и го вбројав во тоалетни води...

Инаку сега моментално го користам dolce and gabbana intense, го имам тој од 100 мл. кој го добив како поклон за роденден во јануари и е потрошен помалку од пола... А за мирисот немам муабет, прекрасен е... :)

19. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Little blqck dress постои како парфем и како тоалетна вода зависи што преферирате.

20. Viki-Torres

Viki-Torres Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    дефинитивно омилен, ekonomic