Да се разбереме, парфем е концентратот кој се разредува со вода и алкохол за тоалетните води и ПАРФЕМСКИТЕ ВОДИ, а парфем како парфем, вистински концентрат е како масло и кај нас тоа неможе да се купи. Во земјите каде што се произведуваат обично во Франција и во Италија знам дека ги има, тоа се специјални парфмерии каде што ги продаваат на точење по астрономски цени, 5-10 милилитри чини од 40 евра ангоре, зависи за кој парфем се работи. Е има и во Египет ама од нивните ориентални, мошусни... Така да, кај нас се се тоа води. И убаво си пишува Eau de perfume. Него разликата од тоалетна вода од Авон и тоалетна вода од Диор, Версаче и слично е во тоа што стварно треба да потрошам пола шишенце тоалетна вода од Авон за да мирисам, а пак од Диор да речеме прскам само еднаш на врат и тоа е тоа, нема потреба од повеќе прскања. И тука иде математиката, една брендирана тоалетна вода можам цела година да користам ако не и повеќе...
http://www.parfumcenter.nl/media/catalo ... m-75ml.jpg[/img][/img] oва е нов парфем со мирис на ванила, мислам дека некој барасе предлог за мирис на ванила..... Инаку девојки цената на парфемите се ви казува....не за џабе се многу поскапи од оние од авон или орифлејм....и сто писува во постов пред мојов, дека доволно е само два три пати да спричнес и да мирисас цела вечер, а не да ставас пола фласичка и пак да не мирисас.поздрав
LANCÔME La vie est belle Го открив скоро и ми е совршенство! После Gucci Rush 1, не можев да си најдам нешто што многу ќе ми се допадне. Овој ни малку не наликува на Гучито, кој има силен и јак мирис. Напротив, овој е нежен и сладок. Премногу ми се допаѓа, се испозаљубив. Си го купив оригинал и не жалам, затоа што знам дека ќе го штедам, а и дека ќе уживам (го земав од странство, со некои попусти излезе околу 2000 денари - 50 ml. Не сум стигнала да проверам која цена е кај нас)
Парфемов е мноооогу траен и не прскај повеке од 2-3пати, засто во спротивно ќе го унистис ефектот....незно јак е и многу удира во нос
драги мои пред 2 години и јас купував од авон и орифлајме,меѓутоа кога ја увидов разликата дека давам годишно по 7000 илјади за парфеми,со кои колку пати да се напрскаш пак нема да мирисаш и од тогаш си купувам само оргинални брендирани,во мојата колекиција имам 4 до сега од кои два ми се подарок omina crystalline bulgari,lady milion,nina ricci elixir i lancome tresor за нова година од муж ми ќе го барам петиот во мојата колекција се заљубив во него versace crystal noir и да еден ми трае по 1година не по 1 месец има разлика огромна...
Омилен пaрфем ми е Flora- Gucci, вереникот ми го праќа од Швајцарија и сум многу задоволна, трае по цел ден.
Преубав! Не видов цена..ама знам дека е висока.. Многу е женствен,секси.. Пред неколку саати се прснав и сеуште мириса , како да е прснат сега. Па и нотите како се шират се поубав и поубав ми станува
И јас да го пофалам. Преубав е, многу женствен, софистициран и уникатен мирис има. На почеток е многу јак но потоа станува свеж, има ванила, пачули и фрезија. Дефинитивно остава впечаток парфемов. 100мл е 7000 денари, 50мл е околу 5000, а за 30ката не ми текнува. Јас си земав 50ка што ми е и доволно затоа што го користам само за вечерни излегувања и прскам само еднаш од подалеку, колку што можам да ја испружам раката, затоа што првиот пат кога нанесов (читај се избањав) мислам дека ми се сврте малку Како што кажав на почеток мене лично ми е многу јак, но вака како што го нанесувам ми е љубов. Го обожавам.
Во моментот го користам овој и ми е преубав.Јас сум задоволна од него, иако малце е поскапичок...ама секако парите си го прават своето
Прекрасен! Јак парфем, трае, кога и да се завртам си го осеќам мирисот! Го користам многу време добар е..
Јас од кокос сум користела само од yves rocher.Побарај таму,во нивната специјализирана продавница во City Mall,за друго место незнам.
штета далеко е Скопје од мене Освен да пробам од интернет да го порачам. Трае ли долго, има ли јак мирис?