Со години го користам Euphoria на Calvin Klein,ако некој не знае што парфем да си купи овој ви го препорачувам нај добар е. Е сега размислувам да си го купам VIVA LA JUICY NOIR ако некој го користи може да ми каже дали е траен,додуша до сега се немам разочарано со парфемите на Juice Couture.ги имам користено Viva la Juicy и Couture LaLa и овие два ги препорачува посебно овој вториот Couture LaLa
Имаш спреј на Викторија Сикрет Amber romance 970 ден 250 мл.Трае многу и мириса многу убаво,слатко,за зима/есен е супер. Парфем чија примарна нота е Амбер е и Beautiful Betty Barclay,го има и во Еликсир и во Шатци,а мислам и Космо.Не е многу скап околу 1000 и нешто беше (до кај 1500). Има доста парфеми со нота на амбер,зависи до која цена те интересира.
Лани го дотрошивме парфемов со мајка ми после не знам колку години. Толку е јак и долготраен што буквално ќе заборавите кога сте го купиле Одма да кажам дека парфемов не е за сечиј нос и на почетокот може да не ви се допадне дури и ако сте љубители на јаки парфеми. Јас за чудо не сакам такви парфеми, ама со правилно и одмерено користење ми прирасна за срце и мислам дека зимава многу ќе ми фали. Се користи исклучиво во зима и тоа навечер, со соодветна облека. Едноставно си има карактер, не бива да го лупнеш на волнен џемпер. Го прскав еднаш после туширање и шлапање со млеко, од далечина како облак. Подолготраен парфем во животот немам користено. Мислам 5 дена да не се бањаш дека ќе мириса.
Овој одамна го користев,и пред некој месец пак си го земав.Преубав ми е,а есен и зима интензивно го користам. Овој ми е омилен,не е многу тежок,ме исполнува
Си го купив Armani Code ко бев бремена пред 7 години.го мириснав и убаво ми мирисаше,после дома ко прснав на мене не можев да го поднесам,му дадов шанса и наредниот ден и мислам дека беше нај одвратниот парфем што некогаш сум го купила.и појдов го сменив за Chanel Chance мислам беше тој со зеленкаста течност,хмм или со жолта не ми текнува сега одамна беше,важно беше многу јак(од ко се породив не можев да верувам дека ми се свиѓал толку јак парфем, ).да се вратам на муабетот за Арманиот,после неколку години една колешка го користеше и преубаво ми мирисаше и кога прашав што користи се шокирав ко ми кажа дека е Армани Код. Важно научив една лекција,не се купува парфем во бременост
CH - Carolina Herrera http://www.zaslike.com/files/0gnxoo4fgwjjo3upmk7d.jpg Го имам и користено мн убав парфем го обожавам
Го нарачав од Авон, во една прилика го мириснав, се води како тоалетна вода ама траен е доста за тоалетна вода... преубав, заводлив, ненападен а впечатлив. Веднаш приметија и само пофални зборови имам за парфемов.
Summerlover кога веќе ставаш слика од парфем, пиши дали е зимски/летен, на што мириса, трајност и зошто воопшто си го ставила. Не за друго, за да има некоја прегледност. Мислам дека сите кога ќе постираат парфем да пишат неколку збора за парфемот, да знаеме за што се работи. Да не бидам офф, прекрасен зимски парфем што ме потсетува за зима, снег, Божиќ, празници е Prada - Candy. Ми буди убави емоции и многу е топол. Има сладок мирис, не е јак и просечно трае. Мириса на карамела, колачиња, на нешто убаво и познато. Треба да мириса и на мошус ама јас слабо го чувствувам и тоа после некое време од кога ќе се прснам. Еве го:
Го добив на поклон, ама дефинитивно не ми се допаѓа. Парфемов е зимски, јак мирис има ама некако ептен мириса на роза, цветен мирис така нешто, ама јас не сум љубител на такви мириси, некако многу благ, можеби ми е прејак не знам. Можда е ептен за романтични души Ќе го подарам некому, за жал, е затоа нејќам кога некој што не ме познава ми купува парфем Мислев дека ќе ми се допадне, дефинитивно Daisy и OH Lola му се многу подобри од овој.
Само да знаес дека тој сто ти го подарил парфемов навистина те цени...парфемите на Mark Jacobs се доста ценети и скапи...со еден збор луксуз!
Мене од женските парфеми што ми се свиѓаат може да ви препорачам од машка перспектива: -Nina Ricci Love in Paris (постар парфем е, тешко да се најде во парфимериите затоа што е постар парфем, само на точење да пробате да го најдете) -Paco Rabanne Lady Million -Gucci by Gucci