Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Женски парфеми

Дискусија во 'Парфеми' започната од Daniella, 20 ноември 2009.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Јас како што знам, црниот и сребрениот од секогаш биле за машки, а златниот е за женски.

2. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
  3. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Дали сте задоволни од трајноста на парфимираните води на Орифлејм?

4. programerka-2nd

programerka-2nd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    53
    Знае некој колку пари е?

5. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Долго го користев Lady Million - Paco Rabanne,ама сеа на Нова Година го добив овој па...баш ке видм каков е демек за цена-квалитет бил најпродаван за 2013 :^)

Прикачени фајлови:

На baby-star, mims-89 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  6. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    Zara - black amber
    Дефинитивно најдобриот парфем што го имам користено некогаш :inlove: :)

Прикачени фајлови:

• nd.17188.jpg
      nd.17188.jpg
      Големина на фајлот:
      54,3 KB
      Прегледи:
      247
  7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Preubav parfem, fantasticen , nezen i traen!!!

На Andemona му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Еден добив на поклон и не бев задоволна,потоа дру купив ни од тој не бев, трета грешка не правам

9. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.308
    ^ И јас не сум задоволна од нив. Го порачав за проба,ама видов дека си се зезнав и више не ми ни текна да порачам.

10. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441

Најчесто ги користам :)

11. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Ќе ми треба мал совет.
    Ми треба некој класичен парфем но со нежна пудреста нота,елегантен но не нападен како шанел,баш таа пудреста нота ја сакам.Ако имате предлози давајте.Се разбира да е траен.

12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Навистина прекрасен парфем... Нежен, софистициран и долго трае... Топло го препорачувам, доволни се две- три прскања и трае додека не се истушираш...

На nadja.d му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.020
    Допаѓања:
    81.365
    Meне многу ми се допаѓа овој од линијата парфеми на Bourjois.
    Станува збор за овој парфем, Lovely.
    Има преубав нежен мирис, тотално суптилен и ненападен, одлична трајност и одлична цена за милилитражата (50 мл.).
    Основната нота му е мошус, но не е воопшто нападен и го нема тој карактеристичен јак мирис на мошус дури и кога ќе се проветрее, ако случајно ти смета.
    Во глобала е цветно-овошен, мек и нежен. :)

На baby-star, Chocolate.me и nadja.d им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не знам на кој Шанел мислиш, но бидејќи мене Chance ми е асоцијација за парфем каков што ти опиша, со пудреста нота, а елегантен и нежен, ти го препорачувам Burberry Body парфемот (оној првиот оригиналниот):

Нема да згрешиш со овој, класична ненападна елеганција и ја има баш таа пудреста нота :)

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    По остра нота нема да најдеш во овие тоалетни води на Булгари. Прво се многу лесни, нежни, свежи, а второ лично јас не сум воопшто задоволна од нивната трајноста, толку брзо ветреат што и парфем на точење повеќе ми траел. Повеќе за се користење во лето, со зима неможам никако да ги користам. Тresor има многу многу по остра нота од овие две тоалетни води. Но штом си решила да го смениш би ти го препорачала D&G Desire, Gucci - Glamourous Magnolia и Kenzo - Flower. Тие ти се така со по остри ноти.
    Пробај го Givenchy Dahlia Noir, имаш и парфемска и тоалетна вода, парфемската е по интензивна. Мене лично повеќе ми се свиѓа тоалетната вода, одлични се во поглед на трајноста и двете, баш го има тој класичен пудраст мирис. Од D&G Pour Femme ти е исто многу добар, како нова верзија е на оној стариот црвениот неможам да постирам слика, и секако Miss Dior edp кој многу многу потсеќа на Коко Мадомазел. :)

16. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    По остра нота нема да најдеш во овие тоалетни води на Булгари. Прво се многу лесни, нежни, свежи, а второ лично јас не сум воопшто задоволна од нивната трајноста, толку брзо ветреат што и парфем на точење повеќе ми траел. Повеќе за се користење во лето, со зима неможам никако да ги користам. Тresor има многу многу по остра нота од овие две тоалетни води. Но штом си решила да го смениш би ти го препорачала D&G Desire, Gucci - Glamourous Magnolia и Kenzo - Flower. Тие ти се така со по остри ноти.

Не знам кога го мириснав зелениот некако продорно ми мирисаше и таков впечаток ми остави, а забележав дека се доста свежи целава оваа линија Булгари. Како и да е, благодарам за препораките, Кензо не доаѓа предвид, зашто го имам токму Флауер користено, и така се чувствував незгодно, мирисав на цветна градина во мај. :| :tmi: Во меѓувреме се снабдив со парфем на Jimmy choo, многу ми се допадна, а не бев по таков тргната. :D

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    За Нова Година го добив Версаче Ванитас, тоалетната вода. Преубаво мириса, на свежина и чистота. Има некои цитрусни ноти што мене многу ми се допаѓа, но воопшто не е траен. Јас би го сместила во летните парфеми.

18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.410
    Допаѓања:
    8.467
    Преубав е парфемот мимс, но чувај го за летоска, бидејки е мн свеж и затоа мислам дека сега или не го чувствуваш или пак стварно не е траен, јас го користев летоска и баш ми траеше, но го зедов од Италија. Така да незнам можеби е и до парфемот, а не до сезоната :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Хехее бас сакав да ти го предлозам Јimmy Choo пред некој ден, ама немав време да писувам, и ти види бас тој си го купила:)) чудно нели:))) ја го купив неодамна втор пат и да ти казам нема кој не ме праса кој парфем ми е тоа!!! кај и да тргнам само комплименти добивам така да верувај не си згресила :!: :inlove:

На Heleny му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Sheer Beauty Calvin Klein
    Нов на листата,посакуван парфем :)
    Нежен,пролетно-летен парфем!
    Ако сте љубители на Марк Џејкобс (Daisy и Daisy Eau So Fresh)или Булгари(Crystalline,Amethyste)или Ланвин(Eclat d’Arpège) или Версаче(Versace)тогаш дефинитивно ќе ви се допадне и овој парфем.

MAIN ACCORDS
    fruity
    white floral
    citrus
    fresh
    floral