Нај добро нешто што досега го имам користено и што би користела пак..Особено погоден за ова топло време...цветнен мирис, нај нежното нешто што го имам користено...
Мене најомилени парфеми ми се Divine od oriflame,Far away od avon(нешто најубавооо што сум го мириснала)One milion..Сега не ми текнува други моментално кажете вие некој добар парфем пошто овој ми е при крај па да си купам друг некој убав убаво да мириса да не е нападен некој парфем сакам да е нежен и траен.
Каде можам од овие парфеми да најдам и колку пари се? Имав ваков црвен, на поклон го добив, но денеска го потрошив, а навистина прекрасно мирисаше, добив многу пофалби за него. Ако некој знае каде ги има и колку пари се нека ми каже. Фала однапред.
Мене жолтиот најмногу ми се допаѓаше А доста ефтини беа, околу 65-70 денари. Инаку веќе некое време ги нема.
Мислам дека ги има во продавниците на Голден Роуз се ми се чини како таму да ги имам гледано ама не ти тврдам со сигурност.
Женски предлог за некој парфем до 300/350 денари.Не сакам некој со нападен мирис,нека биде некој нежен, со пријатен мирис и подолготраен, да не се губи миризбата веднаш после 10 мин.
Во ГОЛДЕН РОЗЕ во Центар кај автобуската ( билску до Уник што беше). Едно време таму ги имаше Сега незнам.
Беа пред малце едни девојчиња кај мене во дуќан и нудеа парфеми на точење ваљда беа. 200 денари 20 милилитри.
За Nina Ricci - Love in Paris не знам каков е, ама Lady Million и Euphoria воопшто не се нежни мириси баш напротив. Мене Lady Million ми е убиствено јак, глава ме фркнува моментално, не го можам. Го имав порано љубовта со него ми траеше само две три шприцања и заврши, го проследив. Euphoria го обожавам, имам пишано за него две три страни поназад. Доколку сакаш нешто цитрусно и свежо би ти го предложила D&G Light Blue, посвеж мирис од овој јас суште немам најдено, all time favorite ми е. Има негова копија од La Rive - Donna, 360 ден за 90ml. ама за жал воопшто не е траен за пола саат веќе не се осеќа. Доколку некој знае негова ефтина копија, а да е колку толку потрајна ве молам пишете. Доколку сакаш нешто овошно, а сепак нежно, види ги парфемите на Ескада. La Rive Love Dance - Escada Rockin Rio, 360 ден за 90ml, овој ми траеше два, три часа. Have Fun - Escada Moon Sparkle Ако сакаш цветно, La Rive Madame in Love - Gucci Flora by Gucci, солидно траен ко за копија. Gucci - Guilty, за овој не знам копија од La rive ама има копија од екононик парфемчињата 200 ден, за 20ml. Баш пролетен парфем цветно сладуњав мирис,само јас како хејтер на јорговани неможам да му го опростам јоргованот се останато му е убаво.
Да не работиш во парфимерија или колекции си имаш дома ко мене? Light Blue е малку постар парфем но е многу добар. Од поновиве да, Gucci - Guilty е многу добар.
Би сакала некој сличен на La Rive New Woman.Кога ќе прснеш, неколку минути има јак мирис али потоа е нежен, преубав.Али го истрошив и сега сакам да сменам малку. А може нешто и на ванила на удира, го обожавам тој мирис. А цветни, паа не баш
Го заборавив да ти го пишам New Woman, и мене ми е еден од најомилените од La rive, мислам дека би ти се свиѓало нешто од парфемите на Наоми Кембл Cat Deluxe, Naomi Campbell или било кој од другите нејзини парфеми. или можеби La Rive New Style копија на Fantasy - Britney Spears Не работам во парфимерија, ама немам нишото протиф да би имала сопствена, е тоа би било рај.