Прашање до Lori-30 знам дека и ти бараше нешто вакво. Парфемиве вистина ли мирисаат на лето,т.е. на крем за сончање,кокос? Во потрага сум по таков парфем 100 години ,иако coconut passion од VS е нешто во тој стил сепак ме интересира за овие. Azuree Soleil Eau Fraiche Skinscent Estée Lauder и Bronze Goddess Eau Fraîche Skinscent Estée Lauder И ги има ли кај нас парфемиве? Или да ги барам по duty free?
^ Да одговорам ако може ? За првиот незнам баш не сум го видела кај нас, а за вториот да, со сигурност го има. И јас барав таков парфем, и некоја од феминкиве го пофали овој парфем што мириса баш така како што сакаш на лето, на плажа , креми, кокоси Мене ми е преубав стварно, ама сеуште не сум го купила. Вака од време на време само си се прснувам во Космо, така да за останати информации неможам да ти помогнам , некој ако го има користено нека сподели. На прв мирис мене лично не ми се допаѓаше, ама одпосле кога се изветреа малце се поубав и поубав ми стануваше, само да соберам пари и можам слободно да си го земам за летово
Tинкербел, овој вториот Bronze Goddess го има во Космо и е фантазија Мириса баш на лето, онака кокосесто, на плажа, на млеко за сончање, на зајдисонце Прекрасен е, одамна сум заљубена во парфемов, ама прилично е скап, цената за 100 мл му е околу 7.000 колку што памтам Првиов ми изгледа познато, го имам видено некаде сигурно, ама каде не памтам. Ништо чудно и тој да го има тука, ама да не те лажам, провери си за сигурно. Инаку, Есте Лаудер имаат фантазија парфеми, сите мирисаат кој од кој поубаво, ама изгор се Јас одамна го посакувам Sensuous. Името кажува се' - сензуален, женствен и нежен до бескрај. Парфем што е тотално јас, што совршено ми одговара на карактерот и ме опишува во целост. И Sensuous Nude е убав, исто нежен, ама оригиналниот Sensuous ми е неспоредлив со ниту еден друг нежен парфем. Јас сакам нежни мириси и обавезно да ја имаат онаа нота на „чисто“ (таа препознатлива нота ја барам и кај зимските парфеми, секогаш. Иако мирисот е појак, мора да содржи „чистина“ во себе). Значи сакам свежи, но не цветни парфеми, туку баш со онаа пудреста „чиста“ нота, а Sensuous е токму таков. И овој е околу 7.000, па во план ми е кога ќе патувам да го земам од фришоп или некаде од странство. Тука е прескап, а толку е совршен
Bronze Goddеss на Есте дефинитивно мириса на кокос ама е доста дискретен кокосот, ќе треба повеќе време додека да откриеш на што ти мириса додека се сетиш дека е кокос. Не мириса класично како парфем туку мириса како да си се намачкала со лосион за тело или како да е тоа твојата природна тропска миризба на кожата. Фантазија е! Мислам дека не е толку скап 7000, ако не се лажам околу 5000 е 100мл четири илјади осумсто и нешто ко да ми стои во глава... Траен е ептен.
За тие што сакате парфем што мириса на лето ми текна на Blue Seduction - Antonio Banderas, мирис кој ме асоцира на чисто, плажа, лелеави фустанчиња, лижавчиња, сладолед,...летна авантура. Ништо секси и спектакуларно туку еден освежувачки летен мирис. Доста постојан, има аура и не е огин скап, околу 1400 ден. И Acqua - Roberto Cavalli, егзотичен, секси, заводнички, летна авантура, слатко, свежо елегантно. Мирис на море и тоа тиркизно, бел ситен песок. Не е наивен. Егзотика од мирис.
Мислам дека си греска, ја необозавам парфеми сто мирисаат на кокос или ванила, веројатно си ме помесала со некоја друга, ама нема врска! инаку парфемиве искрено не ми се познати, не зивеам во Мкд и незнам дали има во Мкд продавница на L'Occitane, таму има парфеми сто мирисаат на ванила и кокос, и истите не содрзат хемикалии како вообичаениве парфеми,сто и стетат на насата коза! поздрав
Ви благодарам на одговорот девојки,ќе го побарам во Космо обавезно,а првиов ќе видам да не го има во Сефора. Инаку Sexybaby86 и мене ми е преубав Sensuous,нежен и женствен A-j-a го мириснав јас лани Acqua - Roberto Cavalli преубав ме,ми се допадна многу ама не е баш тоа што го барав. Штета што кај нас а ни во Европа неможе да се набават Demeter kako што читам они имаат баш Suntan Lotion парфемче со познатиот мирис на Coppertone Спојлер Изгледа сум се помешала со друга девојка,мислев дека ти имаше/бараше ваков парфем
Дали се уште во СК може да се најде овој парфем? Ако не во СК, во Грчка дали го има? Го имав порано.Тоа е нешто нај longlasting ever!
Кажете ми некој женски парфем до 1500 денари. По можност да има ноти на ванила, ама и не толку битно, само да биде траен. И за истите пари предложете машки парфеми.
Овие на Bourjois имаат ванилеста нота и со цената се тука некаде, мислам дека дури и поефтини се од 1500 ден. Glamour Excessive Glamour Chic Chic е со појак и поостар, „дамски“ мирис, а овој другиов е понежен и барем на мојата кожа ванилата повеќе се чувствува. Има тестери низ сите парфимерии, погледни ги па може ќе ти се допадне некој.
Christina Aguilera и Christina Aguilera by Night околу 1000 ден. се, а на попуст достигнуваат и околу 700 ден. Топли, слатки мириси, женствени, заводнички малку оштри. Christina Aguilera слабо се осеќа и брзо исчезнува мирисот, додека Christina Aguilera by Night е постојан, подобар е на тоа поле. Убави мириси али колку пари толку музика.
VANILLA LACE VS Викторија сикрет спреј за тело,со мирис на ванила.Трајни се дури и повеќе од некои парфеми,цената им е 950 ден. за 250 мл. The Golden Secret Antonio Banderas for men Доста траен машки парфем,Голден сикрет на Антонио Бандерас со пристапна цена,мирис многу сличен на 1 million.
Јас го имам и никако да се презаситам од него што е реткос за мене кога е парфем во прашање.За трајност му давам 10 е сега не ми е купен од тука го најдов на фри шоп во Холандија за топ цена а ова ми е второ шише како го трошам. Значи мирисот ми останува до наредниот ден. Кога и да го ставам на мене ме прашуваат што парфем е,дури осеќам како ми го подигнува расположението откако ќе се прснам И некако ми е за било кое време од годината. Цената му е соленка со оглед на тоа дека е серија од 2010 година. Добар е и за во ташна баш дека е плоснат. Иско мене искрено шишето не ме фасцинира нешто посебно ,но затоа е доста практичен. Dolce vita! Мешавина од розов бибер и цвет и од портокал,помешано со цвет на Тиара, орхидеја и пачули. За цена незнам колку е тука кај нас.
Ти благодарам, јас пред некоја година случајно го мириснав во една парфимерија и од тогаш ако некој има таков парфем веднаш го препознавам, многу ми се допага ама никако да најдам време да видам колку пари е, па и не мора големо шишенце да земам, мало ке земам ако е скапо
http://www.sweetfreestuff.com/wp-conten ... 1/brit.jpg Последен овој го купив.Сакав нешто посвежо,за лето.Ми мириса на сапун,на чисто,има и некоја пудреста нота.Го купив и млекото за тело,па полн погодок ми е. Парфемиве на burberry ептен ми се погодени,претходно го имав Body и пак го купив,ептен се наоѓам во мирисите.
Еее ова е парфем,толку ефтино а толку убаво,волшебно и трајно. Заљубена сум во парфемов,верувале или не за овој добив повеќе комплименти отколку за парфем на paco robanne Со еден збор ЉУБОВ