Девојки дали некоја од вас го памети BU icy? оние старите BU плава паковка... дали некаде може да се најде таков парфем што така мириса? имам приметено на некои девојки кога поминуваат истиот мирис се осека ама незнам кој е тој парфем,ви благодарам ако некоја може да ми помогне
Се сеќавате ли на Angel парфемот, со кои бев опседнати сите порано ? Дали сеуште е истиот, траен ли е ? Ми појде умот на него, во следна прилика да си го купам, да се потсетам на времето тогаш...
Silver E. да, сеуште е истиот (зборам за оргинал, не за на точење). Безвременска класика! Мене ми е премногу јак ама кога ќе го намирисам на друг ми е прекрасен. Многу е траен, јас еднаш се прснав со него цел ден ми траеше што веќе неможев да го поднесам, вечерта се бањав и кожата сеуште ми мирисаше на него после исчезна нормално, а марамата додека не ја ставив за перење си мирисаше ко штотуку да сум се прснала. Го има во Космо, само е доста скап да не те излажам ама 100мл беше околу 6000 денари ама е edp. Едно шприцнување е и предоволно за да се осеќа парфемот. Незнам дали има и тоалетна вода од истиот мирис, како да имам видено во странство ама не сум сигурна дали беше тоалетна вода или некое друго издание друга амбалажа на истиот парфем. Тоалетната би требало да има свежа нота. Инаку Енџел е првиот гурмански парфем. Муглер сакал да го потсеќа на колачињата што му ги печела баба му и на печено јаболко со цимет. До тогаш било незамисливо да се прави некаков друг парфем освен цветен, ама он додал и овошки и ванили и чуда и го добил Енџел. Одкако го направил ниедна куќа не сакала да му го купи па го произвел сам со сопствени средства и направил БУМ! Поради неговата опседнатост со ѕвездите и космосот си ја направил и амбалажата таква. Еј па сега ми текна, сите амбалажи му се од тоа инспирарани! Погледнете го Alien! Он ја облака Лејди Гага па и Бијонсе.
Пред две години добив на поклон парфем во плаво округлесто шишенце. Се сеќавам на нежниот мирис, доволно беше еднаш да се шприцнам и цел ден да мирисам убаво.. Ова шишенце е најблиску на тоа каков беше тој парфем..ако некоја знае нека пише, никаде не можам да го најдам парфемот а ми бил еден од најдобрите парфеми што сум ги имала до сега
Sto mislite za parfemot na Versace -Cristal Noir ? kakov e so trajnosta ? Planiram toj sleden da si go kupam pa me interesirase ..preubavo mirisa Ama koga veke davam tolku pari da znam dali trae dosta I izvinete za latinicava od mob sum
најубав е а за траен да не правиме муабет ..цел ден се осеќа само баш е скап јас некогаш кога немам доволно земем копија а скоро си го најдов на фри шоп едно 30% поефтин...за трајноста да не збориме преубав и траен...само повеќе некако ми е за навечер мада одговара и за на плажа пошто мене највеќе ми мириса на кокос некако...
Го најдов, го мириснав, се шприцнав и не можев да го поднесам Е после неколку часа мирисаше на оној мирис на кој јас се сеќавам. Не го купив, сеуште се двоумам. Ако го интересира уште некој во ДМ 320 ден.
Ме освои од прва уште кога излезе, преубав летен парфем. Многу е убав и свеж, а сепак мошусот и јасминот му даваат и заводлива жичка. Меѓу другото има и некоја цитрусна нота и нормално водена, самото име си кажува. Љубов најголема моментално.
Го има ли користено некој парфемов? Гледам ептен е намален во Шатци од 2490 на 620 Па викам дали е убав?
Не поднесувам јаκи паρфеми, глава ме боли од нив, многу саκам неκои полесни што не ме замаρаат со миρистот, неκои што ти е пијатно да ги миρисаш κаκо миρисот на цветен гел за тушиρање. Едноставно саκам нежни паρфеми. Може неκој да ми даде пρимеρ за неκој таκов паρфем? Да си погодам паρфем после толκу муκи биρање ќе биде κаκо да сум ја отκρила Амеρиκа.